Alis Volat Propriis.

Legge seg tidlig? Nope. Stå opp tidlig? Check. Ikke sove på dagen? Check. Legge seg tidlig? Forhåpentligvis.

Idag har jeg greid å underholde meg selv hele dagen, uten at jeg har kjedet meg eller sett på klokka førti ganger! Føles bra og langt ifra meningsløst. Dagen har til og med vært fin! Overrasket.

Praktisk talt det første jeg gjør hver morgen. En kald start på dagen er en dårlig start på dagen.

Om jeg legger godviljen til kan jeg late som om det er milkshake.

Breakfast for champions? Call me weird men det er ingen hemmelighet at jeg har forstyrrede spisevaner, men frokost fåregår alltid på gulvet foran ovnen for at flammene ikke skal dø ut. Gjerne med en skriveblokk hvor jeg skriver ned hva jeg kan fylle dagen med, eller jeg sjekker “siste nytt” på facebook, twitter etcetera etcetera.

Lillefrøken venter.

Utålmodig…

På breakfast for Iggy’s (Iggy’s = Italian Greyhounds). Gud jeg hadde blitt sint om noen hadde tatt bilde av meg mens jeg spiste. Fint at hun ikke la merke til det i sin egen glupskhet. Hun raper alltid etterpå, useless information? Oh yes. Det er ikke spesielt sjarmerende haha.

Deretter tok vi turen ut. Ingen aaangst. En av challenges’ene til fredag er å gå tur med Zahra på dagtid og ikke nødvendigvis langt på natt. Når jeg kom hjem igjen hadde jeg fått pakke i posten igjen! Heldig, heldig.

Har hatt sykt lyst til å lese den siden jeg så Portia de Rossi på Ellen DeGeneres show hvor hun fortalte om boka og om spiseforstyrrelsen sin. Hjertelig takk til Judy som sendte den helt fra USA, evig takknemlig ♥

Etter det ringte Psyk.tj for å sjekke noen detaljer i forhold til medisin, det vil si når jeg ble tom og trengte påfyll, som jeg ikke trenger før imorgen. Og siden jeg egentlig har tilbud på tirsdager sa jeg for en gangs skyld ja, nok en challenge, “ikke avlyse avtaler”. Så da gikk jeg en ny tur med G2. Tror nesten bare jeg må kalle henne G2 siden primæren min allerede er G.

Etter det surret jeg bort en god del tid på fotobloggen min. Det er en bildeblogg bare, hvor jeg laster opp bilder. De fleste har jeg kanskje lastet opp her fra før. At the moment er det en god del rot der inne, men kan godt legge ut link her når jeg føler at det er litt mer i orden. Fint tidsfordriv er det i alle fall.

Til slutt ble jeg mentalt sliten og hadde vanvittig lyst til å sove, så jeg gikk og la meg, bare for å komme på at jeg har sykelig lyst til å lese Unberable Lightness, så jeg måtte nesten begynne på den. For å være ærlig har jeg en stabel med bøker jeg burde lese. Fikk fire i bursdagsgave (serie) og tre til i julegave (triologi) og nå denne, pluss at jeg er midt i en eBook på iPaden óg har intensjoner om å lese en bok frk.psykolog lånte meg. Har så sykt dårlig konsentrasjon så det jeg leser må nesten være vanvittig interessant, ellers har jeg glemt alt til dagen etterpå og da er det ikke veldig kjekt å skulle lese videre.

Deretter mer næring, mer fyr i peisen og litt American Horror Story. Særeste serien jeg har sett noensinne og vet ikke helt hva jeg synes om den enda? Midt i en episode kom jeg på dette kortet jeg skulle lage til imorgen, som Therese skal laminere.

Deretter brukte jeg en hel time på å klippe, kladde og skrive. Kortet er det som ligger oppå den grønne boka, før jeg skrev noe på det. Fikk det jo plutselig for meg at det skal være motiverende, inspirerende og helst også fint å se på siden jeg mest sannsynlig kommer til å trenge det, så jeg måtte legge sjela i det. Heh.

Skrev ordene i stikkord på den ene siden av kortet (rosene er identiske på begge sider); vann i kroppen, hovent ansikt, null selvfølelse, økonomi, epilepsi, anger, skam, raseri, skuffelse, skadetrang, selvskading, stress, kaos, demotiverende & redsel.

Deretter kom jeg på at “ordentlige” kort har to sider, så jeg måtte lage en forside. Endte opp med å skrive “motivasjonskort”, neste linje “think twice” og siste linje “alis volat propriis” hvor det siste er latin for “she flies with her own wings” som også er teksten jeg har tatovert på leggen. Fornøyd! Legger ut bilde imorgen når det er laminert. Håper det går bra og at det blir fint.

Skal til frk.fastlege imorgen og gruer meg vanvittig. Har en katastrofetanke som har hjemsøkt meg de siste ukene og det må testes og sjekkes ut, krysser fingrene for at det er ingenting. It probably is, og om ikke vet jeg ikke hva godt jeg kan gjøre her i verden for å rette opp i alle tabbene som har ført meg hit jeg er idag. MEN. Jeg tror jeg får ansvar for medisinene mine imorgen?! “Alt eller ingenting” sa hun, og jeg er klar for å si “ALT” imorgen og er spent på hva som kommer ut av det.

Anyway. Prøver å ikke tenke på det. Store planer om å gå en liten tur med Zahra, se mer American Horror Story, lese mer Unberable Lightness (som er utrolig bra hittil, etter 4 chapters) óg legge meg tidlig.

På skalaen av “ha en bra dag i sitt eget selskap” tror jeg at dette er as good as it gets.

Advertisements

12 Responses to “Alis Volat Propriis.”


 1. 1 ThisISmeThen 10. January 2012 at 21:48

  Godt å høre :-) Lykke til hos legen i morgen! *krysser fingre*

 2. 3 Elisabeth 10. January 2012 at 22:00

  Så bra å lese at du har hatt en forholdsvis bra dag!:D Du er så flink i forhold til utfordringene dine, syns det er veldig bra at du klarer dem. Håper det går bra hos legen i morgen, lykke til!!:))

  • 4 arikanne 11. January 2012 at 10:53

   Av en eller annen grunn ble det mye lettere å skulle utfordre meg selv på den måten? Jeg må tenke litt mer på det og finne ut hvorfor det fungerer så bra for meg, haha! Men er glad for at jeg får gjort noe i det minste. Takk ♥

 3. 5 Sandra Jeanette 10. January 2012 at 22:55

  Ser ut som du har hatt en fin dag Karianne. Jeg er stolt av deg!

 4. 7 Marii 11. January 2012 at 09:27

  Kampen du kjemper er beundringsverdig !
  Liker at du er så ærlig og skriver ting slik de faktisk er ! Det gjør at det er så mye enklerer og forstå og kjenne seg igjen !

  Men har du Alis volat propriis på leggen ? ;D Det har jeg og !
  Hvor har du den ?

  ;)

  • 8 arikanne 11. January 2012 at 10:50

   Takk! ♥
   Jeg har det ikke skrevet på latin men på engelsk da. [Sånn] ser den ut, men på bildet er den helt fersk. Skal ta nye om ikke så lenge, siden den har grodd og alt sånn i mellomtiden. Tok den 2. Novemer tror jeg det var. Jo, det var det.

 5. 9 Bak stjernene 11. January 2012 at 10:00

  Synes Zahra er så søt! God ide med det motivasjonskortet, tipper det bli kjempefint når du får laminert det :-) HØnsker deg en fin dag :-)

 6. 11 Lene 11. January 2012 at 19:45

  har den boken selv, og leste den nå i høst. kan anbefale den på det varmeste:) som spiseforstyrret kjenner man seg igjen i mange av hennes tanker og handlingsmønster, noe som er både godt (” deilig at det ikke bare er meg som tenker og føler sånn!”) og vondt (“fy flate, ingen burde tenke sånn om seg selv/ha det sånn”)..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: