Hverdagsmagi!!

Følelsen jeg har i brystet akkurat nå er helt surrealistisk. Er det sant? Seriøst? Er du sikker? Tuller du? Er dette en spøk? Er du helt sikker på at dette er virkelig? Bombesikker? Mener du det, egentlig? Lover du?

Har du noen gang ønsket du kunne våkne opp en dag, praktisk talt uten bekymringer? I dag er en sånn dag for meg. En sånn dag hvor jeg virkelig føler meg fri, noen av virkelighetens kjipe lenker er klippet over, det føles som jeg kan puste igjen.

Spiller ingen rolle at jeg våknet alt for sent fordi jeg ikke gadd å legge meg riktig igår. Stryk det, det er uvesentlig og betyr ingenting. Jeg sendte noen tekstmeldinger før jeg sto opp, orket bare ikke å stå opp riktig med en gang, kaldt. Så, ut av det blå, uten noen spesiell grunn, sendte jeg en tekstmelding til 04800, “saldo”. Det gikk ikke mer enn tretti sekunder før jeg fikk svar og det tok meg omtrentlig fire sekunder før jeg hadde sendt saldo en gang til.

Det er ikke mulig?! 

Wæææ, kan umulig stemme og deretter var det rett inn i postbanken på nett, eller dnb som det vel heter nå. Hvor kommer disse pengene fra, hva er det for noe? Det tok meg lang tid før bitene klikket på plass i hodet mitt. Det tok lang tid før jeg forsto at beløpet som sto på konto faktisk er mine penger, disponibelt beløp.

Herregud, jeg har aldri hatt så mange penger på konto før.

Når jeg var på multifamiliegruppe var det en sosionom der, og hun spurte meg ut om penger og nav og økonomi, utbetalinger, skattetrekk, disponibelt og ikke disponibelt. Hun tilbydde seg å skrive en søknad om at jeg burde få skattelette på grunn av situasjonen min, noe hun også gjorde. For meg var det bare “nok en bunke papirer det aldri skjer noe med, nok en bunke papirer å signere og sende hit og dit.

HerreGUD for en lettelse! Senest igår sukket og stønnet jeg over jævla januar som er så vanskelig økonomisk med tanke på frikort og strømregninger og telefonregniner og husleie, alt på en gang – noe som tilsvarte at jeg for hele Januar satt igjen med 1500 kroner disponibelt eller noe, på en hel måned.

Vel.

Når det først gikk opp for meg, hvordan beskrive det?!! Mamma sa “herregud, det er jo som om du har vunnet i lotto Karianne!” (ikke det at det er snakk om millioner eller hundretusener vel og merke), men et betydelig beløp. Det betyr at mastercardet skal nulles ut for godt. Det betyr at mamma skal få sine 6000 som hun lånte meg til å kjøpe ny sofa. Det betyr at jeg er gjeldsfri! Lettelseeee. NULL pengestress. 

Så hva vil jeg ha? Hva vil jeg bruke resten av pengene til? Om jeg vet hva jeg vil ha? Oh yes. Leiligheta skal bli komplett. Det siste og eneste som står på lista over ting jeg mangler (men kan leve uten så lenge jeg ikke har noe valg) er TV. Så nå blir det TV. Endelig kan jeg se filmer og TV-serier på stor skjerm, endelig kan jeg koble opp playstation 3’en og faktisk bruke den. Senere skal jeg se på TV med mamma. Gleder meg!

Det vil si, gjeldsfri, ny tv, leiligheta komplett og enda; enda da står det en betydelig sum med penger igjen. Og de pengene? B-i-l.

Hva pengene er for noe? All skatten jeg betalte for mye i totusenogti, 2010. 

Gjeldsfri + materialistisk lykke + nok penger til å slippe å bekymre meg for økonomien på lange, lange tider!

Jeg har ikke ord. Elin sa “spy nå for all del ikke vekk pengene”. Ikke faen om jeg skal. Det kunne ikke kommet på et mer beleilig tidspunkt – hvor jeg er sikker på at disse pengene ikke skal sløses vekk på sukker-rus eller emosjonelle nedturer! Det kom nå, nå som jeg er trygg på egen økonomi og ikke lever fra dag til dag, fra high til high.

Akkurat nå er jeg bare utrolig glad. Hverdagsmagi fordi jeg aldri i verden så for meg at det skulle komme noe som helst ut av en søknad om skattelette. Det var bare papirer for meg, jeg håpet ikke en gang at jeg skulle få noe igjen for det. Trodde aldri på det. Det var bare en formalitet. Og siden jeg ikke håpet eller trodde på det ble overraskelsen og gleden enorm.

“Nå må du sprette champagneflaska og feire” sa pappa.

Advertisements

48 Responses to “Hverdagsmagi!!”


 1. 1 Anne Marte 25. January 2012 at 16:26

  Herreguuuud så gøy :D

 2. 3 Alex 25. January 2012 at 16:27

  Yaaay, so happy for you!!! :) Opening a virtual bottle of champagne right now and raising the glass for you! :)

 3. 5 Trine 25. January 2012 at 16:53

  Jeg smiler like så stort som du på bildet på dine veine. :) Så bra nyheter:)

 4. 9 laipai 25. January 2012 at 17:19

  Hurraaaa for penger :D Jeg fikk også en uventet sum på kontoen for noen uker siden, men ikke så mye som du har fått da..Enjoy :)

  <3

 5. 11 Heidi 25. January 2012 at 19:00

  Gratulere!!! Det er jo bare fantastisk :D Dette fortjente du! kjekt å lese ett så positivt og oppmuntrende innlegg fra deg!

 6. 13 mitthjerte 25. January 2012 at 19:24

  Hurra!!!!!!!! :) Fikk igjen mye på skatten selv! Herlig følelse! :)

 7. 15 Destiny 25. January 2012 at 20:38

  GRATULERER! Så godt!!! vet du hva kriteriene for dette er? jeg får vel ikke skattelette når jeg har samboer..

 8. 17 Lizbeth Osnes - Behind the scenes.. Kommenterer selvfølgelig tilbake. 25. January 2012 at 20:52

  Ååhhhhh, så herlig! Dette fortjener du! :) Hva er det som har gjort at du har fått alle disse pengene da? =)

  Klem fra Lizbeth Osnes – Behind the scenes.. Der du aldri riktig vet hva du får – bortsett fra mange daglige innlegg. Bloggen handler om min glade hverdag med mote, skjønnhet, fest, shopping, vennskap, tanker, meninger, kjærlighet, bloggtips, bokomtaler, tips i livet generelt – og den psykiske lidelsen Anorexia Nervosa. Min blogg er min terapi, min hobby og min lidenskap. Lizbethosnes.com

 9. 19 IborgLisa 25. January 2012 at 21:20

  Hurra, for en gladnyhet. Ble veldig glad på dine vegne. :)

 10. 21 Marthe 25. January 2012 at 21:38

  Gratulere Karianne, kjempegla på dine vegne! Nyt den lille påskjønnelsen. :)

 11. 23 M 25. January 2012 at 22:00

  Så flott! Vet du noe om hva som kvalifiserer til skattelette?

  • 24 arikanne 26. January 2012 at 01:13

   Nei, beklager :( Noen spurte lenger oppe i kommentarfeltet.
   Aner dessverre ikke. Hadde det ikke vært for den pågående sosionomen som jeg nå skal ringe imorgen og takke opp og ned i mente, så hadde det aldri skjedd eller gått i orden. Var så likegyldig til hele greia fordi jeg aldri tror jeg har flaks, så jeg har ikke “fulgt med”, praktisk talt signert nesten i blinde… Men nå skal jeg følge bedre med da, når det viser seg at det finnes svar man ikke vet om hvis man bare leter ;)

 12. 25 hannahpetrie 25. January 2012 at 22:06

  Åh! Så utrolig deilig for deg! Ble skikkelig glad på dine vegne nå :D

 13. 27 ingridstrand 25. January 2012 at 22:57

  Lite er bedre enn å være gjeldsfri og likevel ha penger på konto så jeg har bare et ord å si : GRATULERER! Det må være kjempedigg. I sånne tilfeller er det så lov til å være materialistisk og synes at penger er veien til lykke :)

  • 28 arikanne 26. January 2012 at 01:11

   Hahah, nesten! Det er i alle fall veien til lettelse når det handler om å komme seg ut av en minusside og ikke nødvendigvis å shoppe alt mulig ;) Takk.

 14. 29 k 26. January 2012 at 00:56

  Hurra! :D Gratulerer!

 15. 31 Vibeke Lindsveen 26. January 2012 at 01:13

  wiiihiii, gratulerer. garantert velfortjent. :) og 4 uker spyfri er utrolig bra – gratulerer med det også Karianne :)

 16. 33 may-linn 26. January 2012 at 13:53

  Gratulerer så mye!!!=) Dette har du fortjent.

 17. 35 ThisISmeThen 26. January 2012 at 14:29

  Så fantastisk!! Ingenting er som hverdagsmagi… Uventet hverdagslykke! Jeg er SÅ glad på dine vegne, kjenner jeg! Økonomi er et stressmoment som tar så på oppå alt det andre… KOS deg med pengene! <3

 18. 37 Tonje- Giddy 26. January 2012 at 14:45

  Så herlig! Gratulerer!:D

 19. 39 Moda 26. January 2012 at 16:57

  Å, så flott! Kjempeglad på dine vegne :) Å være gjeldsfri og likevel ha penger på konto er bare verdens beste følelse. Lykke til med å kjøpe tv!

 20. 41 awallflowers 28. January 2012 at 05:36

  Dette er fantastisk, og det kunne vel ikke kommet på et bedre tidspunkt heller? Nå som du har ganske grei styr på bulimien og klarer å holde den i tøylene, og kan bruke pengene på å slette gjeld og å kjøpe/spare til ting du ønsker deg. Dette har du fortjent så til de grader! GRATULERER og hurra! :D
  Du kler å smile vakre♥

 21. 43 To Write Love 28. January 2012 at 13:09

  Wow, gratulerer så mye med ekstra penger, og ikke minst 4 uker spyfri! :) Dette fortjente du, veldig glad på dine vegne! Utrolig flaks med den sosionomen.. Kanskje dette er noe flere i samme situasjon kan søke om? Vet du noe om kriteriene for å få skattelette? Kan jeg spørre hva slags inntekt du har, får du penger fra nav? Mulig du har skrevet om det før, men jeg husker ikke ;) Jeg får AAP fra NAV, men er usikker på om jeg kan søke om skattelette.
  Anyways: NYT det :) :)

  • 44 arikanne 29. January 2012 at 01:15

   Tusen takk!
   Vet dessverre lite om hva det er for noe fordi jeg ikke var tilstede gjennom prosessen eller ikke fulgte med på det. Tror jeg forklarte det til noen andre i kommentarfeltet, enten over her eller i neste innlegg, du kan jo se på det svaret?
   Jeg får aap fra nav. SØK. Du har ingenting å tape på å søke i alle fall, det har jeg nettopp nå fått erfare på positivt vis!!

 22. 45 Linn L. 29. January 2012 at 15:49

  Åh, dette innlegget ble jeg glad av! :D Det er fælt å si det, men penger har jo litt å si for gleder i hverdagen. Happy for you! :D

 23. 47 May Liss 1. February 2012 at 08:39

  Så bra, er glad på dine vegne. Å se TV på en skjerm på veggen er bedre enn på en PC, jeg var så lykkelig når jeg endelig kunne se TV serier skikkelig!

  Veldig glad du fikk skattelette, å ikke ha mye penger eller generelt slite litt fra måned til måned vet jeg alt om og det er en ekstra bør det ikke er særlig kult å bære på gitt.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: