Video om Selvskading // Del 3

Denne handler om hvordan jeg har opplevd å bli møtt på legevakt / sykehus, av leger / turnusleger, sykepleiere og helsepersonell. På godt og vondt, hva jeg synes var hjelpsomt og ting jeg synes gjorde alt så mye verre. Mine tanker, mine følelser og refleksjoner – det er lov å være uenig eller å ha en annen oppfatning! Jeg kan kun svare og fortelle utifra meg selv og mine erfaringer, ikke på vegne av andre.

Kjenner jeg begynner å bli lei av å høre meg selv snakke! Beklager om filmene er utrolig lange og kjedelige, håper bare jeg fikk besvart de siste spørsmålene deres. Kommen ÉN aller siste video hvor jeg snakker om “per idag”.

Advertisements

9 Responses to “Video om Selvskading // Del 3”


 1. 1 Randi 4. September 2011 at 21:41

  Du er en utrolig sterk og klok jente, Karianne. Er godt å høre på nettopp fordi jeg kjenner meg igjen i mye av det du sier, og du setter ord på ting jeg aldri har fått satt ord på.

 2. 2 Dystopia Kaotika 4. September 2011 at 21:59

  Jeg håper virkelig helsepersonell ser disse videoene… seriøst – kommentar fra lege om at “dette var jo ikke ‘så ille…’!? Det ville ha trigga selv meg. Som ikke har vært, eller er, selvskader i fysisk forstand…

  Fantastisk modig og sterkt av deg å gjøre slike videoer. :) Stolt av deg!

 3. 3 Papirdukke 5. September 2011 at 00:57

  Det er som å høre seg selv snakke. Det er lenge siden jeg kvestet meg selv “nevneverdig” (hermetegn fordi all skade er skade), men jeg har fortsatt trangen og tankene som tidligere førte til at jeg reagerte med skade. Forskjellen er bare at jeg rett og slett ikke orker styret som kommer i etterkant av en episode. For å si det på en banal måte. Jeg sier meg også enig i at “jeg har sett verre enn dette” og “dette var da ikke så ille”, er noe av det verste en kan få høre når det gjelder sår og arr. Jeg føler også at jeg da ikke har gjort det godt nok, og at såret/arret ikke representerer den innsatsen jeg gjør og det kaoset og den smerten jeg har. Ja, jeg trenger vel strengt tatt ikke å oppsummere alt du har sagt med andre ord! Jeg kjenner meg veldig igjen, og ser mange av dine opplevelser og meninger i mitt eget sinn og mitt eget liv.
  Jeg synes at du er usannsynlig tøff! Det er deilig å høre deg prate så åpent om dette. Føler meg brått ikke så alene om blikkene, de dustete kommentarene som er ment for å være trøstende, og de rett fram ekle opplevelsene. Du er en inspirasjon, vet du det? Ikke bare en inspirasjon til å komme seg ut av sirkelen, men også til å tøre å snakke åpent om en virkelighet ikke alle deler.

 4. 4 Ingeborg 5. September 2011 at 01:10

  Her var det mye nyttig for helsepersonell -takk.

 5. 5 Lene 5. September 2011 at 17:41

  Amen. “Har sett verre før” og “Det va jo ikke så dypt” e helt forferdelige ting å si.. Håpe helsepersonell ser de her videoan. Det har dem behov for!

 6. 6 ingvild 5. September 2011 at 18:30

  Dette var veldig nyttig. Så viktig å Se pasienten!! Er veldig bevist på det når jeg møter pasienter i praksis som spl. student. Bare at de opplever at man tar seg tid, med et smil, et spørsmål, og sånne ting. Gjør mye me sykdomsoppevelse, og tryggheten.
  Som pasient merker jeg det også. Var et lite slag i magen når jeg hørte at fastlege hadde omtalt meg til psyk. som “pasienten er normalvektig”. Jeg ville jo være tynn.. Bare å gå hjem å motbevise normalvektig da gitt!!

  Kan jeg dele denne med studentene i klassen min? :) kan jo f.eks sende youtubelink bare, dele på facebook eller noe.

 7. 8 Anja 5. September 2011 at 21:28

  Du beskriver alt så bra. Kjenner meg igjen. Jeg har ikke ord. Vil bare si en ting: takk.

 8. 9 Adelen 5. September 2011 at 22:30

  Jeg blir i alle fall ikke lei av å høre deg snakke! elsker både stemmen og dialekten din :D Dessuten har du så mye klokt å fornuftig å si!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: