Julaften 2011

Det gikk forsåvidt greit nok. Ikke hverken spesielt det ene eller det andre, bare “ok” på en måte. Hadde ikke tid til å tenke så altfor mye, for det var liksom så mye som skulle ordnes i siste liten. En hel haug med utfordringer jeg måtte ta på strak arm selv om jeg hadde lyst til å protestere høylydt. For eksempel når jeg ut av det blå, uten å ane det, ble nødt til å lage en bløtkake.

Det ble pysj. Riktig nok ikke når jeg måtte være med pappa for å kjøpe en gave i siste liten, men deretter ble det pysj. Vi var på to kirkegårder og satte ned lys til Bestefar og Bestemor. Har tidligere skrevet at hun døde i 1997, og vel. Det stemmer ikke helt. 1999 er vel mer korrekt ifølge gravsteinen, skjønner ikke helt hvordan jeg har greid å glemme det.

Etter det måtte jeg bake bløtkake, eller lage bløtkake og jeg husker at jeg tenkte “hvordan endte jeg opp her, hvorfor lager jeg kake?”, men jeg kunne ikke annet enn å gjøre det beste ut av det.

Deretter middag, oppkast for min del før vi alle sluknet og sov en stund. Etter det igjen puslet vi opp det bittelille juletreet til bestemor som de ikke hadde greid å sette opp før fordi det var noe som manglet, så vi måtte finne det som manglet. Innen den tid var jeg begynt å bli dritlei og sliten og alt det der. Til slutt åpnet vi pakker og jeg fikk faktisk noe fint, til tross for at jeg ikke har greid å ønske meg noe som helst konkret.

Etter runde nummer to med oppkast var det bare meg og angsten igjen. Grøss.

Når jeg kom tilbake til avdelinga var jeg så sliten at jeg ikke visste hvor jeg skulle gjøre av meg og fikk liksom ikke til å slappe av heller, men når jeg omsider sovnet sov jeg i tolv og en halv time eller noe sånt.

Er veldig glad for at det “verste” er over nå, og at jeg kan trekke meg og si nei til alt av middagsinvitasjoner fordi jeg ikke orker mer spising og spying. Lettelseeee.

Men jeg tok bilder. I did. Here we go:

Juletreet i gangen på sykehuset, ikke det inne på avdelinga.

Holdt nesten på å begynne å gråte når jeg så kirkegårdene fordi de var fulle av levende lys og jeg synes det er utrolig vakkert. Lys hos bestefar.

Lys hos bestemor.

Gjett om det ble tigging igår? Hun var rimelig fornøyd når hun fikk bittelitt julemat hun og.

P-y-s-j.

Dritlei.no : )))

Advertisements

24 Responses to “Julaften 2011”


 1. 1 Marthe H 25. December 2011 at 15:13

  Så bra det gikk ok! Hvor lenge skal du henge på avdelingen da?

  Nå har jeg omsider blitt kvitt alt som heter familie (+ julemat = LETTELSE). Har pint meg gjennom nøyaktig 46 timer med familie i huset, og nå når de endelig har dratt er jeg helt utslitt.. Mon tro om en liten kombi av vallergan og truxal kan få meg til å sove 12 timer óg.

  • 2 arikanne 25. December 2011 at 19:04

   2. januar er vel datoen som er satt, i alle fall i UGP :)
   Skjønner godt at du er letta, bra du kom deg gjennom ♥
   Meget mulig at det er mulig, men får du ikke vanvittig hangover av de?

 2. 3 Kristine 25. December 2011 at 15:18

  Julen er tøff, men det høres ut som du har taklet det så godt som du kunne ha gjort, du er flink.
  Hold ut.

 3. 5 ThisISmeThen 25. December 2011 at 15:25

  Hmm… Gratulerer med vel overstått… ?! Kirkegården er virkelig rørende på julaften og nyttårsaften. Det var det triste med å ikke være i “hjembyen” i jula – det å ikke kunne sette ned lys hos mine aller kjæreste besteforeldre <3 … Menmen – de var her i tankene mine :-)
  Må bare nevne at jeg har samme pysjbukse som deg, og synes den er så utrolig søt. Bjørn Borgen er temmelig godt brukt, og da jeg så denne i butikken "ååå, sååå søøøt" 'et jeg… Jammen meg dukket den opp i julestrømpa som kjæresten hadde laget til meg ;-)
  *go' klem*

  • 6 arikanne 25. December 2011 at 19:03

   Haha! Elsker den! Hadde sykt mange før, tror jeg hadde fire stykker, men jeg kastet dem til slutt når de ble en del av “sykehusuniformen” som jeg ikke ønsket å dra videre på når jeg flyttet hjem og ut av sykehus i 2010 :)
   Håper du får en fortsatt fin jul ♥

 4. 11 Marthe 25. December 2011 at 16:13

  <3 mange juleklemmer til deg vennen! Håper du får en grei fortsettelse på jula <3

 5. 13 Elisabeth 25. December 2011 at 17:22

  Heisann!:)
  Det nederste bildet var utrolig fint! Har lest bloggen din en stund nå, og jeg vil du skal vite at jeg syns du er utrolig sterk og flink, til tross for all motgangen. Du er utrolig dyktig til å skrive, og til å sette ord på vanskelige følelser. Du har all grunn til å være stolt over tekstene dine!:))

  Og du? Lykke til videre! Håper det blir lettere veldig snart!

 6. 15 Alex 25. December 2011 at 17:57

  Hey there,
  oh God, google translator is so funny :D One time, it said “We had Pyjama” (as in “We had Pyjama for dinner”). lol. One question: What does “nok” as in “Riktig nok ikke når jeg måtte være” mean? Google says “NOK”, but that’s not a German word… Does it mean something like “still” or “yet”?
  I’m glad Christmas went “okay” for you, though. That’s better than totally bad.
  Love, Alex

  • 16 arikanne 25. December 2011 at 19:00

   Haha! Question for you; do you translate it to German or English?
   “Nok” directly translated means “enough”. But in that sentence it means “At least not when I had to be”. I think it depends on the sentence.
   Thank you Alex ♥

 7. 17 Alex 25. December 2011 at 17:58

  Oh, what I forgot to say: I really like the pictures you took!

 8. 19 laipai 25. December 2011 at 18:10

  <3 <3 <3 Håper du får roligere dager nå vennen <3

 9. 21 Alex 25. December 2011 at 19:08

  Alright, thanks! =) I translate it into German. I just translated it into English and it’s so much easier to read. The English translation is way better than the German one. So I guess I’ll just keep on translating it into English ;)

 10. 23 Trine 25. December 2011 at 20:21

  Klem til deg, kjære Karianne.
  Jeg liker kjempe godt de bilder du tok. Du er så flink til å ta bilder. :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: