Sleep Cycle – et lite tips.

Et lite tips til dere som sliter med søvn og døgnrytme.

Jeg jobber mye med å få eller skape stabilitet i hverdagen og søvnhygiene er en av disse faktorene. Jeg lastet ned en app for noen uker siden som heter Sleep Cycle. Den kostet noen få kroner, husker ikke om det var 7,- eller 21,-, men den er virkelig verdt det. Tror den finnes både for apple og anroid. Uansett. Det du gjør er at du legger telefonen i senga når du legger deg, skrur den på og setter på vekkerklokke. Den skal liksom registrere hvordan du sover gjennom natta basert på om du sover urolig eller om du sover tungt (hvor mye du beveger deg iløpet av natta) – poenget er at den skal vekke deg i et tidsrom på 30-0 minutter fra når du har stilt alarmen – den skal vekke deg når du sover lettest iløpet av denne halvtimen sånn at du føler deg mest mulig våken når du våkner, “en behagelig oppvåkning”. Om du setter alarmen på 0800 vil den vekke deg mellom 0730-0800.

Det jeg liker best med appen er at den samler data fra de nettene du bruker den og setter opp ulike oversikter! Det er nemlig disse oversiktene som gir meg et visst begret på a.) når jeg legger meg hver dag, b.) hvor mange timer jeg faktisk sover eller ligger i senga og c.) appen påstår at den kan kalkulere søvnkvaliteten din i prosent, fra 30% til 100%, hvor 100% tilsvarer en perfekt natt med søvn. Sistnevnte tar jeg med en klype salt, men de dagene jeg har sovet 100% har jeg følt meg mer uthvilt enn de dagene jeg har sovet mindre.

Her kommer noen eksempler på ganske dårlig søvnhygiene.. Neida. Noen bilder for å illustrere det jeg synes er viktigst og har mest nytte av.

PhotobucketHvor mange timer jeg har ligget i senga / sovet.

PhotobucketSamme som bildet over, bare med bedre oversikt over hver enkelt uke. Tallene til venstre er timer, ikke klokkeslett.

PhotobucketKlokkeslett til venstre. Et tydelig eksempel på hvor lite flink jeg er til å legge meg. Neida. Joda. De seneste nettene (etter klokka 0400) er fordi jeg ikke har fått sove, har stått opp igjen etter å ha vridd meg i senga en stund, og lagt meg igjen pluss startet alarmen på nytt. Jobber med at de strekene skal bli kortere og kortere! (det er åpenbart en skrivefeil mellom 3.12 og 5.12, det skal stå 4.12)

PhotobucketSøvnkvalitet i prosent.

Etter at jeg begynte å bruke Sleep Cycle har jeg funnet ut at:

 • Jeg sover ikke på langt nær så lenge som jeg før trodde. Trodde før at jeg sov minst ti timer hver natt, det gjør jeg jo ikke.
 • Jeg har en oversikt å se tilbake på når jeg vanligvis ville glemt når jeg la meg / sto opp og lignende.
 • Jeg er skrekkelig sent i seng.
 • Jeg sover best de nettene jeg legger meg tidlig, da har jeg også tid til å sove lenger. Sier seg selv at når man legger seg klokka 0400 kan man ikke sove så lenge man trenger.
 • Jeg er skeptisk til at den skal måle søvnkvalitet korrekt med tanke på at det er basert på akselorometeret i telefonen (det som registrerer bevegelse, eksempelvis når du legger telefonen på siden og innholdet snur seg), dessuten har jeg hunder i senga som også beveger seg, ergo er det ikke bare mine bevegelser som blir registrert men deres også. Men likevel føler jeg meg mer uthvilt de dagene jeg ligger på 90% og over.
 • Er mer motivert for å jobbe med døgnrytmen når jeg har en klar oversikt over HVA jeg trenger å jobbe med. (I hovedsak å legge meg tidligere for og bedre søvnkvaliteten)
 • Disse oversiktene konkluderer med at jeg har en ustabil søvnyhigiene – men før la jeg meg stabilt alt for sent, grunnen til at det ser så rotete og ustabilt ut nå er fordi jeg jobber med å legge meg tidligere, ergo ser det ustabilt ut.

Noen andre som har erfaringer med Sleep Cycle? Var dette et nyttig tips forresten? 

Advertisements

16 Responses to “Sleep Cycle – et lite tips.”


 1. 1 Monika 6. December 2012 at 20:12

  Genialt! Denne skal jeg prøve ut ;)

 2. 2 Therese 6. December 2012 at 20:15

  Dette er appen for meg siden jeg sliter veldig med søvnen. Takk for tips!

 3. 3 Snø 6. December 2012 at 20:18

  Denne må jeg laste ned, for har slitt helt utrolig med søvnen i det siste. Begynner å bli litt smårar, hihihoho. Takk for tips! :)

 4. 4 Maren Marengs 6. December 2012 at 20:24

  Har brukt sleep cycle litt, men jeg har kvalmende god døgnrytme så får ikke så mye ut av det. Derimot SleepTalkRecorder er noe av det morsomste jeg har hvert borte i. Den tar opp hvis man snakker i søvne, kjempe gøy hvis man vil få litt humor ut av å sove :P Man kan også høre andre snakke i søvne ut fra hva andre har lastet opp :)
  Kjempe bra at du jobber med døgnrytmen din! Det er så utrolig viktig :)

 5. 5 destgirl 6. December 2012 at 20:59

  Tusen takk for tipset, sliter en del med søvnen i ulike grader for jeg kan både sove mye og lite, være våken eller våkne hele tiden. så den må jeg prøve :) <3 <3

 6. 6 Sandra Jeanette 6. December 2012 at 23:12

  Ser spennende ut! Tror jeg også skal prøve den :)

 7. 7 Ashley 6. December 2012 at 23:22

  Stilig! Skal prøve denne :D

 8. 8 LilleModa 7. December 2012 at 11:09

  Den appen så veldig spennende ut! Klart man ikke kan stole 100 % på en app, men det er jo bedre enn ingenting når man strever med søvn :) Kanskje jeg også må teste ut den. Jeg er blitt fortalt at jeg sover veldig urolig – jeg snakker i søvne flere timer ila. natten, og jeg bokser/sparker ut i lufta. I tillegg sover jeg veldig lett. Hadde vært morsomt å prøve. Jeg ligger i senga 12 timer hver natt, da føler jeg meg noenlunde uthvilt om morgenen… Hvis jeg er mindre i seng enn det, blir det til at jeg bare sovner på dagtid (helst uten at det hverken er plalagt eller at jeg er klar over det). Så ja – spennende!

 9. 9 aboxof-chocolate 7. December 2012 at 12:21

  Tusen, tusen takk for tipset! Jeg har elendig søvn, og denne virker jo genial, og akkurat hva jeg trenger for å få litt bedre oversikt :-) Lastes ned asap. Absolutt et nyttig tips :-)

 10. 10 M 7. December 2012 at 17:40

  Jeg bruker appen Sleep as Android, og den virker på samme måte som sleep cycle.
  Det er faktisk nyttig å se hvor lenge man faktisk sover, og etter å ha brukt den en tid så ser man hvilke vaner/uvaner man har.

 11. 11 Nina 7. December 2012 at 20:34

  Æ bruke å den. Men som du si, siden æ har hund i senga så vil ikke målingene være korrekte, men æ synes d e arti me statistikken å nåkka har den jo for sæ :)

 12. 12 Ellie 9. December 2012 at 16:07

  Jeg bruker også Sleep as Android, den tar også opp lyder, så om du snorker eller prater i søvne, så tar den det opp. Man kan også få råd om hvordan man skal få sove bedre, den har sånn lett vekking, vuggelyder, en captcha hvor du må løse et mattespørsmål, finne en våken sau eller taste en kode for å skru av alarmen (gull verdt for de som sliter med å våkne), du kan legge inn hva som er ideell sovelengde for deg som den da tar hensyn til i utregninga av søvnskjemaet ditt (den regner ut hvor mye du har sovet for lite eller for mye den dagen eller uka f.eks) og den sier ifra når du burde legge deg. Alarmen der har hjulpet meg med å våkne mang en gang, haha.

 13. 14 Randi J. Aasheim 19. January 2014 at 11:23

  Hei. Har nettopp anskaffet denne, men ble litt skuffet at den ikke virket nå første gang jeg prøvde den. Brukte testen først – den fungerte, og satte den i gang – trodde jeg. Skjermen lyste opp på vekke-tidspunktet kl.8. Jeg satte den på Start da jeg la meg. Men ingen ting var målt, fant ingen statistikk. Batteriet stod på 80% så det skulle være i orden. Nå ser jeg den skal være tilkoblet strøm om natten, Jeg hadde ikke laderen på – kan det være grunnen til at den ikke virket? Noen som vet?

 14. 15 Randi J. Aasheim 20. January 2014 at 11:48

  Det løste seg, hadde vel ikke satt den i gang rett. Det står den skal ligge med skjerm ned mot madrassen.

  • 16 Karianne 22. January 2014 at 22:11

   Bra det løste seg! Jeg bruker ikke appen selv lenger, for det gikk så mye ut over batteriet på telefonen. Måtte til slutt bytte batteri i telefonen min.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: