This is the start of something good.

De siste dagene i Harstad gikk altfor fort. Så mye å gjøre, så lite tid til disposisjon! Jeg skulle liksom gjøre alt, eller i alle fall så mye jeg kunne. Det er begrenset hvor mye “gøy” man kan finne på med venner når man har agorafobi – så siden jeg nå kjemper for friheten og er villig til å prøve det aller meste ble mulighetene derfor mange.

Tonje, Lillemi, vodka, kjøreturer, solnedgang, shoppingtur til Narvik, kjøreturer generelt. Løpeturer med hundene, intervju med NRK, kafé med sykepleieren min, en aller siste tur på kafé sammen med menneskene som nå ikke er i teamet mitt lenger og utfordringer.

Utfordringene var mest ting det aldri kunne falle meg inn å gjøre før, ting jeg synes er vanvittig vanskelig. Ting jeg gjorde:

 • Handlet noen få varer alene på den butikken hvor jeg fikk epilepsianfallet som utløste agorafobien. 
 • Gikk turer med hundene, RUNDER som jeg er så redd for, noen ganger om dagen. Gikk også langs vei (er redd noe skal skje med hundene hvis noe skjer med meg) og løp for å oppnå hjertebank/svimmelhet og for å se at ingenting gikk galt av den grunn.
 • 2 timers intervju med NRK mens vi gikk tur i en av de to timene.
 • Shoppingtur i naboby, kjøpesenter i flere timer. Butikker. Evig mange, evig lang tid.

Av og til går det helt fint, av og til er det ubehagelig. Jeg føler meg ikke vel, men jeg gjør det likevel.

Helt til slutt måtte jeg si hade til de jeg bryr meg mest om, deretter satte jeg meg i bilen med pappa og forlot Harstad. Det føltes godt og jeg kjente godt på forventningene! Kjøreturen ned til Bergen tok noen dager og vi tok dessuten en stor omvei for å hilse på litt familie på Østlandet.

Igår kom jeg til Bergen og det føltes som å komme hjem. Jeg har tidligere bodd i Bergen, i retrospekt skjønner jeg ikke hvorfor jeg flyttet nordover igjen (selv om det var riktig og logisk der og da). Jeg er veldig glad for å være tilbake!

Jeg vet ikke hva klokken var idag tidlig når jeg bråvåknet av at hundene spratt ut av senga for å hilse på Lillebror. Han har aldri møtt dem før, eller jo. Zahra har han bodd med før, men da var han bare noen måneder gammel. Etter at han dro i barnehagen sov jeg lenge for første gang på jeg vet ikke hvor lenge, flere uker i alle fall.

Når jeg sto opp tok jeg leiligheten i nærmere øyesyn, herregud så fin den er! Den er passe stor, på toppen av et hus, skråtak nesten over alt, vinduer som vender ut på alle vegger, eget soverom, eget bad, kjøkken, stue, lagringsrom. Fantastisk fin utsikt! Kjenner at jeg gleder meg til å komme i orden! Nå kommer ikke flyttelasset mitt før på mandag, så jeg får ikke begynt å pakke ut ordentlig før da. Det jeg ikke gleder meg til – er å bære eiendelene mine opp til tredje etasje… Men det får bare gå!

Idag har jeg vært innom vinmonopolet, fretex og IKEA. Tilbragt flere timer på IKEA! Det var meget ubehagelig det meste av tiden, men jeg fikk kjøpt noen ting og sett ut andre ting. Jeg trenger noen møbler. Eksponering med gevinst er fint! Ligger i alle fall ikke på latsiden når det kommer til eksponering.

Jeg har det fint. Veldig fint. Kan ikke huske sist jeg hadde det så fint som jeg har det nå, vet bare at det er jævlig lenge siden. Livet er vanvittig hektisk, det skjer noe hele tiden. Akkurat nå har jeg sittet på gjesterommet en times tid, det er det lengste jeg har vært alene på noen uker foruten om natta når jeg sover.

Har falt helt ut av internett, det var såvidt jeg husket hvordan jeg spilte candy crush saga nå nettopp, har ikke spilt det siden påsken når jeg fullførte alle nivåene. Nå har det kommet noen nye, så jeg måtte jo fullføre noen brett.

Håper å falle inn i en rytme, også når det kommer til blogg etterhvert. Enn så lenge får det bare være som det blir, jeg har det fint og det er det viktigste.

Legger fortsatt ut noen oppdateringer om dagen på instagram: KarianneMS.
Det er vel enklest å følge meg der nå for tiden.

Hvis du har noen spørsmål, legg dem gjerne igjen i kommentarfeltet, så kan jeg svare etterhvert?

Advertisements

22 Responses to “This is the start of something good.”


 1. 1 Maya 3. May 2013 at 04:42

  varför hade du en intevju med nrk :o?

  • 2 Karianne 3. May 2013 at 22:57

   Det blir lagt ut på nrk.no en eller annen gang :) Kommer sikkert til å legge ut link sånn at de av dere som ønsker det kan lese.

 2. 3 Anette 3. May 2013 at 08:17

  Jeg blir så ufattelig glad av å lese dette, og ikke minst stolt av deg!
  Stå på videre, dette er bare starten :-)
  <3

 3. 4 Monika 3. May 2013 at 11:11

  Velkommen til Bergen :)

 4. 5 Marianne 3. May 2013 at 14:58

  Hurraaaaaaaaa!!!! Å, så glad jeg blir av å lese dette :-) Fy søren, så tøff du er!! Ønsker deg ALT godt, og NYT de fine dagene. Det er de som får en til å forstå hva det er man kjemper for på de tøffeste dagene. GOD KLEM<3

 5. 6 M 3. May 2013 at 15:13

  Lurer på hvordan du har klart å finne leilighet i Bergen?:P Sliter skikkelig med å finne meg noe…Kanskje spesielt siden jeg har hund..Mange som ikke vil ha det!+ at det er jo så innmari dyrt alle plasser!

  • 7 Karianne 3. May 2013 at 22:09

   Er så heldig at jeg leier hos familie ♥ Så da går det veldig greit. Har sett litt på markedet, stive priser, rigide regler…. Ønsker deg masse lykke til!

 6. 8 Andrea 3. May 2013 at 17:13

  Du er SÅ velkommen til bergen! Jeg heier på deg :)

 7. 9 Linn L. 3. May 2013 at 19:43

  Jeg sier det igjen; jeg er så glad på dine vegne! Gleder meg til å lese mer om framgangen din :)

 8. 10 M 3. May 2013 at 20:46

  Så bra at du trives!
  Leier du leiligheten eller eier du den? Hvis du leier, hvor mye betaler du i mnd?

 9. 12 monika 4. May 2013 at 01:59

  Masse masse løkka tell karianne:) å plutseli sees vi når æg e på besøk hos linn merethe og dem i berrrrgen;) klæm fra tornerose som førr øyeblikket e i bodø på nytt tre mnd opphold.

 10. 14 laipai 4. May 2013 at 17:40

  Jeg smilte meg gjennom dette innlegget, for jeg er så glad på dine vegne. At du endelig har det bra, at ting faller litt på plass. Dette vil bli så utrolig bra for deg, jeg ser for meg at du vil få et skikkelig og betydningsfullt liv nå, en hverdag som gir deg noe. Vel fortjent, det er helt sikkert.

  <3

 11. 15 Anna 5. May 2013 at 07:52

  Jeg er innlagt og ville bare si at jeg henter mye inspirasjon og trygghet ved å lese bloggen din! Bloggen din har egentlig i flere år vært en hjelp mens jeg har vært syk. Syns det er så fint å lese at du har det fint, du fortjener det virkelig :D stå på!

 12. 16 Michaela 5. May 2013 at 17:14

  Fantastisk å høre! Alle gode tanker og vibber sendes retning deg

 13. 19 M 8. May 2013 at 12:07

  Ah,ok, jeg skjønner:-) utrolig greit når man kan bo hos noen man kjenner/slekt da ;-) tusen takk <3 må jo bare finne noe tilslutt! Og velkommen til byen forresten:-D

 14. 21 ML 12. May 2013 at 18:41

  Hei, lurer litt hvordan det blir når ang oppfølging i psykiatrien når man flytter. Blir man overført eller må man søke om psykolog på nytt?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: