A Box of Good Intentions, DIY.

For a while I’ve been wanting to write down tips and useful ideas on how to beat bulimia, how to break the cycle of bingeing and purging. Even though I’m not quite there yet myself, I do have a few useful tips and strategies I want to share. Hopefully this will turn into a series of posts and this one will be the first. 

A Box of Good Intentions is a very simple idea on how to distract yourself when you feel close to relapsing. Instead of giving in to temptation you could try this. A box of good intentions is a box filled with little notes on ideas of how you can distract yourself. This idea also works if you’re struggling with self harm or any other self destructive behaviors! 

This is a step by step guide on how to make your own. 

You’ll need:

 • A box. Whichever box you have works fine.
 • Scissors
 • Paper
 • Pen/s

Write down things you like doing or things that have to be done. I chose to write some boring chores, like doing the dishes or laundry, but also things I like doing, such as painting my nails, experimenting in the kitchen, watching TV-series, reading, a few notes to self – such as “breathe” and “keep calm”. Write as many things  you want and if there’s something you like doing in particular, write it multiple times. I’ve also written new ideas, such as “learn a new hairstyle” and good pages online where it’s easy to get lost, such as Pinterest!

Cut it up.

Here’s the notes, ready to go.

Fold them  and put them in the box! All done.

So, before you open the door to the fridge or start planning a trip to the supermarket, open your box of good intentions, pick a note – do it. If you absolutely don’t feel like doing what the note says, pick another. If you finish a distraction and still feel tempted to binge and purge, pick another note.
If you get new ideas on how to distract yourself, you can always add more notes to your box.

Questions for you: Have you tried this before? Do you find it helpful? Are you going to try this? 

Enjoy your sunday ♡

Advertisements

7 Responses to “A Box of Good Intentions, DIY.”


 1. 3 Anne Marte 29. September 2013 at 19:13

  Det var faktisk en god idé for meg også! :) Det er ikke mindre enn OFTE at jeg kunne trengt distraksjoner – eller noe å gjøre at all.. Jeg er så tiltaksløs så mye, så sånne idéer er supert! ^^, Julegave til megselv, kanskje?! … Takk for idéen! ♥

 2. 4 Marthe 29. September 2013 at 20:47

  Ja, jeg har en sånn boks etter tips fra tidligere behandler for å slutte med selvskadinga. Har to farger på lappene. Blå for de “myke” følelsene som tristhet, omsorgsbehov, ensomhet ol. Rød for sinne, frustrasjon, voldsom skadetang etc. Så når jeg var sint trakk jeg en rød lapp og fikk f.eks “løp nedover gata til du får blodsmak i munnen” eller “dypp hodet i ei bøtte med isvann” eller “gå ut og dryl isbiter i murveggen”. Funket veldig bra for min del, skadefri (med 4sprekker) siden juni 2012! :) Veldig bra du skriver om det så andre kanskje kan finne hjelp i det. Du er tøff, lykke til videre <3

 3. 5 Tessa 29. September 2013 at 22:07

  It is a really good tips Karianne. I have tried this before, and still do sometimes. It has been helpful to me most of the time. I also got my friend to writhe down some ideas for me to have in my box.

 4. 6 lillianhh 30. September 2013 at 22:34

  Dette var et utrolig bra tips, ikke bare med spiseforstyrrelse men andre ting og tang med tankekjøret som kommer og tar vekk jorden under føttene, når de vonde tankene får mest makt og får meg til å sitte stille lammet og ødelegger dagen, skal virkelig lage meg en slik boks og lapper :) Takk for du deler et slikt innlegg, håper mange får lest det :)

  Klemmer fra Destgirl <3

 5. 7 Carolin 4. October 2013 at 11:34

  I have done something similar to this before once but I’m definitely going to try it again! I personally find it very helpful to plan ahead how to deal with situations in which i feel tempted to binge and purge, so I guess things like this can be very helpful. Thanks for sharing this idea Karianne!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: