Nei, igjen.

Jeg skrev nettopp et langt innlegg med samme tittel, men med store bokstaver; “NEI”. 1345 ord men igjen; nei. Jeg får meg ikke til å publisere det, det er sort, svart, mørkt og det er ille nok fra før. Jeg føler meg allerede elendig for at jeg føler som jeg gjør i forhold til jula og jeg får meg virkelig ikke til å publisere et innlegg med negative tanker rundt jula – gud forby at jeg ødelegger andres juleglede, julestemning, juleditt eller juledatt.

For tredje år på rad har jeg “kunstig koma” øverst på ønskelista, ønsker å vekkes i Januar en gang, mulig å få til? Neppe. Jeg har bare ikke lyst til å være en del av menneskeheten, jeg vil bare ikke eksistere, ikke være, ikke finnes. Bare nei, jeg vil bare ikke, ingenting aller helst, takk? Vanligvis ville jeg skrevet “fake it to make it”, men nei. Ikke det heller. Bare glem det. Nei.

Advertisements

22 Responses to “Nei, igjen.”


 1. 1 Julie Margrethe 27. November 2011 at 20:31

  Bra skrevet : )

 2. 2 Therese 27. November 2011 at 21:41

  jeg gleder meg ikke så innmari, jeg heller… jeg pleier å si at jeg feirer at sola snur og det blir lysere!

 3. 3 Steffen 27. November 2011 at 21:44

  Utrolig bra skrevet. Jeg lever dessverre av den ” Fake it to you make it” hver dag. Eneste måten jeg klarer å holde meg “oppegående”

  jeg forstår at du ikke vil publisere ting som kan ødelegge andres Jul/julestemning. tenker slik selv.

  Men syntes dette var utrolig bra skrevet!

 4. 4 ingvild 27. November 2011 at 21:49

  Det er helt sikkert mange i din situasjon. Jeg er litt 50/50 nå, gleder meg til jul og ferie, slappe av, og være med familie. Samtidig Gruer jeg meg til mat og slekt og..ja. Alt det måtte innebære.
  Men jula kommer iallefall uansett. Klisjè, men det er bedre å gjøre det beste ut av det. Kanskje du kan lage et lite innlegg om noen forholdsregler/tips, hvis du har noen?:)
  Som kan gjøre at man får det iallefall litt hyggeligere/litt mindre crap i jula.

 5. 6 Solveig @ poona 27. November 2011 at 23:05

  Jeg skjønner deg veldig godt. Selv har jeg gjort det mer enn klart at jeg vil ha så lite som mulig med jula å gjøre. Kun det som er nødvendig, kun det som de andre setter aller mest pris på – fordi jeg ikke vil ødelegge for dem. Gaver og julaften, that’s pretty much it. Det skal jeg klare.

  Det er greit å ikke orke. Det er helt greit. Så klart, alle vil at de andre skal få nyte det. Men du kommer først. Du må ta vare på deg selv, før du støtter de andre.

  Jeg har ikke tips og triks jeg heller.
  Men januar kommer før eller siden. Og så er det ikke lenger advent eller jul. Bare helt vanlig vinter.
  <3

 6. 7 Laila (: 27. November 2011 at 23:44

  Skjønner deg så altfor godt, Karianne! vil og bare vekk.. det er litt synd, men.. huff, hang in there <3 sender klemmer <3

 7. 8 konkylie 28. November 2011 at 00:40

  Det virker som om veldig mange som sliter psykisk har problemer med jula. Jeg vet ikke hvorfor, selv om jeg er en av dem. Bare i dag har facebook blitt nedlesset med statuser om julepynting og julestemning – og vi har bare kommet til første søndag i advent.. Det er liksom ikke akseptert å ikke like jula, så å lese et blogginnlegg som var negativt til jul ville nok gjort meg letta. Godt å vite at vi er flere, på en måte.

 8. 9 TheLady 28. November 2011 at 01:17

  Kjenner igjen følelsen.. Gruer meg enormt – mest til maten. Blir helt gråtkvalt bare med tanken. Og at jeg må vise meg i kjole. Gruer meg..

 9. 11 Alexis 28. November 2011 at 01:29

  Hei! Julen er vanskelig. Men, er ikke dette akkurat som du skrev for en stund siden (da du lukket kommentarfeltet), DIN blogg? Er ikke dette ditt filter, egentlig skrevet for deg selv? For at du skal få sortere? (Og et pluss dersom din skriving kan hjelpe andre på en positiv måte?)
  Folk går inn på din blogg for å lese om deg og ditt, ikke for at du skal måtte ‘fake’ – skriv det du mener. Drit i “filteret” dersom du føler deg komfortabel med å skrive det. For din egen del, ikke for alle andres.
  Vi vet at du ikke vil trigge noen, det er ikke din mening. Du skriver ikke bloggen for andre, men for deg selv! Jeg leser, og synes det er bra lesing! Jeg kjenner selv inspirasjon av mange (de fleste) av innleggene dine, men alle dagene er ikke slik – det vet du, jeg og alle andre. Det er lov å ha det vondt! Det er lov å skrive et dystert innlegg om julen. Julen er nemlig en vond tid. Enten pga det ene eller det andre. Du har lov å ha det vanskelig, du har lov å ikke like julen, og du har lov å skrive et innlegg om hvordan du synes det er. Alt dritten med julen; det er din blogg! (MEN! Jeg håper også at julen inneholder litt godt, at du kan glede deg over enkelte av delene ved den. Likevel, drit i det dersom du trenger det, og skriv et negativt innlegg om julen. Bare fordi du kan, fordi du føler behov. Fordi det er din blogg! Og fordi når du skrev det innlegget, så var julen bare svart.)

  Håper det ble litt fornuftig i alle fall, litt struktur. Hodet mitt er ganske kaotisk for tiden, men tror det går an å forstå hva jeg egentlig vil frem til!
  Du er en flott jente! Tenk på deg selv :)
  Stor klem <3

 10. 12 Løvetann 28. November 2011 at 03:11

  Du er ikke alene om og ha disse følelsene rundt jul. Et lite råd, skriv ned hvordan DU ville ha “feiret” denne såkalte familiehøytiden, uten tanke på hvordan andre tenker,eller om det er realistisk. Ta noe ut av den lista og se om det går.
  Hos meg er det totalt julefri sone, ikke pynt eller noe som kan minne om jul. Det eneste jeg gjør til jul er å kjøpe gaver til de jeg er glad i, men det gjør jeg ellers i året også

 11. 13 awallflowers 28. November 2011 at 09:50

  Skulle ønske jeg hadde noe bra og fornuftig å komme med. Noe – ett eller annet som kunne gjøre det litt ok, litt mere levelig, men.. nei. Dessverre.
  Tenker på deg<3

 12. 14 Nor 28. November 2011 at 10:00

  Min erfaring er at hvis jeg prøver å konsentrere meg om her og nå, så varer jula bare èn dag (24. desember), satt på spissen. Vet du at jula kommer på en helg i år? Det vil si at det ikke blir så mange helligdager.

  Jeg skjønner at du gruer deg, det gjør jeg òg. Jeg er forholdsvis ung, jeg er ressursrik, jeg har venner etc. Men jula skal jeg “feire” alene, hvis jeg da ikke blir bedt til svigerfamilien til en venninne eller noe, lille julaften, slik som jeg ble i fjor. Jeg vet at jeg er langt i fra den eneste som er ensom eller som har det vondt i jula. Det hjelper egentlig ikke, men sånn er livet – hvis du skjønner hva jeg mener?

  Du velger selv hva du vil gjøre ut av jula, ut fra de valgmulighetene du har. Og vonde følelser må kanskje av og til bare aksepteres.

  Ønsker deg lykke til.

 13. 15 anna 28. November 2011 at 17:26

  Jeg gruer meg utrolig mye til julen selv, føler meg litt som Grinchen! Eneste jeg gleder meg over julen er at da er det snart ett nytt år, for dette året har ikke være mitt år.. Håper julen blir bedre enn du forventer. Har desverre ingen tips å komme med, men prøv å hver sterk.

 14. 17 Anonym 28. November 2011 at 19:23

  Uff, skulle ønske du hadde et fint forhold til julen så du hadde hatt noe å glede deg til, det fortjener du! Jeg håper julen for deg i år blir levelig i det minste!
  Legger igjen en haug med klemmer, og håper du får det bedre snart <3

 15. 18 Anonym 29. November 2011 at 00:48

  Jeg gruer meg også til jul. Jeg ble tvangsinnlagt for første gang på haukeland på nyttårsaften 05. Det sitter fortsatt dypt i ryggraden, men det blir litt bedre hvert år. Samtidig som jeg vet det går bedre, blir jeg tappet for positive følelser og det er vanskelig å holde livet ordentlig sammen. Jeg håper det gir slipp helt en dag. Det hadde vært deilig å ikke kjempe mot noe som ikke er lenger. Håper julen blir bedre enn du tror! Det blir som oftest min.

 16. 19 Emma 29. November 2011 at 08:29

  Kjære gode deg!
  Ikke vær redd for å ødelegge andres juleglede etc etc ved å uttrykke det du oppriktig tenker og føler. Du har full frihet og rett til å skrive det du vil,så kan andre velge å lese det eller la være.Det er bedre at du får ut det som er vondt og vanskelig enn at du stenger det inni deg.
  Det vil komme en tid for deg da du også kan glede deg over julen, du er på vei!
  Skjønner at du lurer fælt på hvordan det vil bli for deg denne julen i og med at ting jo har forandret seg siden sist.
  Men jeg har troa på deg; husk at du er sterkere enn du aner.
  Men forstår at det er sårt og føle man ikke kan ta del i kosen.
  Vit at jeg tenker på deg og håper det beste for deg.
  Hadde jeg vært deg hadde jeg tatt en tlf til pappaen din.
  Det finnes ingen grenser for hva foreldre ønsker å gjøre for sine barn for å gi dem litt glede om de kan.
  Og det skader jo ikke å spørre!
  BIG hugs!!!!

 17. 21 Destgirl 2. December 2011 at 22:41

  Kunstig koma kjente jeg meg igjen i, dagdrømmer om det og at jeg våkner når alt er over og jeg kan bare starte det livet jeg drømmer om…et nytt liv og en ny start… Håper du får oppleve en god jul på tross av alt, men skjønner følelsen..

  *klem*


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: