Nettstudier & Ny behandling.

Good news x2.

Nummer 1: Akkurat når er jeg fylt med glede. Forventninger. Jeg har egentlig mest lyst til å gråte. Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg er en så lettrørt person som tar til tårene over ingenting, både i positiv og negativ forstand.

Idag har jeg begynt på skole. Idag har jeg fått brukernavn og passord til nettgymnaset. Når jeg logget inn tidligere idag, følte jeg at det ble “virkelig”, på ordentlig. Det var ikke lenger en tanke, en plan, en intensjon, nå har det blitt fakta, en realitet – og det gjør at jeg har lyst til å gråte, fordi det gjør meg glad.

Selv om jeg ikke akkurat tar alle fagene på en gang, er dette likevel nok til at jeg kan si jeg holder på med studier, om enn i sneglefart! Det er ikke tempoet det kommer an på, så lenge det er framgang er det godt nok, i alle fall er jeg nødt til å tvinge meg selv til å se på det på den måten.

Nummer 2: Ny type behandling. Behandleren jeg har hatt siden august i fjor, mente at det som heter Dagavdelingen kunne være noe for meg. Jeg ble henvist dit litt før jul, og for snart to uker siden var jeg på min første vurderingssamtale. Jeg likte mennesket jeg snakket med med en gang, for han bagatelliserte ingenting. Jeg liker mennesker som sier “jeg skjønner at du har hatt det helt forjævlig”, for da føler jeg meg “syk nok”, les; jeg føler ikke behovet for å bevise, synliggjøre, eller understreke at jeg sliter eller hva jeg sliter med. Jeg blir ikke trigget til å forverre min egen situasjon i håp om å bli sett eller få riktig type hjelp. Det gjør alt sammen vanvittig mye enklere når vi er på samme side fra starten av. Mennesker som bare forstår.

Konklusjonen er i alle fall at de ønsker å hjelpe og for å være helt ærlig er jeg fortsatt overrasket over hvor mye de har å tilby. De har foreslått så mye og mulighetene er så mange at jeg blir helt “hæ? Er det mulig?”, jeg har definitivt ikke erfaring med å ha så mange valgmuligheter. Eksempelvis ble jeg spurt om det var noe jeg kunne tenke meg å gjøre, jeg kastet et forslag jeg trodde var hinsides, på bordet, og han sa “jeg skal ta noen telefoner og se hva jeg får til”. Jeg holdt nesten på å falle av enhjørningen min, hæ? “Men, men det er jo umulig” sa jeg. Han så på meg før han svarte; “ingenting er umulig”.

asadahjkhgjaøflasf

Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, for det lover så godt at jeg ikke tror det før jeg ser det. En smule pessimistisk, men jeg har en erfaring med at det ikke er så lurt å få så høye forventninger fordi skuffelsen lett blir så stor om det ikke helt blir slik jeg har forestilt meg.

Jeg var på time nummer to forrige torsdag, da fikk jeg en ny behandler, som jeg faktisk også likte ganske med en gang. Det er ikke noe galt med behandleren jeg har hatt siden august, men det er ikke alle man har like god kjemi med – sånn er det bare. At jeg nå har fått ny behandler på dagavdelingen betyr at jeg ikke lenger vil gå til den første behandleren. Og nå snakker jeg om en annen person en han jeg snakket med på vurderingen.

Det høres i alle fall veldig lovende ut og i første omgang blir det lagt opp veldig individuelt, behandlingen blir lagt opp for å tilfredsstille MINE behov. Det er ikke et rigid, fastsatt program som jeg må følge til punkt og prikke, hvis ikke blir jeg liksom kastet ut som konsekvens – hvilket er veldig positivt, for jeg er ikke “der” enda, at jeg klarer å følge opp noe som er rigid og ufleksibelt. (Ifølge google er ufleksibelt et dansk ord, men jeg låner det likevel)

Så. Nettstudier og dagavdeling, begge deler virker veldig positivt – og det gjør noe med innstillingen min, med motivasjonen min. Når ting virker overkommelig, når man tror på seg selv og tenker “dette kan jeg klare”, da blir det litt enklere å realisere planer.

Advertisements

28 Responses to “Nettstudier & Ny behandling.”


 1. 1 Mari 21. January 2014 at 17:05

  Så glad jeg blir på dine vegner. Masse lykke til framover. <3

 2. 3 m 21. January 2014 at 18:12

  Så fantasisk! Høres virkelig ut som bra opplegg på dagavdelingen :) Skjønner hva du mener med rigide opplegg! Er desverre vel rigid på haukeland og det er litt synd om man ikke passer inn i akkurat rette “malen” og ingenting kan tilrettelegges.
  Får du støtte av NAV til å ta nettstudiene? :) Jeg vurderte det en stund, men NAV var ikke spesielt positive.

  • 4 Karianne 22. January 2014 at 22:03

   Ja, får støtte av NAV. NAV måtte få en bekreftelse fra behandleren min på at det var en “god idé”, at jeg virket motivert for å få det til/hadde godt av det. Skjønner at NAV ikke vil betale for studenter som ikke er motiverte for å fullføre det de starter på, så jeg er glad jeg fikk det til.
   Jeg vet ingen verdens ting om opplegget på Haukeland, tenker du på spiseavdelingen?

 3. 5 Tonje 21. January 2014 at 18:29

  Wow, så bra! Glad på dine vegne:D Er så godt å bli hørt og tatt på alvor.

 4. 7 mrianne 21. January 2014 at 19:36

  AAAAAAAAAAA :-D Hurraaaaaaa!!!

  Blir så glad på dine vegne!!! :-) Får helt gåsehud av hvordan du beskriver møtet med dagavdelingen – slike møter og mennesker er gull verdt. Kjenner det igjen i egen historie. Og man TRENGER å føle seg møtt og forstått! Som du skriver – blir man tatt på alvor, synker liksom alvoret inn over en selv, og det blir en realitet, ikke bare noe man tror man innbiller seg og må overbevise andre om! Heier på deg!

  Og hipp hurra for nettstudier!!! Ønsker deg alt godt – virker som januar er en GOD måned!! :-) Ta vare på deg selv, håper du virkelig kan nyte de gode dagene og stundene. Det fortjener du virkelig!

 5. 9 Linn L. 21. January 2014 at 21:25

  Åå, så utrolig bra!! Happy for you! :D

 6. 11 laipai 22. January 2014 at 02:52

  Hurra for nettstudie. Spiller jo ikke noen rolle i hvilket tempo man tar ting i.
  Så hva spesifikt skal du i behandling for nå? Angst, sf, borderline? What, what? Høhø.

  Happy for you LT <3

 7. 14 Tonje Johansen 22. January 2014 at 08:27

  Heii… har du sletta deg fra facebook? Finner deg ikke :(

 8. 16 lillianhh 22. January 2014 at 16:17

  Jeg er sååå glad på dine vegne, du fortjener virkelig dette og behandlere som møter deg og forstår og dette studiet <3
  Jeg har også begynt på et nettstudie, det hjelper å være i gang. Dette er bare et lite nettkurs jeg tar for meg selv, men det gir meg følelsen av å kunne mestre noe og det gjør at jeg er på veg mot målene, om så i sneglefart, det er jo fremover det også :)
  Ønske deg masse lykke til med alt dette og igjen sååå glad på dine vegne, så utrolig vel fortjent <3

 9. 18 Anne Marte 22. January 2014 at 17:29

  Whaaa :D Lykke til ^^, Med både studier og ny behandler (og behandlingsplan?).. <3
  Jeg har fått ny psyk. nå, og skal visst være med i gruppeterapi etterhvert. Skummelt, men jeg satser på at det blir bra. Psyk. er veldig okay å snakke med. og forstår veldig godt hvor jeg kommer fra, så det er ikke sånn at jeg føler meg tråkket på og (som du sier) "Ikke (p)syk" nok.. Har hatt litt problemer med det sånn generelt. Ikke "bra nok" på hverken godt eller vondt.. Slitsomt, men jeg satser på fremgang ;) .. Krysser fingrene for oss begge :-*

  • 19 Karianne 22. January 2014 at 22:08

   Det er bra du har fått ny behandler nå da, som ser deg mer! Jeg håper du får den hjelpa du trenger. Savner deg, kanskje vi ses iløpet av året? Hadde vært superkjekt i alle fall <3

 10. 20 Beate 24. January 2014 at 17:57

  Så bra, dette var hyggelig lesning! :)
  Er nettstudiene fag for å få studiekompetanse? Jeg tror at du kommer til å greie det med glans!
  Min erfaring er iallefall at man blir mye flinkere til å studere med alderen – det å ha levd litt, hjelper på!;)

  Det blir spennende å følge deg når du kommer skikkelig i gang med den nye behandlingen – håper det blir noe ut av det forslaget du kom med, og at vi etterhvert får vite hva det er for noe!:)

  Masse lykke til fremover, dette blir bra! <3

 11. 21 H-A 25. January 2014 at 14:56

  Så bra at du har fått begynne med nettstudier. Jeg har også tatt noen videregåendefag på den måten, etter å ha prøvd å begynne på “vanlig” videregående flere ganger. Sneglefart kan kanskje være litt frustrerende, men det er jo veldig mye bedre enn å stå stille. Ble så nysgjerrig også.. hvilke fag er det du har begynt med?

 12. 22 Ida Kristiansen 29. January 2014 at 22:00

  Såå kjekt! Glad på dine vegne :))
  Lykke til med alt fremover. Skjønner at pessimismen kan finne sted, men det er helt naturlig. Men det eneste man kan gjøre er å ta en ting av gangen ;)

 13. 23 Petter Nilsen 31. January 2014 at 15:48

  Flott blogg du har! Du skriver veldig bra, og om et viktig tema. Jeg blogger selv om livet med en psykisk lidelse, og hvordan jeg har blitt frisk. Bra at du har begynt å studere, lykke til med det!

 14. 24 Jon 13. February 2014 at 15:55

  Lykke til, håper du får den hjelpen du trenger- del dette med oss andre agorafobikere;) Lykke til med studiet, er du bestmet for å klare det, så klarer du dette. Det sier jeg av egen erfaring! Jeg er faktisk lærer, og det meste av studiet tok jeg mens jeg var dårlig av angst. Uansett kor dårlig jeg var, og kor hvor dårlig høgskolen var på tilrettelegging, klarte jeg det!

 15. 25 Mathilde 31. March 2014 at 21:57

  Heihei! Ville bare høre hvordan det går med deg? Burde jeg anta at det går bra eller dårlig når det er lenge siden du har skrevet? Håper ihvertfall alt står bra til og at nettstudiene går bra:)

 16. 26 Line Kristine 8. April 2014 at 23:55

  Stille i bloggen… Håper det betyr at det går bra med deg!

 17. 27 Vanja M 14. April 2014 at 17:55

  Hvordan går det med studiene? Savner bloggingen din, håper å se deg igjen her snart.
  God påske:-)
  Hilsen fast leser.

 18. 28 Marina 22. April 2014 at 23:27

  Har det noensinne blitt vurdert PNES hos deg? Du har slitt lenge, hva med traumer/overgrep, er det noe du kan kjenne deg igjen i?
  Lykke til med studier, ønsker alt godt for deg.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: