Working girl.

Egentlig hadde  jeg planer om å skrive senere, men så kom jeg på hvordan det pleier å være når jeg er sliten. Jeg tenker tusen brilliante tanker mens jeg sovner av utmattelse, og når jeg deretter tenker at jeg skal formulere det senere – borte. Eller. Ingenting blir like genuint som i presens. Akkurat her, akkurat nå.

I dag har jeg vært på skolen. For første gang siden slutten av Mars. Jeg har enorme mengder med fravær, men jeg har for pokker ikke tenkt til å krype sammen rett før målstreken! Herregud – uhørt. Ikke snakk om, om jeg så skal krype over, om jeg så består med 2 i alle fag. Nekter å anse meg selv som slått, og idag fikk jeg bekreftet at jeg fortsatt hadde sjansen.

Jeg trasket ikke til skolen uten nervøsitet, men jeg var langt fra så ille berørt som jeg hadde sett for meg. Istedenfor å surre gjennom milelange korridorer valgte jeg heller å traske langs utsiden og inn en annen dør som ligger nærmere klasserommet. Droppet skolesekken utenfor klasserommet og vandret usikkert inn i vrimlehallen som det så fint heter.

Det gikk overraskende bra. Lettelse. Det gikk okei når timen begynte også. Det var ikke før 1010 at jeg begynte å føle fysisk ubehag, da var begge medieklassene som går førsteåret samlet på medieauditoriet. Da måtte jeg ta meg en aldri så liten timeout og trekke litt frisk luft, selv om jeg kjente at jeg hadde dødd for en sigarett akkurat der og da. Satt vel ute i ti, femten minutter før jeg fant tak i nytt mot til å bevege meg inn igjen. INN igjen. Selv om jeg nettopp hadde flyktet. Stresset veldig innen jeg hadde satt meg ned igjen, men jeg greide å holde angsten i sjakk mens jeg tvang meg selv til å bli sittende – holde ut.

(29. oktober 2010, tjue år)

1045. Lunsj. Ble sittende å prate med Benedikte, og 1115 trasket jeg opp på kontoret til lærerne mine og snakket med kontaktlærer pluss hun vi har flest timer sammen med i uka. Vi satte oss ned og så på kompetansemålene for året, krysset ut de jeg har fullført og satte ringer rundt det som enda mangler for at jeg skal klare å krype i mål. Fikk også vekslet ett par ord med norsk/engelsk læreren, og hun lovte meg at jeg ikke kom til å stryke i de fagene. Herregud for en lettelse. Å vite at det som virker umulig faktisk er mulig om jeg vil det nok og jobber hardt nok for det, gjør det verdt å kjempe for.

Det lille skåret jeg har i gleden har jeg fått streng beskjed om å legge hylla. Det lille skåret som går ut på at jeg vet at snittkarakteren min kommer til å synke. Til jul hadde jeg en snittkarakter på 5.4. Det er sårt å vite at det ikke kommer til å se like strålende ut akkurat nå, men heldigvis forsterker det vissheten om at jeg VET og har BEVIST hva jeg EGENTLIG er god for, under bedre omstendigheter.

Kommer også til å få litt undervisning alene for å tette igjen noen hull jeg har gått glipp av. Samt små innleveringsoppgaver som skal være overkommelige men likevel bevise at jeg har gjort det jeg skal, prøvd og gjennomført.

Jeg kjenner at det kommer til å bli ekstremt tungt å skulle presse seg igjennom det som gjenstår, men det er ikke nok til å ta motet fra meg. Å trosse angsten er det vanskeligste punktet som står i veien for meg, men jeg håper at angstnivået kommer til å synke etterhvert som jeg fortsetter å eksponere meg for det som virker “farlig”.

Men fypokkersatan. Det er så jævlig uaktuelt å gi seg nå.

Akkurat nå er jeg jævlig sliten. Fire og en halv klokketime med eksponering senere. Etter at klokka hadde passert 1130 begynte bokstavene som forklarte kompetansemålene å svømme foran øynene mine.

Jeg greide angstmålene mine for igår. Jeg har greid angstmålet mitt for idag. Det jeg presterte igår virker idag som bagateller tatt i betraktning og sammenligning.

Men jeg nekter å gi meg nå. Koste hva pokker det vil. Forsikringen av å vite at det er mulig og oppnåelig gir meg motivasjon til å fortsette. Å vite at noen tror på meg, selv når jeg tvilte på meg selv.

(November 2010)

Advertisements

28 Responses to “Working girl.”


 1. 1 laipai 5. May 2011 at 14:01

  Fantastisk Karianne,godt å lese av du kom deg avgårde,og at hvertfall noen av tingene skolemessig ordner seg. Greit,karaktersnittet vil sikkert gå litt ned,men du har alltids sjansen til å ta om igjen fag om du skulle føle for det :)

  Liker at du finner motivasjonen!

  <3

 2. 3 KarianneD. 5. May 2011 at 14:02

  Gråter nesten en liten tåre jeg nå. Samtidig som dette fikk meg til å smile stort. Du er inspirasjon til tusen! Bare så du vet det<3 Jeg sliter også med å komme meg på skolen, av veldig mange grunner. Den ene grunnen er jo angst og en annen er at jeg føler meg rett og slett for dum. Får jeg ikke 6 så er det ingen vits liksom. FEIL. Som du sier så er det mye bedre å krype over med to i alle fag, enn å gi seg nå fordi det føles uoverkommelig å få karakterer hode mitt kan være fornøyd med. Jeg har vært inne på tanken på å gi meg utrolig mange ganger, men vet du hva? Etter å ha lest dette så skal jeg pokker ikke gi meg jeg heller! You rock!<3

  • 4 arikanne 5. May 2011 at 16:57

   Nå ble jeg skikkelig glad Karianne! Håper virkelig jeg har greid å smitte deg med litt positivitet! Heier på deg, du kan du og! Det er jeg helt sikker på ♥
   Det blir for dumt å gi seg på målstreken når vi begge vet hva vi egentlig er gode for.
   YOU rock! ♥

 3. 5 Emma 5. May 2011 at 15:46

  Dettet er så bra Karianne.
  Jeg er så imponert av deg!
  Du er en fighter!

 4. 7 linnkarin 5. May 2011 at 15:55

  Du er helten i ditt eget liv Karianne..! Snittkarakteren faglig for dette halvåret går kanskje ned, men karakteren du får i livsvilje og mot går opp! Og m så gode karakterer i begge felt… ja, d sier vel også for deg at DU ER MER ENN GOD NOK!!!!!

 5. 9 lovelyliller.com 5. May 2011 at 16:06

  <3 *sende tanker og mot*

 6. 11 ThisISmeThen 5. May 2011 at 20:22

  Hoho!! Fantastisk!! :-D Jeg veit hvordan du har det… Det er så j**** å trosse angsten. Du er sterk, og jeg er veldig stolt av deg <3

 7. 13 Ingeborg 5. May 2011 at 21:45

  SV: Gode Karianne, sier du det til deg selv noen gang? <3

 8. 15 Tuva 5. May 2011 at 22:11

  Så utrolig bra!! Frk. Flinka<3
  KLEM

 9. 17 Bella 5. May 2011 at 22:56

  Fantastisk, Karianne!! Så bra!! Og du, jeg tar av meg hatten, 5.4 med hvordan året ditt har vært er jo en gigantprestasjon i seg selv. Kan du gi deg selv ROM til å ikke skulle prestere like hardt nå, se at det er helt flott, helt fantastisk faktisk om det heller er langt lavere? At du GÅR på skolen er jo suuuuupert i seg selv!!!

  Sikkert helt teit av meg å skrive dette, men jeg gikk ut av videregående med høyt snitt. Jeg har ikke brukt det TIL EN DRIT. Det angrer jeg på det, ENDA, at jeg ikke brukte snittet mitt på å gå medisin! Du er enda så ung at du har ALLE muligheter åpne. Og det uavhengig av hva du får i karakterer til våren nå, ALT kan tas opp igjen når du får det bedre!! Klokt hode = a blessing and a curse!!!

  Jeg er så jævla nørd at jeg ikke en gang klarer å skrive en bloggkommentar uten å skrive EN STIL. Et håpløst tilfelle, er jeg med andre ord. :/ :D :) ;D

  • 18 arikanne 7. May 2011 at 15:28

   Jeg prøver Bella! Skal være lykkelig så lenge jeg greier å bestå året, jeg vet jo at jeg kan bedre under bedre omstendigheter! Finner heldigvis litt trøst i det.

   Blessing and a curse, veldig enig i akkurat den! Tenkt på det mange ganger selv. “Herreud så lett det hadde vært å være syk om man hadde skylapper på og slapp å være så kognitivt velfungerende!”

   Haha! Lange bloggkommentarer er alltid koselig uansett! ♥ :D

 10. 19 Ingeborg 6. May 2011 at 07:53

  SV: You and me both girl ;)

 11. 21 anneilen 6. May 2011 at 10:30

  stå på :) du e flink å det som gjenstår av skole klare du, når du e ferdi med det kan du virkeli være stolt å ta ferie :D

 12. 23 lifewitheatingdisorders 6. May 2011 at 15:16

  Stå på! Veldig bra at du har motivasjon. Lykke til videre <3

 13. 25 Pusle 6. May 2011 at 18:54

  Jeg syns du er flink jeg! :)

 14. 27 Ingvild 6. May 2011 at 20:56

  Det var mange utfordringer på en dag.. Flink du var! :)
  Jeg lurer på om du skal på iks sommerleiren forresten?


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: