Monday morning.

Klokka har akkurat rukket å passere tolv, jeg for min del har vært våken i over fem timer allerede. Jeg våknet før klokka sju, er det mulig? Kom meg riktignok i seng tidlig igår, men før klokka sju er skrekkelig tidlig i mitt perspektiv!

Jeg har hatt en vanvittig produktiv dag så langt!

Innen klokka var halv ti hadde jeg drukket to kopper kaffe, trent, spist frokost, vært ute med kamerat og tatt noen bilder, gitt hundene mat, luftet hundene, sett en episode Bones og fyrt i peisen pluss kommet meg gjennom fem nye nivåer på candy crush saga. Er helt hekta.

Jeg skulle egentlig til frk.psykolog klokken ett, jeg var ikke der forrige mandag fordi jeg hadde så vondt overalt når jeg våknet at jeg ikke kom meg noen vei, men avtalen idag ble det heller ikke noe av. Jeg hadde forresten nesten ikke vondt noen steder når jeg våknet idag, bare litt i ett kne, herregud så herlig å ikke føle seg som om man har blitt overkjørt iløpet av natta.

Så trøtt at øynene går i kryss. Hundene er jo *kremt* vant til å sove lenger enn litt før sju.

Uansett slo det meg at jeg ikke burde sløse med dagslyset så jeg tenkte jeg kunne komme meg ut å gå en tur med hundene. Gikk bak huset og rett oppi skogen, det ble en ekstremt kort tur. Elg. Jeg har skikkelig angst for å treffe en elg! De skal jo være harmløse, men jeg er så bekymret for Nick når han er løs. Han er så valp i hodet sitt og tror det beste om alt han treffer på. Dessuten står det aldri om snille elger i avisen. “Ivar (46) traff en hyggelig elg på skogstur”, nei. “11 år gammel gutt spilte død for å unngå krakilsk elg”, that’s more like it.

Det er ganske kaldt ute, så jeg kan gå på snøen uten å lage lyd siden det er skare. Når det begynte å knake  taktfast inne i skogen og ørene til hundene sto rett opp kjente jeg panikken krype nedover langs ryggraden mens lyden fortsatte stødig i min retning. Senest på torsdag ruslet jeg rundt i skogen med mamma og bekymret meg for å treffe på disse elgene. Vi gikk i et inngjerdet område så jeg trodde ikke det skulle være elg der, men hver gang jeg ser fotsporene til en elg kjenner jeg at jeg blir litt nervøs. En elg har visstnok ikke problemer med å ta to steg over det lille gjerdet.

På fredag ble jeg ikke med mamma på tur – hun sa det var like greit siden hun hadde truffet og gått rett forbi en elg, visstnok en hyggelig en, men herregud. Det er sikkert like mye elg i skogen på sommeren – men da kan man ikke se hvor de har gått.

Siden jeg bråsnudde og gikk tilbake etter kanskje tohundre meter ble det hjernetrim på Nick og Zahra istedenfor. Zahra er vanvittig søt når ørene står rett opp og hun har det mest forventningsfulle uttrykket i ansiktet.

Det er fortsatt en hel dag igjen å ta av, jeg er ikke helt sikker på hva jeg skal ta meg til nå siden jeg allerede har gjort kanskje til og med mer enn jeg vanligvis utretter iløpet av en vanlig dag. Kanskje jeg må lakke negler eller noe, og ta bilder, siden jeg har så mange timer å slå ihjel. Det hadde vært ideelt om jeg ikke sov på dagen sånn at jeg kan legge meg tidlig i kveld også.

Jeg har omsider funnet ut og fått klarhet i hvor jeg skal gjøre av meg på julaften. I utgangspunktet insisterte jeg på å være sammen med bestemor fordi hun er gammel og ingen andre hadde tenkt til å være der. Alle de andre i familien min her i byen hadde hvertfall noen å være sammen med, så jeg tenkte som så at om jeg dro dit, så ville hverken jeg eller hun være helt alene. Har absolutt ikke samvittighet til å vite at hun er alene på julaften! Mamma ble en smule skuffet over at jeg ikke ville være hos dem, men jeg argumenterte for min avgjørelse helt til hun inviterte både meg og bestemor dit, så nå skal jeg og bestemor til mamma og hennes forlovede.

Da er hvertfall det avklart, bare maten jeg gruer meg til nå. Ti år over doskåla på julaften, la det ikke bli elleve.
Ti uker uten and counting, vil virkelig ikke at noe skal skjære seg nå.

Advertisements

19 Responses to “Monday morning.”


 1. 1 Mabel 10. December 2012 at 13:02

  Er de bildene tatt på morgenen? :o Det var ikke mye dagslys å skryte av nei :(
  Jeg blir imponert over produktiviteten din! Jeg sliter ennå med å dra meg selv til å vaske klær etter to uker ..and counting..
  Hva slags hjernetrim er det du trener på da? Trenger litt inspirasjon til min egen hund ^^

  Ha en strålende fin mandag videre! <3

  • 2 Karianne 10. December 2012 at 13:07

   Ja, bildene er tatt på morgenen, når det begynte å bli lysere ute, vil tro klokka var rundt halv ni eller noe i den dur, husker ikke helt siden jeg gjorde så mye på en gang akkurat da!

   Hunder bruker utrolig mye energi og hjernen når de må bruke nesa! Det høres kanskje ut om latskap, men hundene elsker det. Det jeg gjør er egentlig bare det at jeg kaster godbiter hit og dit i snøen sånn at de må søke, (gir dem kommandoen “søk” så de vet hva de skal gjøre), så holder de på til de finner godbiten før jeg kaster ut flere. Man kan variere i vanskelighetsgrad etter hva hunden klarer å finne med å kaste langt eller litt ned i snøen, under busker eller lignende. Superenkelt om man ikke har all verdens av energi og hundene trives godt med det.
   Håper du og får en fin mandag!

   • 3 Mabel 10. December 2012 at 17:08

    Det er noe jeg har pleid å gjøre inne det :) legge litt rundt omkring. Men merker at hun kanskje blir litt stressa av det.. Løper febrilsk rundt :p

 2. 4 29 10. December 2012 at 13:57

  Du er så flink vennen <3

 3. 6 Monika 10. December 2012 at 20:49

  Hjernetrim for hunder er absolutt ikke en dårlig erstatning. Jeg bruker det selv på min hund når det av en eller annen grunn ikke skulle bli tur. Krysser fingrene for deg på julaften!

 4. 8 laipai 10. December 2012 at 20:50

  Første bildet er jo drit fint da Karianne :)
  Det positive med at du våkner tidlig, er jo at du har hundene da, da har du selskap, og noe å ta deg til.
  Veldig glad for å høre at det har ordnet seg med jula, og så er det jo hyggelig at dere alle 4 er samlet da :) Du får legge en slagplan når det kommer til maten. Jeg lurer på hvordan det går her i gården jeg…jaja..

  <3

 5. 10 destgirl 11. December 2012 at 12:46

  Guri så effektiv du har vært. er så god følelse :)
  Håper det går bra på julaften med maten, er en en utfordring det derre der.. krysse fingrer for det <3 <3 Julaften skal være hos meg med tantabarn så jeg må bare holde meg opp og sammen, blir hardt, men samtidig veldig ok, kan tenke på noe annet og andre og se barneglede , så håper det hjelper meg å klare det <3 <3

 6. 12 Anne-Grethe 11. December 2012 at 13:28

  Nå kommer kommentaren min?

 7. 14 Anja 12. December 2012 at 11:24

  Nick så ganske så trøtt ut ja! Det er så deilig med dager man er produktiv, jeg føler hvertfall at det er lettere å slappe av når jeg har gjort det jeg skal i løpet av dagen.

  Hjernetrim er gull verdt! Trener også søk med hunden min. Noen ganger gjemmer jeg gjenstander også (for eksempel en vott). Det er fint å gjøre på tur i skogen, henge den opp i et tre eller grave den ned i snøen når hunden ikke ser. Min hund elsker det hvertfall! og blir sliten…:) godbiter er også supert å søke etter.

  Så fin julestjerne du har:) og de andre bildene var også fine (som alltid!).

  Håper jula blir litt bedre for deg i år. Det må være utrolig fælt å tenke på ti år med oppkast på julaften, men i år da blir det bedre! Det håper jeg, du fortjener det så veldig:)

 8. 16 Aud Anne 15. December 2012 at 20:07

  Heia! Ville bare si at jeg oppdaget bloggen din for en liten stund siden, og har siden da lest gjennom gamle innlegg. Du har hjulpet meg masse gjennom skrivingen din, og er en utrolig stor inspirasjon. Ikke mange er så åpen som deg, og jeg er så utrolig glad for at jeg oppdaga bloggen din. Titter stadig innom for å se om du har oppdatert, og gleder meg til neste innlegg :-D Ønsker deg alt godt, og håper du har ei fin helg! Stor klem :-)

 9. 18 anna 16. December 2012 at 18:57

  du tar utrolig fine bilder!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: