Anyone else feel like a Rainbow?

Når det var tomt for tårer på mandag fikk jeg utrolig nok en idé. Egentlig en ganske åpenbar tanke men det var langt i fra noe jeg hadde tatt stilling til i det hele tatt. Jeg hadde en plan, visste hva jeg ville, visste hva jeg skulle, hadde kontroll på det som skulle skje – trodde jeg. Det er synd. Det som har skjedd er helt forjævlig synd, trist, håpløst – jeg har egentlig ikke ord for det.

Men det slo meg at det finnes flere valper i verden. Det slo meg at jeg kanskje kunne finne noen, en annen. Planen min i flere måneder, nei faktisk – i flere år – har vært å beholde en valp når Zahra fikk valper. Slik ble det ikke og jeg tror jeg hadde blitt sprø, jeg tror bokstavelig talt at tankene om det jeg har mistet hadde fått meg til å råtne bort, brytes ned. Det er vanskelig å takle nederlag på nederlag, når du føler at livet går i mot deg, når du virkelig føler at ingenting går din vei samme faen hvor mye dedikasjon og arbeid du legger ned i kampen for å få det riktige til å skje.

Så jeg og google begynte å lete. Etter en italiensk mynde naturligvis. Søk etter søk, treff etter treff, finner ikke det jeg leter etter i det hele tatt. Norge, Sverige, solgt, solgt, solgt, solgt og finner ingen planlagte kull noen steder. Frustrasjon. Jeg trenger noe NÅ, umiddelbart. Trenger noe som kan forhindre meg fra å… bli sprø. Bli tristere, bli sykere, trekkes nedover. Faen heller, når du synker og er desperat etter å holde hodet over vannet – du tar tak i det du NÅR. Det du får tak i.

Jeg utvidet søket mitt og forlot tanken på italiensk mynde og begynte å lete etter Whippet istedenfor. Rasene er like men Whippeten blir 10-15cm høyere enn en italiensk mynde. Google ga meg ikke akkurat så veldig mange svar, ingen gode treff, nei vel. Beveget meg videre til facebook og trålet myndegrupper for å se om jeg kunne finne noe der.

Og jeg fant. Og forelsket meg, snakket med oppdretteren, spurte en hel haug med spørsmål, kikket på bilder, leste stamtavler bakover, kikket på mammaen, kikket på pappaen og vel. Tjuefire timer med betenkningstid senere hadde jeg bestemt meg. Planen min var i utgangspunktet å beholde en valp selv, hadde en plan for henne. Nå ble det aldri noen henne, men jeg fant han. Han her:

Jeg tror han skal hete Nick.

Han er min om 13 dager.

Så. Triste tårer er nå gledestårer istedenfor. Noen sendte meg denne og jeg begynte å le, så jeg må dele den. Fra That’s 70s show.

Jeg får det med andre ord nesten som jeg vil. Måtte bare brått bytte ut noen variabler i kalkulasjonen min og tilpasse det en mer brutal virkelighet men at the end of the day er jeg glad og lettet. Motivasjonen er på plass igjen, håpet er der igjen, planene jeg hadde for en valp er langt fra kansellert! Jeg går bare glipp av de åtte ukene med nyfødte valper som jeg hadde gledet meg til men jeg prøver for harde livet å ikke tenke på det akkurat nå.

Hvor en historie ender, begynner det en ny. 

Advertisements

24 Responses to “Anyone else feel like a Rainbow?”


 1. 1 Laila 16. May 2012 at 20:39

  Yaaaaaaaayyy :mrgreen: DETTE blir bra Karianne. Han er rå fin!

  <3

 2. 3 perlesnor 16. May 2012 at 20:55

  Så utrolig kjekt å lese!!!

  Det som skjedde var trist og vanskelig å takle. Bare det å være i stand til å endre tankegangen din og endre variablene i en slik situasjon er godt gjort. Godt jobba!

  Og fytti for en flott gutt!!! Håper de 13 dagene fyker unna i en fei.

 3. 4 Anette 16. May 2012 at 21:34

  hunden var kjempe flott! Nick var et fint navn også. Håper Zahra og han kommer godt overens. Smilte veldig når jeg så at du hadde en plan – det gjorde jeg :)

 4. 5 Lady Voodoo 16. May 2012 at 21:37

  Så vakker han er, Karianne! Gleder meg til å se han vokse opp igjennom bloggen din. Elsk ham. Elsk Zarah. La deg elskes av dem.

 5. 6 hardsecrets 16. May 2012 at 21:39

  Å, dette innlegget var herlig å lese! Fikk meg virkelig til å smile. :smile: Dette fortjente du, så absolutt.
  Og så utrolig nydelig han var da! Kjenner valpesyken kommer snikende.. *sukk* :)

 6. 7 Snø 16. May 2012 at 21:44

  Åh, så fin han er! <3 Bra du klarer å finne noe annet, positivt, å fokusere på. Dere kommer sikkert til å få mange fine stunder i lag :razz:

 7. 8 Emma 16. May 2012 at 21:50

  Åhh,søteste Karianne.

  Ble så lei meg på dine vegne når jeg leste forrige mail.
  Og ble glad når jeg leste denne.
  Fantastisk gledelig og lurt dette her.
  Han er jo bare helt utrolig vakker!For en liten klump!:)
  Kjempebra at du finner gode løsninger gode deg.
  Aldri la deg knekke.
  Glad i deg.
  stoor klem!

 8. 9 aboxof-chocolate 16. May 2012 at 22:12

  Næ, så skjønn :-D Sååå bra! To tomler opp :-)

 9. 10 Svartphvitt 16. May 2012 at 22:36

  Åå, så bra!!! For en nydelig gutt! :razz:

 10. 11 Nicole 16. May 2012 at 22:38

  Så nydelig han er! Bra at du fant en ”alternativ løsning”, vet ikke om jeg hadde klart det om jeg var i samme situasjon som deg.. Du er utrolig sterk og flink, ser virkelig opp til deg. (Og om du lurte har jeg følgt bloggen din i flere år, er bare ikke så flink til å kommentere..)
  Er ikke whippet mer enn 10-15cm høyere enn italienere? Synes de ser så store ut, haha :p Hvor gammel er han når du henter han?

  • 12 karianne 17. May 2012 at 14:24

   Nei, det blir rundt 50cm, gi eller tan noen få cm.
   Men, det blir tre ganger så tunge. Zahra ligger på ca. 5kg mens pappaen til Nick derimot – veier 18kg. Så det blir jo en god del større hund enn hva Zahra er. Er veldig spent på hvordan de blir i størrelse når han er ferdig å vokse, hvor stor forskjellen blir.
   Han er født 19. Februar. Han er 12 uker gammel nå, blir 13 uker på søndag så han er 14 uker og 2 dager gammel den dagen jeg får han :)

 11. 13 Ida 16. May 2012 at 23:36

  Det var så inderlig urettferdig det som skjedde, hadde gledet meg veldig på dine vegne! Men han her var et fint plaster på såret synes nå jeg ^^ Han er jo kjempesøt, har aldri sett en sånn hund før, han var jo rett og slett kjempe stilig :D Godt å lese at triste tårer er byttet ut med gledestårer <3

 12. 14 Lilleredd 17. May 2012 at 01:12

  Whippeten er og forblir min desidert favoritthund <3 De er så nydelig og kjærlige og vakre <3

  Det er virkelig en flott whippet du har funnet. Fantastiske tegninger i pelsen. Kjempepen :-D

  • 15 karianne 17. May 2012 at 14:22

   Jeg er kjempespent jeg! Har jo møtt whippeter men det blir nok noe annet å ha en selvh haha! Synes han er utrolig fin i farger og tegninger. Gleder meg masse ♥

 13. 16 Anja 17. May 2012 at 10:24

  Å nå ble jeg glad! For en nydelig hund, nå blir jeg valpesyk… Satser på at dagene til du får han går fort! Gleder meg til å lese om valpetiden med Nick :smile:

 14. 17 Oda 17. May 2012 at 11:44

  Ja! Nå gråter jeg like mye som på sist innlegg! Hn var bare så skjønn! Gleder meg til å få se flere bilder og høre mer om ham! Kjenner at jeg har lyst på mynde selv, men det er vanskelig å finne leiligheter i Bergen som tillater hundehold :S Lykke til med det nye nurket. Håper han svarer til forventningene, for det fortjener du virkelig nå!!!

 15. 18 vibeke =) 17. May 2012 at 13:12

  wiiiiii. ;) Så hærlig. Et godt valg Karianne. Sikkert bedre det enn å forsøke et nytt kull igjen, og ikke vite om det går bra eller ei. Fin guttevoff da. Gled deg :D

 16. 19 Lille Moda 17. May 2012 at 20:01

  Åååå, gratulerer så masse! Han ser utrolig lekker ut, nydelige farger :wink: Jeg så ei annonse på finn.no her om dagen, det var italiensk mynde-valp, og da tenkte jeg på deg med en gang. Så utrolig flott at du bestemte deg for å kjøpe valp, det gjorde meg veldig glad! Whippet er en flott rase, og jeg håper du blir kjempefornøyd med han :grin:

 17. 20 Chr 17. May 2012 at 22:55

  Flott jente er du Karianne!!
  Heier på deg så veldig.
  Leser bloggen daglig, men ikke like flink til å kommentere.
  Hvordan blir hunden avlevert?
  Jeg kan være med å hente om du ønsker det?
  Hjelper gjerne til!!!

  Klem fra Christine

  • 21 karianne 18. May 2012 at 11:42

   Takk ♥
   Får han faktisk levert på døra, kjempepraktisk at jeg slipper å reise noen steder :)
   Eieren skal på ferie her i nord et sted så hun kommer opp til Harstad i samme slengen.

 18. 22 Katrine 18. May 2012 at 09:25

  Åååå! Så utrolig bra!! Jeg kjenner gledestårene presser på hos meg også nå!! Kjempeflott!! Masse lykke til med den nye hunden! Åh helledussen så grådig koselig!!! :D

 19. 23 Anne-Grethe 20. May 2012 at 16:27

  Gratulerer :-) Aldri si aldri, kanskje en dag vil den vakre jenta di få små valper :-)

 20. 24 Linn L. 20. May 2012 at 17:25

  YEY, så utrolig bra!!! Jeg beundrer din måte å kunne klare å finne en alternativ “løsning” til det utrolige mørket du følte på for bare noen dager siden. Gleder meg masse til å følge Nick videre på bloggen din! :D <3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: