If you dream it – you can do it.

Jeg kan vel begynne med å skrive godt nyttår. Jeg fikk det ikke helt som jeg ønsket igår, så det ble ingen tur ut med pappa for å fotografere fyrverkeri (regler er regler, ingen unntak selv for spesielle dager – tydeligvis). Skal ikke skryte på meg at jeg synes det var helt i orden, men det var ikke så veldig mye å gjøre med akkurat det. Pappa fikk i alle fall hentet meg på et tidligere tidspunkt, så vi kjørte en liten tur og tok noen bilder. Det var nesten litt magisk, utrolig vakkert i alle fall. Legger dem ut i eget innlegg senere idag.

De siste minuttene av 2011 og de første minuttene av 2012 trillet tårene for min del. Redselen for “tenk om 2012 blir like jævlig som 2011 har vært?“, men jeg er glad det er over. Jeg er ikke av den typen som tror at alle ting skal forandre seg til det bedre idag bare fordi det er 1.januar, derimot føles det som en lettelse likevel fordi hele 2011 nå er tilbakelagt kapittel og hører fortiden til. Ferdig med det, vel overstått, fortsatt likevel levende og lignende.

Jeg glemte å nevne en fint ting til angående 2011, jeg husket ikke på å skrive det igår fordi det ikke sto oppført over lista “håp og drømmer”. Jeg har fått et fint forhold til mammaen min, noe jeg aldri i verden trodde kom til å skje. Ergo 4 fine ting om ikke annet, selv om det vonde trekker veldig ned og gjør det vanskelig å se “bare” det gode (misforstå meg rett).

Jeg vet ikke om jeg har så skrekkelig mye håp og drømmer for 2012, men jeg kan i det minste skrive en liten liste, for å ha noe å se tilbake på til neste år.

 • Sertifikatet. Etter to år på sidelinja synes jeg virkelig det begynner å bli på tide at jeg har litt flaks jeg og, at noe går min vei. Jeg kjenner en dame som fikk kjøreforbud en gang, og hun sa “hvis jeg hadde fått kjøreforbud ett år til, rett etter å ha gått gjennom året – jeg tror nesten jeg måtte ha ødelagt noe dyrt”. Well, I feel the same way om jeg må vente et tredje år. Da vet jeg nesten ikke hva jeg gjør. 4. April er den magiske datoen hvor jeg lovlig kan sette meg bak rattet.
 • Ta kontroll over angsten og komme til det punktet hvor jeg er fri til å tørre å gjøre det jeg vil, uten å være avhengig av å ha noen sammen med meg. Sikter høyt? Angsten kan brenne i helvete for min del, jo før jo heller.
 • Flere dager uten oppkast enn med oppkast. Orker ikke å skrive “spyfritt 2012” eller noe i den dur, who am I kidding? Får ta det som det kommer og alt over det får bli bonus. Så lite oppkast som mulig i alle fall. I år har jeg tenkt til å notere det dag for dag, stjerne eller ikke stjerne, telle over til neste år og se hvordan det gikk.
 • Om jeg får sertifikatet i boks har jeg skrekkelig lyst på egen bil.
 • Valper. Kjære gud, la det fungere denne gang. Om det blir valper håper jeg å beholde en selv også. Vet denne sto på den forrige lista, men prøver igjen! If you never try you’ll never know.
 • Du vet når du har håpet inderlig at noe fint skal skje, også løser deg seg ikke likevel, har du kjent på skuffelsen? Den skuffelsen blir enorm, nesten så man rett og slett ikke tør å tro på at det skal løse seg neste gang heller – fordi man blir så jævlig redd for å få en ny dose med kjempeskuffelse, det er self-protection for min del. Det hadde vært fint å gjøre noe “skoleaktig”, mer spesifisert enn det tør jeg ikke å håpe på. Eller skrive ned for den saks skyld.
 • Dette punktet tør jeg heller ikke å spesifisere, igjen fordi jeg er redd det skal bli skuffende; men. Motivasjon til å gjøre noe med spiseforstyrrelsen istedenfor å klamre meg fast til den og akseptere at den bare “er her, jeg trenger den”. Klok av skade har jeg ikke tenkt til å skrive “jeg skal fullføre intensiv behandling – tjohei”. Det trenger ikke å være en svær greie, omså bare en liten endring til det bedre, som å kunne spise noe som helst normalt som ikke er youghurt eller epler, og beholde.

Det får være lang nok liste for denne gang. Tør ikke å spesifisere noe om selvskading. Jeg leste en gang en linje som sa “en gang selvskader, alltid selvskader” og umiddelbart var jeg veldig uenig og synes ikke det stemte likevel. Men om du tenker på det annerledes, på avhengigheten, da kan det stemme. En alkoholiker er fortsatt alkoholiker selv om vedkommende har vært edru i 18 år. En rusfri alkoholiker. Hvorfor alkoholiker når man er rusfri? Fordi man møter triggere i hverdagen, i sammenkomster, om man ikke vil ha et glass vin eller litt øl til maten eller lignende. Det er noe man hele tiden bevisst må velge å si nei til og selv så viljesterk man er og selv så hardt man prøver, så finnes det vel ingen garantier? Jeg møter også til stadighet triggere i min egen hverdag, selv om handlingen er nesten redusert til null (pretty close i det minste), så er tankene og trangen der ofte.
Ergo; ta det som det kommer og håpe på det beste. En glipp eller to vil neppe være jordas undergang. Tap er visstnok ikke når man faller, men når man nekter å reise seg igjen. Og visstnok, som jeg til stadighet får repetert “det er menneskelig å falle”.

Kjenner at jeg ikke er i det optimistiske hjørnet når jeg skriver dette, men i det minste tror jeg ikke at jeg har tatt meg vann over hodet og satt meg hverken for store eller for urealistiske mål. If you dream it, you can do it – med litt flaks i alle fall.

Igjen; godt nyttår! Som jeg twittret igår; Godt nyttår alle. Følgere, lesere, venner, bekjente. Håper 2012 blir enda bedre enn 2011, for alle ♥ 

Advertisements

18 Responses to “If you dream it – you can do it.”


 1. 1 ingvild 1. January 2012 at 15:51

  Godt Nyttår til deg også :)

 2. 3 Marthe H 1. January 2012 at 16:08

  Godt nyttår, Karianne! Jeg synes det er inspirerende å lese håpene dine, kanskje jeg skal lage noen til meg selv? Sykdommen har allerede laget sin egen liste med vektmål og lignende… Kunne vel trengt en liste for å veie opp for den…

  Må innrømme at jeg startet det nye året med tårer i øynene også – lettelse. Fordi 2011 har vært mitt værste år til nå. DA kan vel bare gå bedre, eller?

  Kanskje 2012 skal bli året jeg kommer igang med behandling? Kanskje 2012 skal bli året jeg begynner å blogge/skrive om tanker og følelser og hverdagen igjen (ikke bare late som om alt er bra, slik bloggen min er nå..)? Kanskje 2012 skal bli året jeg klarer å gi opp selvskadingen? Kanskje 2012 skal bli året jeg endelig klarer å ta eksamen?

  Vet ikke om jeg tør å håpe.

  • 4 arikanne 1. January 2012 at 22:51

   Kjenner meg så igjen i det med at sykdommen har sin egen liste klar. Har den bare i hodet, har virkelig ikke orket å sette ordene på papiret, håper inderlig jeg slipper. Hadde vært best å bare glemme dem egentlig, men det er jo ikke så lett.
   Jeg satt nettopp og prøvde å bli enig med meg selv om hvilket år som har vært verst, kom på at 2010 var major progress og utrolig bra utvikling framover! 2009 var et motløst år med mye håpløshet, men også der gikk det framover. 2011 har vært slitsomt, men ingen seire er vel bortkastet når jeg tar på meg de rasjonelle brillene og revurderer.
   Jeg HÅPER 2012 kan bli året der ting snur for deg. Be yourself, everyone else is taken. Krysser fingrene for at du greier å oppnå nettopp disse tingene du skrev her! Og selv om du ikke tør å håpe skal jeg håpe på dine vegne ♥

 3. 5 Ellinor 1. January 2012 at 17:11

  Godt nyttår! :)

 4. 7 Farger. 1. January 2012 at 17:41

  Jeg syns du har satt deg sunne og gode mål for 2012, og med styrken du har i deg kan du godt nå de også ;)
  Kjipt at du ikke fikk komme ut, reglene er av og til så strenge :(
  Godt nytt år 2012 Karianne :)

  • 8 arikanne 1. January 2012 at 22:46

   Av og til er regler regler. Det er jo ingen som ønsker at noe “fælt” eller “galt” skal skje på deres vakt, så da helagrderer alle som en.
   Godt nyttår L ♥

 5. 9 laipai 1. January 2012 at 18:50

  Håper du klarer å nå målene dine. Godt nyttår vennen <3

 6. 11 lovelyliller.com 1. January 2012 at 20:27

  Godt nytt år <3 Håper du når målene og drømmene dine for det nye året. Tenker på deg!

 7. 13 Anja 1. January 2012 at 22:53

  Det var fine mål, håper du når dem! Godt nyttår!:)

 8. 15 Trine 1. January 2012 at 23:19

  Godt nyttår Karianne :)
  Håper du vil nå noen av dine mål :)

 9. 17 Moda 2. January 2012 at 10:57

  I mine øyne ser dette ut som noen gode mål for året :) Man må håpe, men man må også være realistisk! Cluet er vel å finne en balansegang man kan leve med. Ønsker deg lykke til med målene, jeg kommer til å følge bloggen din i dette året også ♥


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: