Tips og Triks.

For å få tiden til å gå har jeg skrevet ned noen ting jeg selv opplever som hjelpsomt eller nyttig når det kommer til å motivere seg selv til å slutte med spising og spying.
Igår surfet jeg rundt her og der og leste om hva andre finner som motivasjon i håp om at jeg kan finne noe som inspirerer MEG. Jeg fant ei som hadde skrevet en personlig liste som heter “100 ting å gjøre istedenfor”. Jenta hadde skrevet 100 ting å gjøre som skulle distrahere henne når hun kjente at hun hadde lyst til å sprekke. Deretter hadde hun skrevet 100 lapper og lagt dem i et glass, og når trangen meldte seg skulle hun trekke en lapp og gjøre det som sto på lappen. Om hun ikke hadde lyst til å gjøre den første lappen fortsatte hun å trekke til hun fant noe hun hadde lyst til å gjøre. Om hun enda hadde trang til å spise og spy etter å ha distrahert seg selv fortsatte hun å trekke lapper for å få tiden til å gå.

Tips #1:
Skriv din egen liste og lag dine egne lapper. Skriv enkle ting; lakke neglene, se en film, gå en tur, ring en venn, les en bok – whatever floats your boat.

Tips #2:
Belønningsliste. Noen liker å skrive ting som “ta sol”, “gå på kino”, “spa-dag” eller lignende. Jeg for min del liker å skrive ting jeg har lyst til å kjøpe, ting jeg ønsker meg. Når jeg har tenkt meg om får jeg skrevet ned ting jeg ikke har hatt råd til på grunn av at jeg har brukt pengene mine på spising og spying istedenfor. Det må selvfølgelig være en personlig liste ettersom alle sikkert ønsker seg forskjellige ting.

Når jeg har fått lista på plass rangerer jeg tingene jeg ønsker meg etter pris fra billigst til dyrest og deretter skriver jeg ned antall dager jeg må gå uten spising og spying I STREKK for å få lov til å belønne meg selv med slik eller sånn. Listene jeg skriver blir ofte ganske dyre totalt – men jeg synes det motiverer mer enn å skrive uvesentlige småting på ei liste, fordi det føler jeg at jeg kan kjøpe “når som helst”, og derfor blir det mer “spesielt” og motiverende å holde ut når det er noe man virkelig ønsker seg.

For min del er det også viktig at det er oppnåelig og en slags regelmessighet i belønningene. Jeg liker å doble tallene, eksempelvis 2 – 4 – 6  – 1 uke – 2 uker – 3 uker og deretter gå over til – 30 – 40 – 50 dager.

Tips #3:
For hver dag du greier uten spising og spying; skriv ned alt du følte var JÆVLIG med hver dag. Når du føler du har lyst til å sprekke; les og forfrisk det som er jævlig og minn deg selv på at du ikke har lyst til å gå gjennom det nok en gang!

Tips #4:
Om du sprekker eller før du begynner å telle dager uten oppkast; skriv ned hvor vondt det føles etterpå. Mine notaterinneholder ofte ting som at jeg føler meg svak som ikke greide å stå imot, grådig, sint på meg selv fordi jeg lot meg selv gå i samme fella nok en gang eller hvor fysisk dårlig jeg føler meg. Svimmel, uvel, dobbelsyn, spesielt understreker jeg NÅR jeg utløser epilepsianfall.- skriv ned det DU opplever som vondt eller jævlig. Minn deg selv på det ved å lese gjennom før du vurderer å sprekke.

Tips #5:
For hver gang du sprekker; ta vare på kvitteringene dine. Samle dem sammen og bli oppmerksom på hvor mange penger du faktisk kaster rett i dass. Prøv å forestill deg hvor mye fint du kunne ha kjøpt istedenfor! Se tips #2.

Tips #6:
Husk at hvert minutt er en seier. Minn deg selv på at du er flink og sterk, husk at du fortjener bedre enn å spise og spy. Du tror kanskje ikke på det selv, men fortsett å si det likevel, du trenger å høre det. Minn deg selv på at den eneste veien ut er igjennom. Om du ønsker å bli frisk må du gjennom dette før eller siden; det kan likegodt bli nå. Det blir ikke bedre av å utsette det til imorgen eller neste uke, månedsskifte eller lignenede.

Husk at det er lov å feile, men det er feigt å bli liggende. Du skylder deg selv og kroppen din å prøve på nytt! Fordi DU fortjener å ha det bedre med deg selv. Ingen fortjener å ha det så vondt at man tyr til spising og spying for å overleve.

Har du tips eller triks som motiverer? Legg dem igjen i kommentarfeltet! ♥

Advertisements

17 Responses to “Tips og Triks.”


 1. 1 Sophia 5. August 2011 at 21:33

  På en måte har du jo oppsummert det meste som går an her, da en kan skrive hva som helst på egne lapper.

  En eller annen hobby hjelper ofte, og det kan være tidkrevende. Ta bilder og redigere. Finne gratis og GOD programvare på nett, Lære hundene nye triks (off… med mine hunder tar det laaang tid). Blir oppslukt av nettet, altså bli hekta på en ting en vil lære mer om: programmering, livssyn, språk osv. Jeg har selv sittet mange timer med google translate og øvd på islandsk uttale, i tillegg til å bruke tid er det litt morsomme lyder :)

  Spill. Wii, PS3, online. Helt enklere spill funker ofte best, kan lett gå i en slags transe og tiden flyr.

  Skrive julegaveliste.

  Lage noe selv. Tegne, male, strikke. Finne blogger og andre hobbysider med mange tips for hva en kan lage. Alt trenger ikke bli bra, men mange ganger hjelper det å gjøre litt “hjernedødt” arbeid. Apropos hjernedødt arbeid, støvsuge! eller ommøblere.

  Og…gratulerer med å ha holdt ut 3 dager :)

  • 2 Maria 6. August 2011 at 00:13

   Herlig artikel Karianne , så flink du er !

   Takk for tips , stå på :o)

   – Telle gode hendelser i løpet av dagen, samme om det er få el. mange

   <3

 2. 3 Lene 5. August 2011 at 22:40

  http://www.sporcle.com/games/

  Fantastisk tidsfordriv. Også blir man sykt hekta! Ta f.eks “Countries of Europe”. Mye vanskeligere enn man trur! Man lære også en del! :)

 3. 6 Maria 6. August 2011 at 05:52

  Ah, disse tipsene passer perfekt for meg og min BED, spesielt det med økonomien. Tusen takk! :D

 4. 7 Frida S. 6. August 2011 at 09:01

  Tusen takk, Karianne! Veldig, veldig nyttig innlegg. Holder særlig fast ved punkt nummer 3, da jeg har en tendens til å glemme hvor jævlig det faktisk er å spise og spy- spesielt i etterkant. For det er vondt på alle måter og forbannet ensomt å være i selve ”aksjonen”, men ingenting er som skuffelsen og angsten etterpå. ”Faen, jeg klarte ikke å holde meg unna”, ”shitshitshit, jeg fikk kanskje ikke opp alt igjen, kommer jeg til å legge på meg????????????” og ”I’m failing life” er i alle fall tanker/følelser som går igjen hos meg etter en bulimisk sprekk. Det er så vondt, men enda er jeg ikke helt kvitt det! Utrolig.

 5. 8 Tonje 6. August 2011 at 13:43

  Kjempebra innlegg Karianne!
  Denne listen kan jo også brukes, for å unngå å sprekke på selvskadingen. Vet du har skrevet et innlegg om det også, for en god stund tilbake – men denne listen var også veldig fin.
  Tror jeg skal prøve ut det “lappesystemet” for å se om det kan fungere for meg!

  Tre dager er utrolig bra! Jeg er så stolt over deg <3

 6. 9 Kaktus 6. August 2011 at 17:52

  Pkt. nr. 1; gjøreplanken, som jeg kaller den. Genial.
  Jeg skriver ned alt jeg SKAL gjøre på PostIt’s, gjerne med forskjellige farger, kanskje også klistremerker, og klistrer dem opp på en planke på kjøkkenet mitt.
  Øverst står forsømt husarbeid, “kjedelige” ting, samt tvangen. Klarer ikke utelukke den enda, så to blå løpelapper henger som regel midt på. Nederst står ting jeg ikke får lov til å gjøre før alle andre lappene er fullførte og plukket ned, som f.eks. se film, lese, dusje.
  I peroder jeg vet inneholder flere tunge dager, lager jeg lapper for flere dager framover. Jeg hender de opp om kvelden, sånn at når jeg står opp, så _vet_ jeg hva dagen bringer.
  Høres kanskje überteit ut, men det gir meg en trygghet.
  Fott liste, flere av tipsene kan brukes i andre sykdomssammenhenger enn bulimiske. Et veldig godt innlegg.

 7. 10 belle 7. August 2011 at 00:33

  all my Hearts for you! <3
  Du er og forblir et fantastisk menneske. Jeg leser og følger med deg i hvert eneste innlegg du fyller din blogg. Hvert eneste ord har en betydning, og du skriver som en drøm. Du viser bare hvor vanvittig sterk du egentlig er, og hvor stolt du burde vær, av deg selv! Tenk på all den motgangen du har hatt og har, men alikavell så står du frem og bretter hele ditt liv på en side hvor ethvert menneske kan lese, og det gir stor respekt. Du er tøff. Du er flott, og du fortjener å ha troen på deg selv. Du fortjener å være glad og fornøyd til enhver tid. Hvorfor skal et slikt flott menneske som du være psyk/syk. Du fortjener bare godt. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor du havnet opp i denne livsepoken her og klarer ikke å komme deg ut av den. Du er jo så sterk, og flink og du kommer deg fremover. Kanskje ikke med stormskritt, men hvem trenger vel det? så lenge det går fremover ? Jeg heier på deg. Hver eneste dag. Jeg tenker på deg selv om jeg ikke kjenner deg noe annet enn hva jeg leser om deg.
  Denne listen du har skrevet er til god hjelp for andre, og jeg håper den vil hjelpe deg.
  med det du skriver viser bare hvor godt hjerte du har. Husk det, og vit det. Du betyr noe for noen du også. Du er et menneske, med lik rettighet som andre. Husk at du er verdifull!

  Tenkte bare å slenge inn noen ord, i håp om at det kan hjelpe eller bidra til et lite løft på din veg.

  *Uavhengig.blogspot.com

 8. 11 M 7. August 2011 at 09:48

  Jeg har en app på ipoden som faktisk har hjulpet meg flere ganger! Den heter “iCounselor: Eating Disorder” Koster 7 kr. men vil si den er verdt det :)

 9. 12 Desitny 7. August 2011 at 20:09

  Dette var et fantastisk innlegg!!!!! Har du linken til den lista hun jenta hadde laget også kanskje?
  En ting som kan hjelpe meg er å sette på en film eller en serie jeg liker og strikke mens jeg ser på, da er man oppslukt i noe og fingrene har noe å holde på med :)

 10. 14 Desitny 7. August 2011 at 20:09

  klippe og lime, lage collage er også en ting som går an å gjøre :)

 11. 15 Kasine 10. August 2011 at 23:03

  Fantastisk innlegg, Karianne! Dette kommer jeg til å lese flere ganger, og jeg kommer til å teste ut tipsene dine. Jeg sliter ikke med akkurat oppkast, men de kan jo fungere som en fin tankeavleder mot tvangstanker/tankekjør og lignende også. Selv synes jeg at det hjelper å strikke, skrive, lese, være kreativ på en eller annen måte, gjøre noe nyttig som å brette klær, rydde eller vaske, mens jeg hører på radio… Disse tingene gir meg tilfredsstillelse, men på en annen måte. Eller så hjelper det å kose meg med en snus, en kopp kaffe eller te. Alternativene er mange.

 12. 16 Gutt 20 12. August 2011 at 22:34

  Hei! Kjempemange gode tips! Du virker som ei veldig hyggelig og ikke minst flink jente. Sliter selv med anoreksi, men har vært innom bulimi også. Er mye friskere somatisk nå, men hodet må fortsatt jobbes mye med. Så takk så mye for tipsene! Har ikke rukket å lese så mye av bloggen ennå.


 1. 1 – Diverse meningsløst tankespinn - « the Rocks of life Trackback on 7. August 2011 at 11:07

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: