Troen på 2014.

Jeg må bare si det, jeg har troen på 2014. Ja, ting er vanskelig nå, jeg liker ikke jul, jeg går på akkord med mine egne følelser, smiler så bredt jeg kan, prøver, prøver, prøver. Og hvorfor? Fordi jeg har troen på 2014.

Det er sju dager igjen av 2013, det skal jeg klare fordi jeg gleder meg til 2014.

Hvorfor? Fordi det endelig skjer noe – i MITT liv.

En av grunnene til at jeg ikke har blogget på lenge er fordi livet mitt virket mer enn jævlig meningsløst i begynnelsen av Desember når jeg omsider fant ut hva jeg har fullført av skole og ikke. Til tross for mange forsøk og til sammen 26 måneder som elev på førsteåret har jeg oppnådd null, niks, nada. Jeg har ingen standpunktkarakterer. Jeg har ikke fullført ett eneste fag. Den eneste standpunktkarakteren jeg hadde var i Naturfag, men det viser seg selvfølgelig at det er tretimerskurset, jeg trenger femtimerskurset for å oppnå generell studiekompetanse (en vakker dag, vent å se). Ergo har alt vært forgjeves.

Jeg har ikke ord for hvilket knusende nederlag det føles som. Jeg må begynne på nytt. Igjen.

Når jeg endelig fant ut av det plukket jeg opp telefonen og ringte til saksbehandleren min på NAV. Det har seg nemlig sånn at jeg har ytret ønsker om å få ta noen fag ved Sonans. NAV har sagt at det vil de kun gå med på dersom min psykiater sier at det er i orden, for de vil naturligvis ikke bruke penger på et dødfødt prosjekt.

Med andre ord måtte jeg presentere dette for min psykiater, og hun var vel heller skeptisk med tanke på at jeg ikke akkurat var en solstråle der jeg satt og sa at jeg ønsket å gå på skole. For å si det sånn måtte jeg ta det opp med henne uka etterpå også, da hadde jeg øvd litt mer på entusiasmen – FOR JEG VIL FAKTISK STUDERE FOR HELVETE. Jeg sa jeg ønsket å ta to fag.

Dagen etterpå ringte NAV meg opp igjen for å fortelle at hun hadde snakket med min behandler og sammen hadde de to blitt enige om at jeg skulle få ta ett fag og det måtte være engelsk fordi jeg virket mest entusiastisk der, pluss at de mente det var enklere enn norsk.

Det vil si at jeg får lov til å begynne på skole. I Januar. Jeg må bare snakke med Sonans først, men regner med det går i orden kjapt, krysser i alle fall fingrene for det, jeg fortjener det? Det hadde i alle fall vært fint. Planen er å melde meg opp på internett sånn at agorafobien ikke kommer til å komplisere ting ytterligere. Det går ganske bra med agorafobien og selv om jeg ikke fysisk kommer til å sitte ved en skolebenk enda – så klarer jeg ting som tidligere hadde vært umulig.

Så, Januar = skole.

Dessuten har min behandler henvist meg til Dagavdelingen. Jeg vet ikke helt hva det innebærer akkurat enda, men jeg skal snakke med dem i begynnelsen av Januar. Min behandler mente i alle fall at jeg passet inn der. Og det involverer å møte opp et sted, omgås mennesker, ergo angsteksponering.

Pluss at nå som tennene mine er i orden kan jeg fokusere på sertifikatet (altså, økonomien strekker til). Endelig kan jeg prioritere det. Jeg har skrevet side opp og side ned om dette tidligere, jeg har ikke tenkt til å repetere meg selv – men det er på tide å gjøre noe med det sånn at jeg ikke lenger kan ergre meg over at jeg ikke har det.

Så, Januar = skole, kjøretimer, mer behandling?

Derfor skal jeg holde ut jula.

Advertisements

16 Responses to “Troen på 2014.”


 1. 1 LovelyLiller 24. December 2013 at 01:52

  masse lykke til med de nye prosjektene! Kunne også tenkt meg å ta lappen (eller studere for den saks skyld). ha en fin julaften i morgen :*

 2. 3 le0pardn 24. December 2013 at 06:58

  Jeg har troen på deg. <3

 3. 5 Linn L. 24. December 2013 at 09:49

  Uten noe å se fram til føles livet spesielt utfordrende og meningsløst. Jeg har også troa på 2014! <3

 4. 7 Nina 24. December 2013 at 17:15

  Håp, optimisme, det kan gjøre underverker på det meste :) Jeg krysser fingrene for deg.
  <3

 5. 9 lillyhh 25. December 2013 at 15:16

  Så flott du får begynne å ta fag, godt å ha noe slikt for da har man en plan og mål, det hjelper meg mye og betyr mer enn mange forstår, iallefall for meg :) Det jeg har sagt til meg selv eller sett i en stund etter jeg følte jeg gjorde masse forgjeves (prøve/feile etc), var at jeg fikk med meg noen fine gaver av de stegene likevel på en eller annen måte, noe som gjor at det ikke var forgjeves likevel <3

  Ønsker deg masse lykke til med dette, heier på deg og har alltid tro på deg, dette klarer du <3

 6. 11 christine1989 25. December 2013 at 17:58

  Ønsker deg en god romjulstid og et overraskende godt nyttår :)

 7. 13 Karen 25. December 2013 at 18:47

  Så bra du har flere ting og se fem til neste år <3 håper det blir ett bra år for deg!

 8. 15 Øyvind 29. December 2013 at 00:11

  Kjenner trangen til å gå skole, for jeg har vært veldig mye vekke fra skolen selv pga depresjon og angst og sånn. Endte med at jeg først måtte ta et år om igjen, og så var borte to år før jeg trappet ned til deltid. Bra du får lov å ta fag :) !

  • 16 Karianne 3. January 2014 at 20:03

   Håper vi alle kommer i mål til slutt, en dag. Noen bruker bare lenger tid enn andre, selv om det ikke er så lett å akseptere for de som ligger på etterskudd.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: