Knekkebrød?

Resten av dagen har gått på et vis – og herregud så mye bedre livet ble når jeg ble ferdig å støvsuge. Halleluja, amen og alt det der. Fikk klippet klør på Zahra uten problemer etter at jeg hadde benyttet meg av “pust inn, pust ut og repeter ved behov”. Det hjalp.

Etter det ble jeg rammet av akutt trøtthet, helt intens trøtthet. Jeg har utrolig nok klart å holde det gåede i håp om å bli trøtt til kvelden. Jeg er litt redd for at jeg skal kvikne til igjen rundt nå.

Jeg har faktisk bakt knekkebrød idag.

Jeg gjorde det for første gang igår, men jeg fikk selvfølgelig problemer med bakepapiret. Det kan jo umulig være meningen at det skal sitte fast. En meget støttende venn betrygget meg om at det ikke er kalorier i papiret i det minste – og jeg lo og jeg lo. (Galgenhumor altså, i tilfelle du ikke tok den.)

Jeg gjorde et nytt forsøk idag hvor jeg faktisk smurte bakepapiret, det hjalp – men langt fra nok. Om du har løsningen på knekkebrødproblemene mine må du gjerne legge igjen en kommentar! Da blir jeg glad.

Dessuten oppdaget jeg en potensiell krise, takk gud og alt det der for at jeg så det idag. Nesten tom for hundemat, har maks nok til søndag. Hadde blitt krise om jeg ikke hadde oppdaget dette før midt i påsken. Det “fine” er jo at jeg nå må dra på en dyrebutikk for å skaffe mer hundemat. Vil jo ikke akkurat at dyrene skal sulte seg ihjel – så motivasjonen er hvertfall på plass om ikke annet.

Har funnet ut at jeg skal forsøke å bli flinkere til å bruke bloggen igjen. Det har jo gitt meg veldig mye før, både av inspirasjon og kreativitet – pluss at det er en fin måte å slå ihjel tid på. Jeg burde gjøre mer og tenke mindre, det hjelper på det meste. Tankene er min verste fiende, det dukker opp nye og uvedkommende tanker til stadighet, spretter fram som ugress. I likhet med ugress må de fjernes med rota for å unngå spredning. All distraksjon er på nåværende tidspunkt god distraksjon.

Advertisements

30 Responses to “Knekkebrød?”


 1. 1 Anne-Grethe 21. March 2013 at 21:22

  Helt enig! :)

 2. 2 LovelyLiller 21. March 2013 at 21:30

  tror du har brkt “smørpapir” i stedet for bakepapir :3

 3. 4 Tina 21. March 2013 at 21:34

  Jeg vil tippe at du har for mye væske i knekkebrødene? Da blir papiret vått og trekker til deg den “oljen” som er på og så trekker det seg inn i knekkebrødene… Bare tipper.. Den knekkebrødoppskrifta jeg brukte forrige dagen ser tørrere ut enn den her.. Prøv det – =)

  • 5 Karianne 21. March 2013 at 23:18

   Begge bildene er ferdige knekkebrød, og de er harde og sånn som knekkebrød skal være. Men det kan jo hende det var mye væske i deigen og at det som skjedde med oljen stemmer. Haha, at det skal være så vanskelig!

 4. 6 gry helen braut 21. March 2013 at 21:40

  Knekkebrød,ja!Der har jeg vært igjennom både at knekkebrødet henger fast i bakepapiret og en gang valgte jeg å lage uten papir og da hang det fast i brettet!!!Måten jeg gjør det på nå som for meg funker beste er ett bakepapir oppå brettet som er godt satt inn med olivenolje og deretter deig og deretter bakepapir oppå der igjen…Bruker kjevle for å få knekkebrødet flatest mulig.Når jeg har fått det i den tykkelsen jeg vil ha,så fjerner jeg det øverste papiret og deretter snur jeg den flate deigen mot stekebrettet slik at bakepapiret som før lå på bunnen nå kommer øverst!Ta bort bakepapiret og voila;knekkebrød klar til steking uten fare for faststekt bakepapir eller at knekkebrødet ikke løsner fra brettet!Bruker litt ekstra tid på dette,men jeg er fornøyd med denne måten…:)Du får si ifra om du kommer opp med en bedre løsning!
  Lykke til….

 5. 8 Sofia Karlsfeldt 21. March 2013 at 21:42

  Hej Karianne och tack för din raka och så öppna blogg. När jag bakar använder jag något om heter bakunderlag istället (hatar bakpapper), se t ex http://www.clasohlson.com/no/Bake–stekeunderlag/Pr341409000, inte nog men att ingenting fastnar, du kan använda dem i flera år.
  Lycka till med allt Karianne, håller tummarna för dig :)

 6. 10 Henriette 22. March 2013 at 00:00

  Jeg har hørt at om man tar bort bakepapiret mens knekkebrødene fortsatt er varme, så skal det ikke være noe problem :) Men har ikke rukket å prøve det ut selv enda…

 7. 12 Marita 22. March 2013 at 01:26

  Min mor lager ofte knekkebrød, og om jeg ikke tar helt feil, så tar hun dem ut av ovnen før de er helt ferdige, og ‘flytter på dem’ om du skjønner, før hun setter dem inn igjen, og steker dem ferdige.
  Håper det kan være til hjelp :)

 8. 13 Ida W 22. March 2013 at 10:39

  Jeg hadde det problemet med den første oppskriften jeg brukte. Jeg byttet rett og slett til en ny oppskrift – som i tillegg smakte mye bedre! Det er mitt tips! ;)

 9. 15 liltulle 22. March 2013 at 11:34

  Si i fra hvis du vil prøve deg på en oppskrift uten å måtte bruke kjevle. Oppskriftene jeg bruker har grøtkonsistens så jeg smører det bare utover med slikkepott uten å smøre papiret eller noe først :) alltid sprø og nokså tynn!

 10. 17 liltulle 22. March 2013 at 11:36

  Må forresten si at de si veldig gode ut og for en fin gyllen farge!

 11. 18 Nina 22. March 2013 at 15:35

  har også kjøpt et bakeunderlag, men da det samme skjedde med meg, kokte jeg opp vann i en kjele, holdt knekkebrødet med papir-siden ned, og dampet rett og slett papiret av. Det gikk helt strålende!

 12. 20 I D Δ (@infantilitet) 22. March 2013 at 15:35

  Bruker sånn (vet-ikke-hva-det-egenltig-heter) bakepapir som kan brukes mange ganger, som en bare vasker av når det er brukt. Litt gummi aktig på en måte… Dårlig forklaring da, men kan spørre mamma om det har noe spesielt navn og eventuelt hvor hun kjøpte det om du ønsker ;)

 13. 22 Susanne 22. March 2013 at 19:38

  Jeg har desverre ingen løsning, meeen.. Oppskrift? :D De så gode ut!

 14. 24 Nexi 22. March 2013 at 20:42

  Tillater meg å gi et tips her, selv om jeg ikke kjenner deg.. :)
  Jeg har trøblet masse med bakepapir-knekkebrød. Prøvde slike silikonaktige underlag fra Claes Ohlson, men jeg ødela de med pizzahjulet når jeg delte opp knekkisene.
  Jeg vet ikke om du har IKEA i nærheten, men det har de noen stekebrett som er helt geniale. De kostet 39 kr eller noe, og er av teflon. Knekkebrødene fyker av brettet når de er stekt :) Disse brettene er grå, med en slags bøy på ene langsiden. De er litt mindre enn ovnenes brett, så må stå på de.
  Ellers fant jeg et annet bakepapir som er brunt med mønster(prikker) som jeg mener heter Topp-it eller noe..
  Jepp :)
  Lykke til med innleggelse!

 15. 26 aboxof-chocolate 22. March 2013 at 20:44

  *smile* Bakemester Karianne :-) Jeg lagde faktisk knekkebrød i går for aller første gang selv, og may I say, det gikk på samme som måte som for deg… Brukte en eeeevighet på å pille av papir etterpå. Argh!
  Sendte bilde m/setningen “øvelse gjør mester?!” til min svigermor (fikk oppskriften av henne), og hun sa at hun brukte og legge knekkebrødene oppned på stekebrettet rett etter steking, med bakepapiret opp, og dra hele papiret av. Det gjorde visst susen, og hun selv hadde visst måttet pille første gangen hun lagde de også ;-)

 16. 27 Sarah 14. April 2013 at 20:48

  Baking parchment paper is a blessing! Absolutely nothing sticks to it

 17. 29 Kaja 19. April 2013 at 17:37

  Jeg har hatt samme problemet selv. For litt siden spurte jeg noen jeg vet har laget knekkebrød før; hun sa at etter de er ferdigstekt, lar hun dem stå og “hvile” med ovndøren på gløtte i minst en time før hun tar dem ut. Det fungerte for meg i hvert fall!

 18. 30 Isabella 24. May 2013 at 08:14

  Bruk sånn “ruglete” bakepapir :) Får det på ICA og Meny bl.a.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: