Let it snow.

Skjønner ikke hva som skjer med søvnen for tiden, jeg som vanligvis sover så perfekt det går an våkner etter tre til fire timer for deretter å vri meg like mange før jeg omsider sovner og ja. Min meget gode intensjon om å snu tilbake på det forvridde døgnet mitt nå som mørketiden snart innhenter oss her oppe i nord virker til å være… forgjeves? Før kunne jeg legge meg rundt fire og stå opp tolv timer senere. Nå er jeg i seng innen midnatt og er oppe klokka ett fordi jeg fortsatt ikke får sovet ut! Irriteeeert. Skal prøve å øke dosen i kveld (er bare på 3/5 nå) og håper jeg sover igjennom hele natta!

I natt har det vært sinnsykt kaldt. Og Zahra har vært en pain in the ass og jeg har sovet på sofaen fordi jeg ikke fikk sove i senga. Når jeg omsider tok mot til meg for å stå opp – det var så kaldt! – fikk jeg nesten sjokk når det lå en hvit verden utenfor vinduet mitt. Snø. Første reaksjon var nesten panikk og det neste var at jeg måtte ut med Zahra uten å ha fått varmen i meg.

Nesten så jeg måtte knipse ett aldri så lite bilde av dagens outfit….

Jeg må nesten skryte litt av at det er “the real deal”, en ordentlig islandsgenser strikket av en eller annen… tante? bestemor? Ett eller annet, jeg husker ikke. Dette er seriøst det klesplagget jeg har hatt i skapet lengst av ALLE. Når jeg fikk den gikk den ned til anklene på meg og jeg vil tippe jeg var mellom tre og fire år gammel. “Til å vokse i”. Jo – hjertelig takk, atten år etterpå. Jeg, mamma og pappa fikk en hver hos de som leide hos oss når vi bodde i Drøbak, som var fra Island. Tror nesten jeg må legge den ut på facebook å tagge vedkommende for å se hva som skjer. Kudos, atten år.

Med jakke utenpå og uggs var det bare å traske ut og herregud. Iskaldt. Når det gjør vondt i kroppen fordi det er så kaldt. Det gir meg vonde assosiasjoner til februar 2010 når graderstokken viste minus sytten grader og jeg hadde skrekkelig få kilo på kroppen og var kald gjennom marg og bein selv med dunjakke på og pledd, dyner, lag på lag. GRØSS.

MEN. Sånn blir det ikke i år. Leiligheta kom nemlig med en ovn og gratis ved inkludert i husleia og idag kjenner jeg hvor lykkelig jeg er for det! Halleluja, hverdagsluksus. Og pluss nummer to med snø; nå slipper jeg å dusje Zahra på daglig basis fordi jeg nekter å få sand og skitt i den nye sofaen eller i senga.

Helt utrolig hvor mye lettere jeg blir i humøret når jeg slipper å gå rundt å fryse. Synonymt med; slippe å ha det vondt hvert minutt. Når det endelig ble varmt i stua brukte jeg utrolig lang tid på å surfe rundt på nettet for å finne den perfekte vinterjakken. Noe varmt, med fuskepels på hetta – ikke pels på ordentlig, noe som er langt nok og i riktig fasong og farge – skal ikke være lett! Men jeg fant og venter bare på penger før jeg kan klikke den hjem og senke skuldrene og vite at jeg ikke kommer til å dø av kulde i vinter.

Mandagsavtalen min gikk ut idag på grunn av sykdom men det passet ypperlig fordi døgnet er så på halv åtte. Imorgen er det tirsdag og re-fill av medisiner. Det er nesten atten måneder siden forrige intox og jeg kjenner av og til at jeg er irritert for at jeg enda, atten måneder senere fortsatt får levert medisiner en gang i uka.

Snø er fint. Jeg husker i Januar når jeg var sammen med Ida Aurora også snødde det og noen snøflak la seg på soldekselet (eller hva det nå heter) til nikon, og de var så sinnsykt vakre. Helt magisk, man kunne se alle detaljene og hvordan de alle var unike og hadde egne mønster og former.

Jul derimot er det verre med. Men jeg orker ikke å tenke på jula enda. Den vanskeligste tiden på hele året for min del. Halvannen måned med… vanskeligheter. Jeg begynte å skrive innlegg om det her om dagen, men orket ikke tenke på det enda. Vet det blir tema på onsdag og muligens fredag, spikre sammen en eller annen kriseplan – hvis alt går til helvete; hva skjer da.

Håper snøen blir liggende uten at det trenger å bli ti minusgrader kaldere.

Advertisements

15 Responses to “Let it snow.”


 1. 1 laipai 14. November 2011 at 23:31

  Omg…håper seriøst at vinteren ikke har tenkt seg hit riktig enda…brrr. Og hell yes, jula er grøss og gru, gruer meg som et helvete til den i år, for å si det sånn.

  <3

 2. 3 Lille♥Vinkel 14. November 2011 at 23:35

  Digger snøen jeg da :) deilig lyst å hvitt ute <3<3<3

 3. 5 V 14. November 2011 at 23:41

  Har ikke kommentert så ofte, så tar meg selv i nakken og blir flinkere på det fra nå av:)

  Kjenner meg godt igjen i det du sier om jula.. Gruer meg minst like mye. Ble innlagt ti dager før jul i fjor, og jeg frykter selvfølgelig det aller verste nå..

  Og JA, det er iskaldt. Hjelpes. Satt i boblejakke inne i dag da jeg spiste frokost..

  Klem!

 4. 7 lovelyliller.com 15. November 2011 at 01:21

  min søvn har vært heeelt fucked de siste dagene(ukene) sover og sover og får ikek sove på natt

 5. 9 Anja 15. November 2011 at 11:55

  Så heldig du er som har snø! Her er det bare kaldt, og skal visst bli regn til uka… Jula er en vanskelig tid, men allikevel fin, synes jeg. Mat, mat, mat og mat = slitsomt. Familiehygge, selskaper, alle skal være glade og fornøyde=slitsomt. Men skiturer i nysnø med hunden, lange kvelder i sofaen med et pledd og en varm kopp te=kos. Synd jeg er innlagt og må tilbringe deler av jula på psykiatrisk. Men det kan bli en god steming er her også. Dessuten er det greit å være trist her, folk skjønner mer hvordan det er… Nyt snøen! (skjønner at det er kjipt å fryse da!)

  • 10 arikanne 15. November 2011 at 16:00

   Uff, synes det var nitrist på psyk i 2009 selv om jeg var hjemme i juledagene måtte jeg likevel innom annenhver dag og ja. Not the place to be. Håper det blir god steming der du er da.

 6. 11 Skuddaar 15. November 2011 at 12:50

  hei! fin genser! jeg har selv en kortermet, en langermet og en jakke. ekte islandsgensere er virkelig det man trenger for å holde varmen, de er uslåelige!

 7. 13 Linn L. 16. November 2011 at 20:07

  Uff, det er forferdelig å ikke få sove. Håper det ordner seg for deg!

  Jeg kan godt forstå at julen er en vanskelig tid for deg, men håper dette året blir bedre :)

 8. 15 Merete isabell 23. November 2011 at 01:32

  Som strikke elsker må jeg si at genseren var kjempe pen!!! :) Stay strong girl. Du er bare helt ufattelig bra!!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: