Be free. Gratulerer med dagen!

Akkurat nå er jeg overveldet! Det skjer så MYE på en gang, denne gang noe fint! Dette innlegget blir nok litt blandet, men det er sånn det er akkurat nå.

Vet ikke riktig hvor jeg skal begynne! Med 17. mai, eller alt det andre? Vel. Jeg kan starte med det andre.

Bilder; Mai 2006. Denne lille krabaten kom hjem til meg for litt over fem år siden, ganske nøyaktig. Og nå, akkurat idag… Glede. Jeg tror aldri jeg har vært så ustyrtelig glad over litt løpetidsblod før, men nå er jeg virkelig GIRA! LØPETID. Paringstid! VALPETID! 12 dager. Göteborg neste? Jeg vet ikke hvordan, eller hvem som drar, eller hvordan det ordner seg, men det MÅ ordne seg!

Det var en gang ei lita frøken som så ut som om hun hadde dyppet nesa i ei bøtte med sot…

Nå er hun riktignok litt hvitere i barten og har litt lenger fartstid. Hun er voksen, og hun skal bli mamma! NÅ, kjempesnart. Våger å ta gleden på forskudd :) Bilde fra November 2010.

Og så; det andre. Idag, siden klokka har passert midnatt og vel det; 17. mai. Gratulerer med dagen til dere som måtte lese! Jeg har i flere dager gruet meg til dagen idag. Fundert mye på hva det er jeg ikke liker med dagen i seg selv, hva som er så galt. Jeg har tenkt på de vonde tingene, det jeg har assosiert med 17. mai de siste årene. Fortid.

Jeg husker mammas nøttekake som aldri gled like lett opp som ned, mammas nøttekake som bestandig gav meg kvelningsfornemmelser. Jeg husker “røyketurer”, det var alltid det jeg brukte som unnskyldning, når jeg måtte snike meg ut fordi ingen visste hvilke løgner jeg vedlikeholdt. Skam, bortgjemt mellom tørt gress etter kort vår, nakne trær uten blader.

Det slo meg at jeg savner å være liten. Savner å gå i toget, vifte med flagget, prøve å spise mest mulig is og pølse på én gang, mens man til stadighet er overopptatt av hvilken helium-ballong man skal få mamma og pappa til å kjøpe. Savner tilværelsen som bekymringsløs og intetanende.

2008.

For istedenfor å huske fine feiringer fra en barndom som nesten er glemt, så har de vonde minnene fra senere år preget dagene før og etter selve nasjonaldagen. 2009. Innlagt, pasient. Jeg hadde riktignok bunad på, og var riktignok ute her og der, prøvde å feire etter best mulig evne. Hadde det helt forferdelig gøy med spisekonkurranser hvor motstander ikke kjente hemmeligheten bak mine enorme porsjoner.

2010. Medisinsk intensiv. Kvelende varme, motgift og låste vinduer. Jeg husker meg selv, sittende i vinduet mens jeg studerte alle festkledde mennesker som vrimlet i folkehavet på parkeringsplassen utenfor sykehuset. I Harstad er det der alle skolene samles, toget begynner på parkeringsplassen før det snirkler seg gjennom gatene ned mot sentrum. Jeg husker hvordan jeg kunne få øye på mennesker jeg har kjent i mange år, jeg kunne se dem, men ingen visste.

I år har jeg vært stressa. Natt til 16. mai 2010. Aller siste overdose, det er over ett år siden nå. For å være eksakt; 366 dager. Dagene som fulgte. Med tvang, fotfølge og politi. Jeg husker alltid datoene for når jeg gjorde hva, og konsekvensene det fikk. Det kommer alltid fram, dukker alltid opp.
Det som har stresset aller mest er redselen for reprise. Katastrofetanker og “tenk om”. Det slo meg i kveld, at i år er første gang siden 2008 at jeg har muligheter og frihet til å gjøre hva jeg vil. Likevel har jeg vært nedtrykt, sett på datoen med skylapper på, jeg har bare sett angsten og redselen for anfall, panikkanfall eller epilepsianfall.

Mamma, Karianne og Inger, 2008.

Jeg vet ikke riktig hvordan dagen idag kommer til å bli. I utgangspunktet hadde jeg lyst til å putte sov-i-ro i ørene og legge meg med solbriller på, sove bort hele dagen og late som om det ikke var noe spesielt. Etter mye om og men og tanker fram og tilbake, har jeg endelig besluttet at jeg skal ta turen til mamma. Bunad på, i tradisjon tro. Forsøke å fylle de enkleste rollene jeg har, som datter, niese, kusine, barnebarn og gudmor.

Gratulerer med dagen!

Advertisements

17 Responses to “Be free. Gratulerer med dagen!”


 1. 1 Yuki 17. May 2011 at 03:02

  Gratulerer med dagen! På alle mulige måter! Jeg skjønner ikke hvordan du klarer å huske slike datoer, jeg klarer såvidt å plassere måneder og år for ting.. Men, jo, 16. og 17. mai har vært vanskelige dager i mange år(men de har nok ikke vært halvparten så vanskelige som dine!)..

  Norges fineste bunad <3 (Jeg har i grønt ;P)

  Klem til deg <3

  • 2 arikanne 17. May 2011 at 03:46

   Heldigvis husker jeg fine ting også! Bursdager for eksempel ;) Når jeg tenker meg om er 17. mai også min Tante og onkels bryllupsdag! Jeg var brudepike i 2002!

   Enig med deg angående bunad. Mener den er kåret til den fineste også? Eller tar jeg feil? :)
   Klem tilbake!

 2. 3 haaplos 17. May 2011 at 07:33

  Det er synd at alt det negative fra fortiden skal komme tilbake å plange en år etter år…

  Jeg håper du klarer å kose deg idag vennen, og at du får en fin 17 mai. DU FORTJENER DET <3

  Klemmer

 3. 4 Vibeke L 17. May 2011 at 11:18

  gratulerer med dagen, Karianne. Så spennende med Zahra, løpetid og parring. =)
  hva slags raser er Zahra egentlig ? og hvor utbredt er hennes rase i Norge. ? har ikke sett mange som henne. :-)
  klem fra viebeke

 4. 5 Tonje 17. May 2011 at 11:53

  <3 Trenger jeg å si noe?
  Håper dagen din blir levelig okei <3

  Nordlandsbunaden er den fineste av dem alle! Mener å ha hørt at den er kåret til det, jeg også.

 5. 6 cecilie 17. May 2011 at 13:52

  Gratulerer med dagen!

  Må bare si at du er inspirerende og virkelig beundringsverdig.

  Har lest igjennom her, og jeg må bare si at jeg har samme opplevelse med overlegen på ungdomspsykriatisk på Haukeland. Virkelig, hun sa at jeg kunne for alt hun brydde seg bare ta livet mitt. At jeg ikke hadde noe der å gjøre, jeg brukte bare alle sjanser på å ende livet. Hun sa at jeg bare kunne dø. Da snakker man å virkelig gi pasientene lyst til å leve?

  Håper du står på videre, og at du storkoser deg i dag !<3

 6. 7 Anette 17. May 2011 at 15:16

  kjempefin bunad + kjempefin jente = Perfekt kombinasjon <3

  Gratulerer med dagen til deg også, kos deg :)

 7. 8 sverre 17. May 2011 at 16:41

  Gratulerer med dagen:D :D :D

  Håper virkelig at dagen har blitt veldig bra :D

  <3 Dette er en dag for feiring <3

  Du er veldig fin i bunaden din, snakka med ei i dag som også har den samme. Hun var faktisk ikke fin i den :( Du kledde den veldig godt:D

  Hipphipp hurra, hipphipp hurra, hipphipp HURRA:D

  (kanskje du tilogmed har kjøpt deg en heliumsballong i dag?!

 8. 9 Mikaela 17. May 2011 at 16:59

  Da er de mer enn 50 000 stemmene talt opp, og det er vel ingen sensasjon at Nordlandsbunaden vant igjen. Hele 6048 stemmer gikk til den flotte bunaden som så ofte topper listen når den fineste bunaden skal kåres. På de neste plassene følger Lofotbunaden og 1700-talls manns- og kvinnebunad fra Gudbrandsdalen. Som en kuriositet kan vi nevne at Blå Nordlandsbunad kom på en 7 plass, så her har det vært regional kniving om plassene.

  JA, nordlandsbunaden har blitt kåret til norges peneste, to år på rad!

  (http://www.madeinnorwaynow.no/kultur/2010/05/hurra-for-nordlandsbunaden-igjen-norges-fineste-bunad-er-kaaret/)

  Selv bruker jeg ikke bunad, men om jeg skulle hatt en bunad ville det vært en løken bunad eller østfoldsbunad..

  Fint at du endelig kan ha en nogenlunde normal dag! Jeg har alltid klart å være utskrevet på 17.mai, så jeg har hatt helt greie dager. Noen tyngre enn andre, men likevel. Har gått i toget vært eneste år til jeg sluttet ungdomsskolen, har kranglet meg til en ballong, vært eneste år tom. i fjor.

  Håper din 17.mai har vært/er flott, Karianne!

 9. 10 laipai 17. May 2011 at 20:12

  Håper det ordner seg med Sverigetur sånn at bikkja får satt litt kids på seg :)

  Håper dagen i dag har vært en fin dag lille venn,endelig har du vært fri til å gjøre det du selv har ville med dagen.

  <3

 10. 11 June 17. May 2011 at 20:28

  SÅ herleg hundekvalp! Åååå <3
  Og du var nydeleg i bunad :) Ønsker deg gode syttande mai'ar og dagar og netter framover :)

 11. 12 Adelen 17. May 2011 at 20:36

  Håper du får en fin dag<3

 12. 13 Nerve 17. May 2011 at 21:17

  Så spennende :) Lykke til!

 13. 14 Hannah 17. May 2011 at 21:53

  Jeg husker godt den første 17.maien jeg var innlagt. Min første innleggelse. år 2000. Huff. Men det er godt å være ute. Fri. Klem

 14. 15 Sandra Jeanette 17. May 2011 at 23:15

  Åååh..! Jeg savner bunaden min så sykt mye! Har ikke gått med den på i hvert fall 5 17.maier, og det er for mange uten! Hadde tenkt å få mamma til å sende den ned til meg så jeg kunne bruke den i år, meen det ble det ikke noe av siden jeg måtte jobbe. TEIIIT!

 15. 16 Marthe 18. May 2011 at 00:13

  Så fin du var i bunad :-) Håper du har hatt en god feiring <33

 16. 17 Kinemor 23. May 2011 at 14:26

  Jeg må på etterskudd si gratulerer så mye med dagen som var på 17. mai.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: