Stand a little taller.

Fredag. Endelig omtrent over. Er ganske imponert over hva jeg egentlig har prestert idag, det var virkelig mer jævlig enn lettsinnet å gjennomføre.

Gjorde ikke så mye igår. Gikk en tur i finværet. Angsten gikk i bølger, fikk sånn høvelig kontroll over det gang på gang, men usikkerheten er der likevel. Tør aldri å tro fullt og helt på at jeg klarer. Men det gikk, mestring.

Når jeg kom hjem kom bekymringene over dagen idag krypende, nok en time hos tannlegen. Tvilen var tykk i hodet mitt, de automatiske tankene om tvil og redsel psyker meg ned. Jeg psyker meg selv ned, det er utrolig vanskelig å skulle stoppe en sånn spiral når den først har begynt å spinne. Om jeg lyktes? Absolutt ikke. Jeg var så sikker på at jeg ikke kom til å dra til tannlegen idag at det var nesten bombesikkert.

Ikke fikk jeg sove heller. Tenk om, tenk om, tenk om ditt, tenk om datt, tenk om sånn, tenk om slik, eller slik, eller gud forby – slik. Ble liksom liggende å se for meg worst case scenario, så levende at jeg kunne føle det i hele kroppen. Når klokka ble halv tre orket jeg ikke mer, endte opp med å stå opp for deretter å rydde og organisere alt mulig. Har ikke så mye rot, derfor ble det sortering? Useless på det tidspunktet.

Og hva er greia med kreativitet på natten egentlig? Blir voldsomt kreativt, får to millioner gode idéer, formulerer blogginnlegg i hodet eller monologer jeg gjerne skulle ha sagt høyt. Alle ordene jeg ikke sa eller sier. A.) Jeg plukker opp penn og papir, vips er natta over. B.) Jeg lar det bli med tanken og sovner til slutt.

Jeg sovnet i det minste, sto opp som planlagt. Gjorde det jeg skulle før jeg skulle til tannlegen, satte meg i bilen til mamma når hun kom og hentet meg. Kjente det i magen som bare det “dette går ikke bra.” Kjente det skvulpet av følelser inni meg når mamma måtte parkere langt unna, alt jeg tenkte var “jeg klarer ikke å gå, jeg er helt gelé i kroppen, dette går ikke!” men jeg sa det ikke høyt. Av og til har det motsatt effekt om jeg sier det høyt, som om jeg kaster bensin i flammehavet.

Uff. Jeg kom meg i alle fall dit, kom inn med en gang. Sier det igjen, hadde det ikke vært for at tannlegen og assistenten er flinke – hadde jeg gjort vondt verre for meg selv og utsatt det enda mer. Krysset fingrene for at dette skulle gå fortere enn forrige gang – det gjorde det ikke…. Det første som ble gjort var å slipe ned den tanna som ble reparert her om dagen, den var nemlig for høy og gjorde det vanskelig for meg å bite sammen / tygge uten smerter. Når det var gjort spurte hun om vi skulle ta den andre, jeg nølte. “Kom igjen, dette klarer du. Det går fint!”, gikk jo med på det da. Få det overstått liksom.

Spurte konstant om hvor lang tid det kom til å ta, før jeg fant ut at det ikke kom til å gå noe fortere av den grunn. Til slutt måtte jeg gjøre det motsatte av uttrykket “å bite tennene sammen” (haha), bare holde ut. Til tross for at bedøvelsen ikke ville virke ordentlig, til tross for fire sprøyter med bedøvelse. Jeg vet ikke hvor jeg fant styrke til å holde ut. Aner ikke. Vet ikke hvordan jeg klarte. Selv om dette og var jævlig – var det faktisk mindre jævlig enn på onsdag, selv om dette gjorde mer vondt og tok lengre tid. En time og femten minutter. Komplikasjoner vet dere. Når ting ikke går som planlagt, når tennene mine ikke ville samarbeide.

Du vet det ikke går bra når tannlegen unnskylder gjentatte ganger og sier “dette blir ikke bra” etter to forsøk, for deretter å gå enda hardere til verks for og lykkes på tredje forsøk. Jeg vet heller ikke hvordan jeg klarte å ikke klage eller få panikk akkurat her. Prøvde desperat å fokusere på å slappe av alle de tilfeldige musklene jeg etterhvert oppdaget at jeg hadde spent. Takk til Andrew Johnson som lærte meg å slappe av! En dag i Januar 2010 fikk jeg ikke sove, i kjedsomhetens navn søkte jeg i android market etter noe som kunne få meg til å slappe av – og fant “Relax with Andrew Johnson“. Det er en gratis app hvor en som naturligvis heter Andrew Johnson guider deg gjennom en avspenningsøvelse. Han har utrolig behagelig stemme og for min del virket det. Jeg har han i hodet av og til når jeg er anspent.

Jeg overlevde og det var ikke så ille som forrige gang. Lettelsen var stor når jeg ikke trenger å gjøre noe med tennene mine før i Oktober.

Etter tannlegen overlevde jeg en tur på butikken sammen med mamma uten nevneverdige problemer. Og etter det igjen (skjønner ikke hvor jeg fant energi, styrke eller utholdenhet) gikk vi tur i en time med Elise, Nick og Zahra i skogen. Nå kommer Nick til å sove i tjuefire timer, punktum. Deretter sov jeg to timer på sofaen med ganske god samvittighet. Vil påstå at jeg gjennomførte med glans – til tross for skyhøye bekymringer.

Har ikke tatt noen bilder i det siste, reddet av photobooth? Ehe. Har testet noe nytt med neglene (igjen). Trodde det skulle være dødsvanskelig, det var det ikke! Ble rett og slett imponert over hvor “lett” det var i forhold til hva jeg så for meg. Bortsett fra det har jeg klart å ta ETT fint bilde av meg og Zahra med photobooth (må være omtrent første gang siden hun hater å bli tatt bilde av og aldri ser fin ut. Ser en annen vei, lukker øynene, beveger seg.)

God helg til dere! ♡

Advertisements

32 Responses to “Stand a little taller.”


 1. 1 Trine 10. August 2012 at 20:06

  Indeed Karianne <3 Stand a little taller. Vær stolt av deg selv. God helg kjære du

 2. 3 Mabel 10. August 2012 at 20:17

  Sinnsykt fine negler! Digget fargene! Sier som jeg ofte tenker om deg, at den perfekte jobben i fremtiden en gang burde jo vært å ha en salong eller jobbet i lakkbaren her på Strømmen! :p ville gjerne betalt deg penger for å jobbe fritt! Flinke du :)

  Syns også du er så tøff som dro til tannlegen! Prøver hardt å fortrenge at jeg må dit selv i frykt for at jeg ofte møter litt “kjeftete” tannleger og bedøvelse som blir sittende i 8-9 timer :( men når du har klart det burde jo jeg også :)
  Ha en strålende helg med hundene! En stor virtuell styrkeklem på vei!

  • 4 karianne 11. August 2012 at 10:55

   Og enda kommer jeg til å påstå at jeg ikke er noe flink! Haha! Synes ikke jeg er noe flink til å lakke andres negler omtrent.
   Klem til deg <3

   • 5 Mabel 11. August 2012 at 18:21

    Å lakke andres negler krever litt mer ja :p som det å lakke bra med venstre hånda *funker ikke*
    Tror likevel du ville vært flink!

   • 6 karianne 11. August 2012 at 19:21

    Haha, takk <3 Men øvelse gjør mester i alle fall! Må konse litt hardere når jeg lakker med venstre, men det går på et vis det og ;)

 3. 7 BareMeg 10. August 2012 at 20:43

  Gratulerer med vel gjennomført tannlege time :)
  Neglene dine så også råkule ut, hvordan du får det til vet ikke jeg. Jeg derimot går rundt meg knall oransje negler, en farge, enkelt og greit :p

  • 8 karianne 11. August 2012 at 11:10

   Jeg begynte der jeg også, med ensfargede negler! Har det fortsatt en gang iblandt, mest når jeg ikke har tid til å lakke mer enn bare en farge. Man finner masse nyttige tutorials og lignende på internett – det er vel for det meste sånn jeg har lært hvordan jeg kan lakke ulike design :)

 4. 9 Frk Cornelia 10. August 2012 at 20:44

  Så flink du har vært… God helg til deg :)

 5. 11 Tonje 10. August 2012 at 23:05

  Så bra at du fikk det til likevel! :grin: Må være deilig at det er overstått og at du ikke trenger å tenke på tannlegen på noen måneder :razz:
  Og så fine negler da! Brukt teip for å få til linjene?

  • 12 karianne 11. August 2012 at 10:52

   Jess, brukte teip. Trodde det skulle bli mye rot og vanskelig, men det var litt magisk å kunne dra av teipen og designet under var perfekt!

 6. 13 Kristine 10. August 2012 at 23:58

  Du skriver så veldig bra. Greier ikke å slutte å lese :) og mestring er bra!!! Stol på deg selv og føl deg fri til å rose deg selv over ting du greier!

  Men en ting jeg lurer på.. Spiser du noe i det hele tatt bortsett fra å drikke næringsdrikker? Og kan du skrive litt om hvordan spiseforstyrrelsen omgir deg nå til dags?

  Jeg er selv tidligere psykisk syk og har vært involvert mye i psykiatrien. Jeg beundrer din styrke og ditt pågangsmot! Stå på og kjemp videre!
  Utrolig flotte hunder du har rundt deg! Grip de positive stundene i livet og kos deg!
  Din tid er nå.. -glød mens du kan. Det fortjener du!

  • 14 karianne 11. August 2012 at 11:12

   Jeg har hatt noen perioder hvor jeg har spist noe i tillegg til å drikke næringsdrikker. De periodene varer som regel ikke spesielt lenge, før eller siden går jeg på smellen hvor jeg ikke klarer å beholde det jeg har spist og kaster opp. Blir veldig skuffet når sånt skjer siden jeg konstant prøver å holde meg unna oppkast, ergo blir det lettere til at jeg kutter ut maten igjen og forholder meg til næringsdrikkene – de har jeg nemlig ingen problemer med å beholde. Jeg kan skrive et mer detaljert innlegg om det iløpet av helga :)

   Takk for gode ord!

   • 15 Kristine 11. August 2012 at 19:17

    Uff. Trist å høre. Er du ikke utrolig tynn og underernært? :( Spiseforstyrrelser er en grusom sykdom! Ønsker deg alt godt herlige du!

   • 16 karianne 11. August 2012 at 19:20

    Spiseforstyrrelser er ikke noe særlig nei! Tusen takk!

 7. 17 Lene 11. August 2012 at 01:51

  Skal sjekke ut appen :)
  God helg!

 8. 19 Tutta 11. August 2012 at 10:22

  Du er flink. Står på selvom angsten er stor. (y)
  Ønsker deg en god helg!

 9. 21 Julie 11. August 2012 at 17:33

  Du er flink som står på og holder ut selv om angsten kommer ! Det å ikke stikke av er bra, og da er man et steg nærmere å klare alt. God helg !

 10. 23 Fragile 12. August 2012 at 09:45

  God søndag, snuppa:) Tenker på deg ♡ Stor klem ♡

 11. 25 Trine 12. August 2012 at 14:45

  Vet ikke riktig hvor jeg skulle skrive dette for vet ikke om du leser, om man kommenterer på gamle inlegg :) I allefall, i dag oppdaget jeg, at jeg ikke hadde lest inlegget ditt ‘Beauty from the pain’ og det gjorde jeg i dag. Kunne kjenne meg i teksten jeg, men hadde aldrig høt om den sangen og hørte den i dag. Tror det er en tekst/sang mange kan kjenne seg i dag – men jeg kan og og si, at jeg tror på livet i dag jeg.
  Og så var det et veldig fint bilde av deg der i det innlegg :) <3

  • 26 karianne 12. August 2012 at 23:10

   Jeg leser kommentarene på gamle innlegg, får de opp i en slags innboks fordi jeg må godkjenne alle før publisering :)
   Bra du likte sangen Trine!

 12. 27 Secret 12. August 2012 at 15:41

  Så flink du er som har vært hos tannlegen og gjennomført det med glans – vil jeg si som har skrekkelig tannlegeskrekk og må bli dopet ned før jeg i det hele tatt åpner munnen :roll: Hadde tannlegen sagt “dette går ikke bra” til meg mens jeg satt der hadde jeg fått full panikk – så all ære til deg som gjennomførte selv om jeg forstår det må ha vært et grusomt helvete der og da. Synes også du er så flink som eksponerer deg selv i forhold til angsten – får ikke sagt det nok ganger og håper ikke du blir lei :) Håper du har hatt en flott helg Karianne – og at uken som kommer er snill med deg.

  • 28 karianne 12. August 2012 at 23:30

   Setter pris på all ros jeg får, gull verdt at du orker å skrive det gjentatte ganger ! Tusen takk.
   Heldigvis var tannlegen flink da! Stolte på henne og at hun kom til å ordne det hele veien, noe hun til slutt heldigvis griede.
   Håper du får en fin uke du og! Klem til deg.

 13. 29 Secret 12. August 2012 at 15:46

  Jeg glemte å si at jeg har lagt deg inn på inspirasjonsliste på bloggen min :)

 14. 31 Nina 12. August 2012 at 19:16

  Testet ut appen i går! haha..måtte. Behagelig stemme da!

  Lurte på hvor du pleier å kjøpe notatbøkene dine hen? Sett du har en del fine i blant på bilder på bloggen.

  Ønsker deg en fin uke! :)

  • 32 karianne 12. August 2012 at 23:09

   Han er god! Klarer vanligvis ikke å ta sånne avspenningsgreier seriøst (på psyk for eksempel), men AJ er bra!
   Notatbøkene mine pleier jeg å kjøpe på Clas Ohlson for 39,- kroner per stykk omtrentlig. Både A5 og A5 :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: