I have never felt this way.

I en liten mage bor det nytt liv, minst to stykker. Ultralyd av små hunder er ikke så veldig enkelt men jeg fikk i alle fall bekreftet det jeg kom dit for å høre. Med hjertet i halsen og en angst som ikke var tilstedeværende, hadde ikke plass til angsten fordi spenningen og håpet var mye større. Den sorte skyggen øverst til høyre, det som ser litt ut som… umm. en krok? Det er et foster.

Siden vi bare med sikkerhet fikk bekreftet to valper er vi nødt til å belage oss på røntgen om noen uker for å se om det er flere eller for å bekrefte om det virkelig bare blir to. Om det ikke er mer enn to valper kan de bli store, ergo mulig treg, tung og kanskje komplisert fødsel. Det man ser etter hos hunder er enkelt nok bobler. Fostersekker.

Det øyeblikket… I’ll treasure it for the rest of my life.
Dette er drømmen. Det skjer nå. Denne gang. Min tur, endelig.

Og det betyr faktisk alt idag.

Selv om jeg bare timer senere fikk tidenes slag i trynet.
Jeg vet ikke hva jeg skal si.
Fy faen. Fytti helvete. Pokker. Satan. Jævla dritt.
Er. det. mulig.

Om det ikke hadde vært for tidenes gladnyhet hadde jeg ikke tatt dette så pent som jeg tar det nå.
Jeg prøver å… akseptere det. Du vet det er noe galt når noen sier:
“jeg beklager så mye for at jeg må fortelle deg dette…”
Etterfulgt av
“forbered deg på det verste, jeg ringer deg imorgen.”

Overskriften, I have never felt this way. To helt ekstreme forskjeller befinner seg inni meg, en bunnløs sorg men samtidig drømmen som blir virkelighet. Den betyr mest. Jeg har bestemt me for at ingenting skal få ødelegge den gode følelsen jeg sitter med, den må få bety mest. Always look on the bright side?

Evig irritasjosmoment. Så mange tårer grått, så mye sinne, uendelige mengder med bitterhet og den sure smaken av at livet er urettferdig. Bad things happen go good people. Tanken på “det må være noe galt med meg, noe må jeg ha gjort for å fortjene dette, hva gjorde jeg galt? Det spiller ingen rolle, jeg fortjener det“, noe som livnærer bitterheten.
Så mange sinte ord ropt, så mange sammenbrudd ut av det blå, nesten tilsynelatende uten en en utløsende årsak, men den ligger der. Den er der.

Til syvende og sist, må jeg bare akseptere at det er sånn det er? Det er en evig kamp. Hvordan akseptere noe man ikke kan akseptere? Hvordan forsone seg med noe sånt?

Men idag. Det får ikke bety noe idag.
It is what it is og det er ingenting i verden jeg kan gjøre for å forandre fakta.
“Forbered deg på det verste”, jeg gråt ikke en gang.
Hva skal jeg med tårer nå?

Men Zahra er drektig. Valper. Minst to stykker. Håper en av dem er tispe. Ikke det at det betyr noe, beholder en valp uansett hva det er for noe, selv om det i praksis hadde vært enklest med mor og datter med tanke på løpetid og med tanke på eventuelle kull i framtiden. Jeg har i det minste dette. Det er alt som betyr noe akkurat nå, velger å holde fast i det og legge bort en sorg for noe som ikke kan endres. Det er for meningsløst å kaste bort den gode følelsen til fordel for noe som garantert kommer til å føles jævlig kjipt før eller siden.

For what it’s worth, Jeg velger å smile.

Advertisements

21 Responses to “I have never felt this way.”


 1. 1 Pia 18. April 2012 at 18:25

  Jeg kjente jeg fikk vondt i magen da jeg så dette innlegget på facebook. Herlighet, så glad jeg er for at det er valper i lille magen til frøkna di! <3 Gratulerer så mye. Dette trengte du nå. Godt å se deg smile, selv om dagene er full av forskjellige kamper for tilværelsen. Styrkeklem!

 2. 2 Marthe H 18. April 2012 at 18:32

  Nå ble jeg utrolig glad, Karianne! Så gøy! :)

  Jeg blir også glad for å lese at du klarer å takle, akseptere og bære det som er vanskelig. Jeg vet av erfaring at det ikke er lett å romme to motstridende og sterke følelser på en gang.

  En ting du skrev, om det å fortjene osv. får meg til å tenke på en bok jeg leser akkurat nå. There’s nothing wrong with you av Cheri Huber. Der står det noe som ihvertfall jeg fikk veldig mye ut av og som har hjulpet meg å se ting i litt nytt lys:

  “It may be true that you tell lies, but that doesn’t make you bad, it just means that you tell lies”

  og

  “It may be true that you make sacrifices, but that doesn’t make you good, it just means you make sacrifices.”

  Ser du poenget? Det er kanskje sånn at du er uheldig, men det betyr ikke at du har gjort noe feil, det betyr at du er uheldig. Du er kanskje heldig, men det betyr ikke at du er et godt menneske, det betyr at du er heldig.

  Ihvertfall har det hjulpet meg med å akseptere at noen ting bare skjer. Og at handlingene vi gjør ikke bestemmer om vi er gode eller dårlige, verdifulle eller elskede mennesker. Som Cheri Huber skriver: Det er ikke noe å fikse, fordi det er ikke noe galt med deg i utgangspunktet.

  Uansett, håper det kan være til hjelp:) Lykke til med den vanskelige biten, men fokuser uansett på å ha det bra i dag! :)

  Marthe

 3. 3 Anja 18. April 2012 at 19:38

  Å nå ble jeg glad! Så fantastisk med valper, gratulerer :grin:

 4. 4 Katrine 18. April 2012 at 20:08

  Så bra!! Gratulerer med valper på vei! :) Det har du vel ventet en stund på? Så kjekt!! :)
  Og kjempebra at du klarer å holde på den følelsen, selv når du får dårlige nyheter. Det er et fåtall av ganger jeg klarer det, og vet hvor mye det betyr å ha noe konkret å “holde seg fast i”. Sender mine beste tanker til både deg og Zahra :)

 5. 5 mariak 18. April 2012 at 20:16

  ÅH! Hurra for valper! Det ble jeg skikkelig glad for å lese, har vært spent på dine vegne i dag. Tror nok at du trengte den positive nyheten!
  Når det gjelder andre nyheter du har fått i dag, synes jeg det er bra at du klarer å se det positive. Velger å legge med et dikt som du kanskje har hørt før.

  Kan du smile gjennom tårer
  når din drøm blir knust til støv?
  Kan du skimte nye vårer
  gjennom høstens visne løv?

  Kan du miste dine venner
  for din tanke og din tro?
  og stå ensom når de brenner
  fellesskapets trygge bro?

  Kan du tilgi dem som smiler
  skjevt når alt går deg imot,
  og som skyter hånens piler
  i din såre hjerterot?

  Kan du glemme sorg og smerte
  spott og urett, hån og svik
  uten bitterhet i hjertet
  er du meget, meget rik

 6. 6 Flammefugl 18. April 2012 at 20:52

  Gratulerer så mye! Krysset fingrene for deg og Zahra ;)

  Lykke til med det som er ille <3

 7. 7 Silje 18. April 2012 at 21:01

  Jeg er så glad for at det er valper i magen til Zahra, gratulerer♥ Håper det går OK med deg og at ingenting får ødelegge gleden din:) Lykke til med det vanskelige i morgen!

 8. 8 Trine 18. April 2012 at 21:06

  Gratulerer Zahra. Og Karianne, så herlig innlegg :)

 9. 9 Elisabeth :) 18. April 2012 at 21:18

  Det er jo rett og slett fantastisk, endelig!:D Må innrømme at jeg ble kjempeglad når jeg leste at Zahra er drektig. Endelig går det din vei! Liker også innstillingen om at det dårlige ikke skal få overskygge det positive. Nydelig bilde av deg også, du har et nydelig smil!:D Stå på videre, kjære deg!

 10. 10 Løvetann 18. April 2012 at 21:45

  Gratulerer med valper i magen :grin: . Hold på den følelsen av glede så lenge du klarer. Jeg gleder meg med deg.
  Du kommer til og ha tankene dine mest hos hunden din, gjøre i stand til fødsel, antagligvis lese masse bøker om hundefødsler(antagligvis har du gjort det allerede)
  Jeg ønsker deg gode dager, for du fortjener gode dager.

 11. 11 Anne Marte 18. April 2012 at 21:52

  Du stråler, og jeg er så glad på dine vegne at tårene triller!!! :D
  Og mer klarer jeg ikke si… FANTASTISK <3

 12. 12 Laila 18. April 2012 at 22:02

  Hurra hurra og hurra, dette blir så braaaaa Karianne <3

 13. 13 vibeke =) 19. April 2012 at 00:14

  ååå, nå ble jeg virkelig glad. sitter her å smiler. veldig glad på dine veine. gratulerer. håper dette vil gjøre deg godt. at dette blir en veldig positiv opplevelse, og at du kan få en frisk og fin valp som du kan beholde sjøl. sikkert fint for sara med selvskap også =) kos deg med den gode nyheten. trist at du sku få en dårlig nyhet samtidig også, men bra at det er en positiv ting som kan gjøre det hele litt lettere og takle. =)

 14. 14 camilla 19. April 2012 at 06:38

  Åååh! Så herlig! :D Gratulerer så mye :) Og jeg synes det er bra at du ikke lar slaget i trynet overgå tidenes gladnyhet. :)

 15. 15 Katrine 19. April 2012 at 16:39

  Ååå, nå ble jeg glad. Det her fortjener du så mye. <3

 16. 16 Fragile 19. April 2012 at 19:28

  Ville bare si at jeg tenker på deg, jeg..
  Håper det går greit:)
  Klem ♥

 17. 17 Runa 19. April 2012 at 20:49

  Så glad på dine vegne:)

 18. 18 Heidi 19. April 2012 at 22:32

  Gratulere med valper :D var spent på å lese om hun hadde noe vakkert i magen, så gøy å lese! Å så bra att du tenker positivt selv om du fikk dårlige nyheter i tillegg.. Bra innstilling!
  Gleder meg til å lese om det er flere enn 2 valper :D

 19. 19 Marie 19. April 2012 at 23:28

  Åååå dette har du ventet SÅ lenge på!!! :grin: Er så GLA for at det blir valper :grin:
  You deserve it ^^

 20. 20 Emma 20. April 2012 at 07:48

  Fantastisk!
  Er så glad på dine vegne.
  Kjempeklem!

 21. 21 svartphvitt 20. April 2012 at 14:33

  Ååå! Så gøy, gratulerer!!!! :grin:


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: