Days like today is a reason to hold on.

Idag har vært en av de beste dagene på lenge! En fin ting rett etter den andre, selv om jeg slet en del med grubling og bekymringstanker i natt.

Det har seg nemlig sånn at jeg skulle treffe en venninne (Thea) i sentrum. Jeg har ikke vært i sentrum på noen måneder, litt fordi det er skummelt, mest fordi jeg ikke har hatt noe der å gjøre? Nå kan det også kanskje nevnes at jeg ikke er så sabla flink til å tørre og finne på ting heller. Uansett skulle jeg treffe henne på kafé.

Inni hodet mitt hadde jeg sett for meg at pappa skulle sette meg av utenfor, i realiteten satte han meg av ca fem minutters gåtur unna. En vei jeg gikk alene. Å gå alene gjennom gatene i en storby kan jeg ikke huske sist jeg gjorde, til og med ikke når jeg var under behandling i Trondheim gikk jeg gjennom byen alene.

På kafé følte jeg meg litt overveldet av hvor mange mennesker som var der og støynivået, men det ødela ingenting! Etterpå gikk vi gjennom noen butikker før jeg skulle møte pappa, deretter hjem. Jeg har ikke sett Thea på fem år, det går definitivt ikke like lang tid til neste gang.

Vel. Vi hadde satt oss i bilen og begynt å kjøre innen vi kjørte forbi Grieghallen når pappa innser at det er Skibaluba, det vil da si; stort outlet i et parkeringshus under bakken. Pappa ville selvfølgelig dit. “Er du forberedt på masse folk?” spør han, og jeg sa “hvor mange da?”

Jeg synes ikke det var så mange mennesker. Eksponering i en stor hall med flere hundre mennesker, under bakken? Oh yes. Det var ikke forferdelig. Litt ubehagelig ja – men absolutt ikke uutholdelig. Dessuten fant jeg en jakke som var nedsatt totusen kroner, hvilket resulterte i impulsshopping.

Etterpå spiste jeg og pappa lunsj på Zen fordi jeg impulsivt fikk lyst til å gå dit når vi gikk forbi. Når jeg bodde i Bergen i 07/08 var det standard å spise der siden vi bodde i sentrum.

Dager som idag får meg til å føle meg levende. Og jeg måtte spørre meg selv hvorfor jeg ikke er i sentrum oftere? For hva er det egentlig som er så farlig? For om nå det jeg frykter mest skulle skje, så skjer det, uansett – men jeg kan ikke slutte å leve for det om. I alle fall ikke om målet er å leve.

Jeg gleder meg til jeg kommer dit at jeg kan ta bybanen til sentrum, alene, gå på kafé, alene om jeg skulle føle for det, eller gå i en butikk, alene eller med andre. Gjøre noe. Og jeg gleder meg til den dagen hvor det ikke koster så mye energi. Etter å ha kommet hjem sov jeg i over to timer, satte ikke på klokke fordi jeg trodde pappa kom til å vekke meg, men nei. Jeg føler meg veldig våken, men likevel utrolig sliten. Men det er på en god måte, så da er det helt greit.

Ønsker dere en god helg!

Advertisements

14 Responses to “Days like today is a reason to hold on.”


 1. 1 Maya 4. October 2013 at 19:27

  Har Thea en blogg :)?

 2. 3 Sarah Russell 4. October 2013 at 19:42

  Proud of you. -lulla3ye from tumblr.. <3

 3. 4 Tuva 4. October 2013 at 19:51

  Så godt å lese, Karianne! Ønsker for deg at du snart opplever friheten til at hver dag kan bli en sånn dag. <3

 4. 5 Linn L. 4. October 2013 at 19:55

  Jeg ble så glad når jeg så bildene dine på instagram med hvor god dagen din hadde vært. Enda gladere blir jeg av å lese det her. Jeg håper du får et overtall av slike dager snart <3

 5. 7 Elisabeth:) 4. October 2013 at 23:17

  Så bra! :D Hørtes ut som en bra dag, og veldig fin jakke du kjøpte deg. Håper du får mange slike dager fremover :)

  Høstklem fra meg!

 6. 8 mrianne 4. October 2013 at 23:52

  Hurra for fine dager :-)

 7. 9 lillianhh 5. October 2013 at 00:14

  Utrolig flott og sterkt innlegg, du kan være skikkelig stolt av deg selv <3 Gøy å lese at det ble en god opplevelse, likte jakken du fant :) Den lunsjretten, jeg klarer ikke se hva det er, ser rekene men klarer ikke se hva det er under der, så spennende ut :P

  En glaklem og applaus for deg <3 <3 <3

 8. 11 kathrine 6. October 2013 at 00:54

  fint å lesa, Karianne.
  <3

 9. 12 Beate 6. October 2013 at 13:06

  Så godt å lese :))
  Jeg har hatt 3-4 slike dager selv, og nå er det i tillegg helt fantastisk høstvær i Oslo!:) håper sola skinner over deg i Bergen også, og at du nå føler at ‘weekends like this is a reason to hold on’!:)

 10. 13 laipai 6. October 2013 at 14:39

  Koselig at dere treftes igjen :) Og du, en dag kommer du dit at du vil klare ALT!!

  <3

 11. 14 aboynamedsuicide 8. October 2013 at 05:49

  i freakin love this. i’m so happy that today was good for you. and i love the phrase you used, “days like today make me feel alive,” reminds me why i’m still living. blessings. ~


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: