Evolution.

Det var en gang en vegg…

Før jeg fikk en idé

som gikk ut på at jeg skulle:

skrive ned hver minste lille utfordring,

dokumentere hver minste lille seier,

for å se min egen framgang.

For å huske på at jeg egentlig

er sterkere enn jeg tillater meg selv å tro.

Det er tre uker siden jeg klistret opp min første post-it.
Idag klistret jeg opp post-it nummer 80.
80 sa du?

Har jeg virkelig utsatt meg selv for 80 situasjoner jeg synes er vonde og vanskelige iløpet av kun tre uker? Har jeg virkelig kjent på redsel, ubehag, frykt og hjertebank 80 ganger iløpet av tre uker? Kjent på nummenhet, svimling, skuffelse, glede, lettelse, bitterhet, sorg, irritasjon, sinne, eufori og panikk, 80 ganger?

The post-its doesn’t lie.

Jeg har ikke ord. Det setter ting i perspektiv. Er det rart jeg er sliten? Utmattet? Lei, dødslei? Når kampene er så mange? Jeg var ikke klar over at det sto “så ille” til. I den forstand at; jeg var ikke klar over at hverdagen var SÅ full av utfordringer. Jeg kan se på det på to måter. Problemet og løsninga. Problemet er at utfordringene er så mange og flere enn jeg hadde trodd, løsninga er at post-it’ene minner meg på alle situasjonene jeg faktisk har møtt, til tross og likevel.

Men dette er ikke en “se så synd det er i meg, se så mye jeg sliter” vegg, det er en
“se så mange kamper jeg faktisk kjemper, selv om jeg synes det er jævlig” vegg.
En “du er egentlig jævlig flink Karianne, ser du det om du ser etter?” vegg.

Advertisements

15 Responses to “Evolution.”


 1. 1 Hanne 22. September 2012 at 20:31

  Du er knallflink! Stå på :-D

 2. 2 Marie 22. September 2012 at 20:56

  Så smart!!! :) Stolt av deg! :)

 3. 3 Kinemor 22. September 2012 at 21:51

  Høres ut som noe jeg burde prøve. Jeg er uhyre glemsk på hva jeg har klart å oppnå osv.

 4. 4 anna 22. September 2012 at 22:23

  Du er er stor inspirasjon til å kjempe! Stå på!

 5. 5 Ann-Karin 22. September 2012 at 22:58

  For en flott idè! Fargekoder du etter vanskelig-grad også? Eller betyr fargene noe annet? Hvis ikke kunne det jo kanskje hjulpet med å sette de samme fargene sammen, slik at du ser hvor mange milde, litt vanskelige, vanskelige og veldig vanskelige situasjoner du møter. Bare et forslag liksom :smile:

 6. 7 T 23. September 2012 at 02:09

  Liker ideen men ikke no jeg personlig ville gjort, jeg hadde nok blitt deppa av å se angst på veggen. :wink:

  • 8 karianne 23. September 2012 at 21:37

   Vel, nå er det jo også sånn at du omtrent aldri er enig i hva jeg gjør eller hva som virker for meg. Forstår ikke helt hvorfor du må poengtere din uenighet gang på gang, men ok. Leste du ikke riktig forresten? Det er ikke angst på veggen – det er alt jeg får til i positiv forstand. Jeg forsøker å bygge OPP her, ikke bryte ned. Hadde aldri orket å utsette meg selv for noe som gjør at jeg hadde følt meg enda mer motløs.

 7. 9 Tutta 23. September 2012 at 08:57

  Du er kjempeflink! Men nei, det er ikke rart du er sliten…! stå på!

 8. 10 Pia 23. September 2012 at 11:37

  Du er kjempe sterk Karianne! 80 kamper er MYE, og likevel har du kommet deg gjennom dem! Kjempe stolt av deg, og håper du vil få det bedre <3

 9. 11 Sandra Jeanette 23. September 2012 at 12:10

  Stolt av deg! Stå på videre<3

 10. 12 Emma 23. September 2012 at 18:16

  *TRAMPEKLAPPER-OG-PLYSTRER-HØYT-OG-GLEDELIG*!!!!!!!!!!!!!!
  Du er super Karianne!Fantastisk bra jobba!
  Du har det i deg!
  Bra du finner måter for å gjøre det synlig for deg selv!
  ..Synes du er så flink. Hver dag og natt, hver uke, jver bidige måned.
  Gi aldri opp søte!
  En dag vil du få oppleve at ingenting var forgjeves.
  i believe in you, always have always will!:)

 11. 13 Celine Therese 23. September 2012 at 23:29

  Kjempe fin og kreativ idé. Stå på videre og usynliggjør veggen din. Synes du er flink!

 12. 14 May-Linn Vorland 16. October 2012 at 02:01

  Du er utrolig flink karianne!!! =)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: