A dash of feng shui.

Hva jeg gjorde klokken to i natt? Ommøblerte soverommet, selvfølelig.

Siden tirsdag eller mandag eller når det nå enn var, har jeg sovet på sofaen fordi jeg forbinder soverommet med å skru tankekverna og katastrofetankene på fast forward. Det blir tortur å legge seg i senga, jeg gruet meg til å legge meg og visste med sikkerhet at jeg aldri ville få sove, spesielt ikke uten medisiner.

Igår ble jeg stuptrøtt. Det hadde garantert noe å gjøre med at jeg hadde vært våken i atten timer, jeg skulle egentlig legge meg på sofaen, men så hadde jeg lekt med tanken på å ommøblere på soverommet, så hvorfor ikke? Særlig siden jeg var så trøtt, jeg måtte jo få sove da, win win. Soverommet mitt er ikke så stort at det gjør noe, i all hovedsak har jeg rotert senga nitti grader og skjøvet den hele nitti centimeter inn mot veggen. Hvorfor i all verden har jeg hatt senga stående midt i rommet når jeg bare er en person som bor her og sover i den? Soverommet ble jo veldig mye større, jeg sovnet med en gang og sov helt til jeg våknet av vanvittig bråk klokken ni.

Intens borring, klokken ni på en lørdagsmorgen? Var ikke spesielt blid akkurat da, huseier driver visst med oppussing av badet. Men, klokken NI på en lørdagsmorgen? Grr.

Jeg tilhører ikke den delen av befolkningen som rer opp senga før de tar bildet til internett. (Laila, kjenner du igjen bildet over lampa? Det står oppned, men jeg fikk det av deg!)

Jeg har bestemt meg for å aldri legge meg i senga før jeg er trøtt. Jeg skal aldri mer legge meg til et visst klokkeslett for å stresse med og sovne, det sier seg jo selv at man ikke får sove da? Man kan ikke tvinge seg selv til å sove. Vet ikke om jeg orker å forklare hele søvnteorien min akkurat nå, men jeg har bestemt meg for at det skal virke. Jeg har liten tro på at det er lurt å ligge i senga å tenke vonde tanker, been there, done that. I lengden fører det til lakenskrekk og vridd døgnrytme. Det blir som å legge hånda på en varm kokeplate – du vet du brenner deg. Om du vet at katastrofetankene brenner i hodet når du legger deg, så har du vel ikke lyst? For at dette skal fungere innebærer det selvfølgelig at man må stå opp i rimelig tid og droppe middagshvil sånn at man er trøtt om kvelden .

Fin teori, jeg må teste det i praksis. I natt var i alle fall min beste natt siden jeg sluttet på medisiner.

Idag fyller dette dyret sju år. Det er rart å tenke på at hun har blitt “så gammel” (selv om hun bare har levd halve livet sitt ca.) Lurer på om hun vet at hun har bursdag, i hele dag har hun hatt lyst til å sitte på fanget. Nick også forsåvidt, men det er forskjell på fem kilo og femten.
Elsker dette bildet, hittil er det det bildet jeg er mest fornøyd med å ha tatt, noensinne.

Advertisements

14 Responses to “A dash of feng shui.”


 1. 1 Anja 9. March 2013 at 14:37

  Gratulerer med dagen, Zahra!! Det bildet er fantastisk bra! Hun er bare så utrolig nydelig…:)

 2. 2 Line 9. March 2013 at 15:49

  Høres ut som en god strategi du har funnet ut iforhold til det å legge seg å sove i ei seng. Sliter selv med å sove i senga mi, har ikke sovet i senga på 3 år eller noe, så det blir sofaen her også ja. Så jeg skjønner veldig godt hva du snakker om.
  – Utrolig nydelig bilde :) Og gratulerer med dagen til den lille ;)
  Klem fra meg :)

 3. 4 IA 9. March 2013 at 16:18

  Jeg har samme filosofi som deg, og står opp igjen hvis jeg ligger i mer enn en halvtime uten å få sove. Eller før hvis jeg er urolig. I høst en gang prøvde jeg mange ganger før jeg til slutt irritert slang puta i fotenden av senga, la meg ned på trass og sovnet!

  Flere uker senere tok jeg meg selv i å lure på hvorfor jeg sov “feil veg” med nattbordet og leselampa i det som nå var blitt fotenden ;) Så jeg snudde meg igjen, og sov like godt neste natt ;) Av og til er det bare litt forandring som skal til, eller at man vrir på flisa, gjør ting opp-ned eller “tar en Pippi”.

  • 5 Karianne 9. March 2013 at 16:57

   Enig med deg!
   Høres ut som du har samme filosofi som legen min, hun tror også på disse 30 minuttene.
   Bra du har funnet en løsning som fungerer for deg :)

 4. 6 I D Δ (@infantilitet) 9. March 2013 at 17:11

  Gratulerer til Zahra! Kanskje tror Nick han er på samme størrelse som Zahra ^^ Jeg kjenner en liten dachs som tror han har sjans på rottweilere…

 5. 8 Hilde 9. March 2013 at 18:31

  Som oftest trenger jeg også musikk når jeg skal sove, selv om jeg er trett… Det er liksom ikke så mye tid til tanker da… Men om jeg virkelig virkelig er trett kan jeg legge meg ned hvor som helst og sovne…

 6. 9 Hannah Emilie 9. March 2013 at 20:56

  Det var et utrolig fint bilde av Zahra! Gratulerer med dagen, Zahra! Har tro på søvnteorien din også! Stå på! :-)

 7. 10 Nora 12. March 2013 at 20:14

  For et utrolig fint bilde av Zahra! Gratulerer med overstått bursdag til henne :-)

 8. 11 Rita 13. March 2013 at 17:49

  Nydelig bilde! Gratulerer på etterskudd.
  Har nettopp begynt å følge bloggen din, vil bare si at du er sterk! :)

  Sliter også med søvn, egentlig alltid gjort det, og for min del hjelper det å bare bli liggende, jeg har lært meg å tenke at jeg i det minste slapper av når jeg ligger sånn :)

  • 12 Karianne 14. March 2013 at 18:18

   Det er bra du klarer å tenke sånn :) Om jeg fokuserer på å avspenne kroppen, så hjelper det – om jeg klarer å blokke ut det verste tankekaoset.
   Takk for fine ord!

 9. 13 Linn L. 14. March 2013 at 22:12

  Hurra! Enig angående det med sovingen -ingenting er verre enn å ligge og vri seg i timesvis..

  Fine Zahra! :D


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: