O jul med din vrede.

Skrevet 28. Desember

Det handler bare om å overleve på best mulig måte. Jeg ser på mennesker som er sprekkeferdige av forventninger og julestemning og jeg skjønner ikke hvor de henter det fra eller om det er noe som er mulig å dyrke fram, selv for sånne som meg.

Jeg vet liksom ikke helt hvor jeg skal gjøre av meg, alt jeg vet er at jeg ikke vil være meg selv, jeg vil ikke tenke, kjenne, huske, føle – hvordan det var. Jeg vil ikke huske de fine julene som barn, jeg vil ikke minnes de fæle julene preget av ekstrembulimi, oksehunger, undervekt og neseblod. Om det er gode eller dårlige minner spiller ingen rolle for begge deler gjør like vondt. De vonde minnene gjør vondt fordi det er vondt å huske, de gode minnene gjør vondt fordi jeg kan aldri få øyeblikkene tilbake.

Fasaden gjør vondt. Sminke i ansiktet. Nyvasket hår. Pent kledd. Hver dag. Smil. Jeg tvinger meg selv til å delta der jeg kan, der jeg orker. Der jeg makter. For andres skyld. For min skyld er det revnende likegyldig og jeg føler meg råtten på grunn av det. Jeg føler meg som et forferdelig menneske som tvinges til å spille en rolle for å ødelegge noe som i utgangspunktet skal være hyggelig og lysbetont. Magen kjennes som piggtråd av skyldfølelse for at jeg ikke klarer å like jul, eller sette pris på det, eller… noe. Alt med jul føles feil.

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal gjøre av meg. I et desperat forsøk på å overleve så jeg meg nødt til å trykke “play” og jeg har herved forsvunnet inn i en verden hvor jeg ikke lenger er meg. Hvor det ikke lenger handler om mitt liv eller mine følelser. Jeg kjenner glede for noe jeg ser på skjermen, føler tristhet for noe jeg ser på skjermen, alt jeg føler er utløst av noe som skjer i en historie som ikke er min egen. Jeg legger en hånd over munnen for å dempe mine egne hikst klokken halv fem om natta når favorittpersonen min dør i en heltemodig scene. Tårene triller og du aner ikke hvor befriende det føles å gråte for noen andres tragedie enn min egen. Det er en enorm lettelse å gråte over at en fiksjonell karakter dør – enn  å gråte fordi jeg er 23 år og ikke klarer å verdsette julen.

Det er i alle fall den minst destruktive flukten selv om det går litt over stokk og stein når søvn blir bortprioritert fordi jeg må se hva som skjer videre. Selv om jeg blir litt besatt, selv om jeg blir litt overdrevent revet med, selv om jeg lever meg litt for mye inn i noe som er fullstendig urealistisk.

Men hvorfor ikke? Snart er det over, jeg lever enda, jeg vet jeg overlever – like hel. Jeg vet at det snart kommer en dag hvor det er på tide å trykke på “stop” og returnere til meg selv fordi det endelig blir min tur til å delta i den virkelige verden, på ordentlig. Som mer enn et menneske som driver rundt, eksisterer. Endelig skal jeg få gjøre noe. Endelig, endelig, endelig og det holder meg gående i massevis.

Når livet blir for mye er det beste du kan gjøre av og til, å få tiden til og gå, uten destruktivitet.

Advertisements

2 Responses to “O jul med din vrede.”


  1. 1 LovelyLiller 30. December 2013 at 21:18

    Ønsker deg et godt nytt år. La det neste året bli bedre enn det forrige :*


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: