Troen på livet.

Det gikk fort i svingene for å si det sånn. Jeg rakk nesten ikke å grue meg heller. Nå er det over, vel gjennomført, bestått. Det hadde jeg for å være ærlig; ikke trodd jeg skulle klare. Tungt men godt på samme tid. Vanskelig men verdt det, tror jeg. Håper jeg. Jeg snakker om det jeg nevnte i innlegget It can’t rain forever som jeg skrev på forrige innlegg.

Sånn her våknet jeg idag tidlig. Skjønner ikke, jeg har stor dobbelseng, likevel er det så trangt om plassen at vi ender opp på dette viset? Kan ikke gjøre annet enn å le.

Uansett, tilbake til saken. Jeg fikk tilbud fra Vibeke Heide som er filmskaper og Mads Sjøgård som initiativtaker – om jeg kunne tenke meg å delta i deres prosjekt “Troen på Livet”. Det gikk ut på at jeg skulle stille til videointervju og fortelle om meg selv og livet på godt og vondt.

Kort om prosjektet; det er en enmanns teaterforestilling hvor videointervjuer med meg og noen flere vil bli vist i bakgrunnen.

“Tema for denne forestillingen er ungdomstiden. Vi kunne gjerne sagt på godt og vondt, men utgangspunktet er den vonde delen – den som handler om tenåringsangst, forvirring, fremmedgjøring, tomhetsfølelse og selvdestruktive mønstre.
Ungdomstiden er en krevende tid. Det har den alltid vært, og kommer alltid til å være. Spørsmålet er om den rett og slett er ment som en stor test – en test på livskraften og livsviljen, der du enten står den av eller bukker under.
Fokuset for prosjektet er rettet mot å skape bevissthet om mulighetene som ligger i egne ressurser, og hvordan vi kan velge enten å bruke dem konstruktivt og skape muligheter for oss selv eller motsatt, la det destruktive ødelegge.”

Filmen er et samarbeid mellom Mads Sjøgård, Mental Helse Norge, NAV, Verdensdagen for Mental Helse, Nordland Fylkeskommune, Mental Helse Sørfold , Mental Helse Saltdal, RKK Indre Salten, Garborgsenteret & Rogaland Teater.

Forestillingen er rettet mot ungdomsskolen og videregående skole i Fauske, Sørfold og Saltdal kommune i Nordland.

Jeg hadde ærlig talt ikke trodd at jeg skulle klare det, men jeg gjorde det likevel. Jeg vil mer enn gjerne være en del av å skape oppmerksomhet og formidle håp, om noe så lite som å fortelle min egen historie kan være til hjelp for andre – klart jeg vil.

Jeg har fortalt om hvordan livet har vært, hvordan historien min har utviklet seg og hvor jeg er nå, inkludert hvordan jeg ser på framtiden. Hadde veldig lyst til å dra “jeg har feber” kortet tidligere idag, men nei. Jeg var passelig nervøs når jeg satte meg inn i bilen til Eirin tidligere idag. Skummelt å gå gjennom ukjente korridorer, sette seg ned i et tomt klasserom, i en stol, med en filmskaper jeg aldri har truffet før, for deretter å skulle blottlegge meg selv og fortelle.

Det ser kanskje ikke så skummelt ut, gjør det vel? Flere ganger tenkte jeg “nå klarer jeg ikke mer”, men likevel ønsker jeg å gjennomføre, fullføre det jeg hadde begynt på. (En smule stolt).

Advertisements

40 Responses to “Troen på livet.”


 1. 3 Terese 24. September 2012 at 17:54

  Så bra :)
  Høres ut som et interessant prosjekt, helt klart et viktig tema! ^^

 2. 5 Ida 24. September 2012 at 17:56

  Så bra gjort! Du skal være stolt over at du klarte å gjennomføre, og at du gjorde det for andre. Synes du kan henge opp fem post-it lapper for denne, for dette var tøft gjort av deg :)

 3. 7 Elisabeth :) 24. September 2012 at 18:24

  To ord: STERKT og imponerende! Du har all grunn til å være stolt. Å blottlegge seg slik er virkelig sterkt! God innsats for et viktig prosjekt.:D

 4. 9 Elisabeth K. 24. September 2012 at 19:00

  Åh, det er tøft av deg Karianne, utrolig bra at du klarte å gjennomføre! :D

 5. 15 Tonje 24. September 2012 at 20:40

  Du gjennomførte – og jeg er forferdelig stolt over deg! <3

 6. 17 Pia 24. September 2012 at 21:36

  Så flink du er til å ta utfordringer!

 7. 19 svartphvitt 25. September 2012 at 00:57

  Åh! Så bra Karianne!!! :smile:

 8. 21 Monika 25. September 2012 at 04:38

  Sterkt og tøft av deg!

 9. 23 Maren 25. September 2012 at 07:48

  Gratulerer så mye! Fantastisk at du klarte å gjennomføre :D Stolt av deg :)

 10. 25 vibeke =) 25. September 2012 at 12:10

  Tøft gjort Karianne. Så bra at du stilte opp, og kunne dele litt av dine erfaringer :)

 11. 26 Mads Sjøgård Pettersen 25. September 2012 at 17:46

  Veldig flott av deg å stille opp!! Tusen takk for det:-) Alt godt!!

 12. 28 Oda 25. September 2012 at 17:47

  Så supert! Du er virkelig en motivasjon for mange. Har selv tatt i bruk dette med post-its som motivasjon, og takker for at du deler dine gode ideer med oss andre. Det hjelper virkelig. Har blogget et innlegg om det hvor jeg nevner deg, og håper det er greit. Jeg har linket til bloggen din så folk vet hvor jeg har det fra.

  Stå på videre!!!

 13. 30 Anja 25. September 2012 at 18:31

  Utrolig tøft gjort! Det er så bra med sånne prosjekter som skal gi kunnskap, finnes mange der ute som trenger å vite mer om hva det vil si å være ung og ha det vanskelig. Hvis mange nok forteller sin historie (og det blir formidlet på en god måte) vil det kanskje på sikt føre til mindre fordommer? Ikke minst vil det hjelpe de som selv har det vanskelig eller er i faresonen (igjen-hvis det blir formidlet på en god måte og ikke triggende). Jeg vet at du er opptatt av å ikke trigge andre, og det er en grunn til at jeg fortsetter å lese bloggen din (og fordi du skriver bra og setter ord på mye jeg kan kjenne meg igjen i. Også kjemper du så hardt, formilder håp og er sterk :smile: ). Så jeg tenker at det intervjuet ble veldig bra!

  Herlig bilde :grin: kjenner igjen problematikken, jeg har også stor seng, men det blir trangt med hund! :lol:

 14. 32 Kari-Marie 25. September 2012 at 23:53

  Dette var spennende, Karianne! Jeg er så stolt av deg når jeg ser for en enorm vei du har gått. Kjente hvordan jeg ble varm og glad og positivt forbløffet. Det er kjempesterkt gjort av deg! Og du beviser at kampen din har bært frukter. Du står som en blomst på vei til å springe ut i fullt flor og strekker deg mot sola. DU gjør en forskjell for mange andre. DU betyr mye for mange fler enn du aner. DU er betydningsfull. DU er ikke liten, du er stor. Klart du skal være stolt av deg selv. Troen på livet- i dette innlegget viser du hvilken kraft du har i troen på livet. Ingen som ser dette teaterstykket vil være uberørt. Du vil med din historie gi alle masse håp. Du er en lysende stjerne.
  Klem fra mamma

 15. 33 Celine Therese 26. September 2012 at 00:08

  Utrolig tøft gjort. Absolutt grunn til stolthet! :grin:

 16. 34 Linn L. 26. September 2012 at 10:25

  Dette skal du være stolt over, kjære Karianne! Ikke bare med tanke på angsten du sliter med- for dette hadde vært en “big thing” for hvem som helst spør du meg! Jeg syns det er utrolig modig av deg å være åpen om livet ditt generelt på bloggen, så å vise seg på den måten på film… jeg bøyer meg i støvet :)

 17. 35 Rachel 28. September 2012 at 13:30

  Veldig spennende! Så bra at akkurat DU gjør det Karianne :) Flinke, sterke deg!

 18. 36 mariak 28. September 2012 at 16:49

  Det var kjempetøft gjort av deg! Vil den videoen bli vist noe sted for de som ikke går på de aktuelle skolene?
  Stå på videre, du er veldig flink til å ta utfordringer og jeg synes du skal gi deg selv litt cred :D

 19. 38 Anne grethe 29. September 2012 at 16:15

  <3 stolt av deg

 20. 39 ingridbj 30. December 2012 at 00:02

  Jeg har vært å sett forestillingen. Den satte masse følelser og tanker i sving. Du var virkelig modig som tørr å stå fram og fortelle din historie. Du er ett av mine forbilder! <3

 21. 40 ingridbj 30. December 2012 at 00:03

  Jeg har vært å sett forestillingen. Den satte masse følelser og tanker i sving. Du er virkelig modig som tørr å stå fram og fortelle din historie. Du er ett av mine forbilder! <3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: