Sharing the Secret.

For en gangs skyld har jeg lyst til å anbefale en film for dere. Filmen heter Sharing The Secret og er fra 2000. Jeg har sett filmen for mange år siden, men så den på nytt igår på youtube. Grunnen til at jeg har lyst til å anbefale den er fordi den er hjerteskjærende og ekte og jeg kjenner meg veldig igjen i den.

Filmen handler om ei jente som heter Beth, hun er flink til det hun holder på med, god venninne og datter, men hun sliter i all hemmelighet med bulimi. Handlinga bygger seg opp og passerer point of no return når hemmeligheten kommer ut; og det er vel her jeg synes filmen blir brutalt ærlig. Scenene som beskriver hennes håpløse følelser, og ikke minst viser hvordan moren hennes tar det. En mors frustrasjon når hun ikke ser problemet komme, en mor som ikke har bekymret seg eller sett tegnene. En mor som ikke kunne forstå hva hun hadde gjort galt, eller hvordan dette kunne ha pågått så lenge uten at hun fikk med seg noe som helst. Det er vel det jeg kjenner meg mest igjen i. Meg selv og min egen mamma. Når min hemmelighet ikke lenger var like hemmelig.

Jeg synes det kommer så godt fram. Gjennom skuespillet, ordene, handlinga, vinklingene og perspektivene .

Jeg finner den ikke triggende, men jeg vet ikke hva andre trigges av, se den om du vil.

Advertisements

22 Responses to “Sharing the Secret.”


 1. 1 liseliten 17. August 2011 at 00:32

  Jeg tror ikke jeg har sett den, men det skal jeg i så fall gjøre. Jeg er glad i slike filmer. De som treffer litt ekstra fordi det treffer noe i deg.

 2. 2 Jenny 17. August 2011 at 01:23

  Har visst om den ganske lenge, men aldri sett den.. Men nå som jeg prøver å få timene og minuttene til å gå har jeg sett på den, etter jeg trykket på linken her.

  Får helt vondt egentlig. Som du, så kjenner jeg meg igjen. Å se de skrikescenene og “oppgjørene” er som å se fra mitt eget liv.. Herregud. Det er ikke alltid like enkelt å tenke at andre (ganske mange også) har det sånn også. Gråter så man skriker.

  Takk for anbefaling :)

 3. 3 Christine 17. August 2011 at 03:16

  Flere psykiatri filmer å anbefale, Karianne? :-)
  Hva med bøker?

 4. 5 Mariell Hvidsten 17. August 2011 at 03:35

  høres ut som en bra film! Er det et nettsted jeg kan se den gratis? :-) Setter pris på svar

 5. 7 lizzie 17. August 2011 at 10:46

  Kan du fortelle om når du stod frem første gangen?

 6. 9 joyan3590 17. August 2011 at 11:48

  Skal se den jeg å……:D

 7. 10 lovelyliller.com 17. August 2011 at 14:31

  takk for tipset. har aldri hørt om den.

 8. 11 Lileana 17. August 2011 at 17:03

  Den filmen er så bra <3

 9. 12 lizzie 17. August 2011 at 17:34

  Når det ble oppdaget av familien..takk for svar :)

  • 13 arikanne 17. August 2011 at 17:54

   Det var noen som hadde snakket med læreren min og læreren sa det til mamma, som ble kjempesint. Kjenner meg veldig igjen i scenene i filmen som viser det veldig bra.
   Tror jeg har skrevet om det før, men om jeg ikke har det kan jeg sikkert si noe om det.

 10. 14 Amalie :) 17. August 2011 at 19:46

  Jeg så den just nå, på bloggen din! Traff meg midt i hjertet! Kom gjerne med flere filmer, jeg trenger noen ordentlige som passer meg :)

 11. 15 lizzie 17. August 2011 at 20:22

  jeg såg filmen, den var kjempe bra/grusom vet ikke hva, men det måtte ha vært veldig tøft, kan ikke tenke meg engang hvordan det var/er for deg, håper att du snart blir frisk. du skriver kjempe bra.

 12. 16 Trine 17. August 2011 at 20:50

  Hei Karianne,
  Så den fordi du anbefalt den. Vel jeg må si syns den var bra og jeg syns det virkede som den var veldi… realitisk eller hva man skal si. Og skuespillet var så overbevisende. Okei jeg vet ikke hva jeg skal si, men synes den var bra .

 13. 17 Destgirl 17. August 2011 at 21:44

  Den skal jeg se :) Hjelper liksom litt ekstra å se noe som treffer fordi man vet hvordan det er..

 14. 18 Malin 18. August 2011 at 00:46

  nettopp sett filmen via bloggen din!
  for en utrolig sterk og annerledes blogg du har! Ønsker deg alt godt videre i livet :-) Er fast leser!!

 15. 19 Vilde Birgitte 18. August 2011 at 18:28

  Ah, så den nå – utrolig bra. Takk for tipset :o

 16. 20 spolits 19. August 2011 at 11:16

  Jeg så filmen og synes den var bra!

 17. 21 Vibeke L 20. August 2011 at 00:37

  takk for at du delte. :) gikk inn på youtube å så hele filmen. klump i halsen, og tårer. så stærk film. og så mye jeg kjenner meg igjen i. dette gjorde virkelig inntrykk. og filmen er så ekte…. guuud, vet ikke hva je skal si.

 18. 22 Åshild 7. December 2011 at 00:11

  Wow, kjempebra film, likte den veldig godt! Begynte faktisk å gråte.. Ble helt rørt(!)
  Kjente meg faktisk desverre litt igjenn i filmen også, som jeg ikke trodde jeg kom til å gjøre…
  Men som moren hennes sier, det er en rar verden! (=


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: