Motivated.

I går gjorde jeg noe jeg ikke har greid på veldig, veldig lenge. Jeg økte kaloriinntaket helt på egenhånd og beholdt alt sammen uten å sende noe som helst i retur. Som ett slags prøveprosjekt, for å gi det en sjanse. Jeg har også fortsått at å studere magen sin i speilet på kveldstid er en deprimerende aktivitet, men også at den vanligvis forandrer seg til noe mer akseptabelt igjen neste morgen. Vanligvis er det lett for meg å sprekke der, for meg altså, når magen ikke føles konstant like tom.

Klokka 0805 idag tidlig fikk jeg rose! Bare fordi noen syntes jeg fortjener det! ♥ TAKK ♥

Men. Det jeg egentlig tenkte jeg skulle fortelle er at jeg har tenkt til å gi det ett forsøk. Å gi kaloriinntaket en sjanse. For å se om det går. For å se om det gir positive gevinster i form av økt energi og en bedre evne til å tenke konstruktive tanker. Merker veldig godt når energiinntaket er lavt, da tenker jeg mest søppel og stiller ofte spørsmål med hva vitsen er. “Hva er vitsen? Hva er vitsen med noe som helst? Hvorfor gidder jeg dette her?”, med andre ord ganske typiske deprimerte tanker. Selvfølgelig føles livet meningsløst når man føler at man ikke gjør annet enn å eksistere. Det er ikke spesielt givende.

Så. Det vil da si at det nå er meninga jeg skal følge den opptrappede kostlista, selv om den i all hovedsak består av nutridrink. Mat er fortsatt skremmende, men ett sted må man vel begynne likevel? Alle maser om den forbanna maten, om at det er lurere å spise normal og vanlig mat, bladida – heard it all before. Jeg har ikke planer om å drikke nutridrink for resten av livet, og jeg er også veldig klar over at Modum Bad opererer med norsk husmannskost, ergo jeg må i ilden før eller siden uansett! Men akkurat nå kjenner jeg selv at det er viktigere å legge lista der jeg har mulighet til å komme meg over den, føle mestring og framgang, framfor å legge den så høyt at selv å gi det ett forsøk virker meningsløst.

Forhåpentligvis blir det gevinster. Forhåpentligvis gjør økt næringsinntak det enklere å tenke. Mer gøy å leve når man faktisk kanskje har energi til å orke. Mer spennende å gå på skolen når man føler man får noe ut av det.

Imorgen skal jeg forresten bake eplekaka mi! Haha! Hver fredag er det fredagskaffe for pasienter, behandlere og miljøarbeidere. Da er det meninga noen skal servere noe. Det er ganske typisk at jeg presterer å servere den der eplekaka mi. Tror kanskje jeg har lagt ut oppskriften en gang før – men uten min “hemmelige” twist. Hadde ikke oppskrifta lenger, men tror dere ikke den ligger godt bevart i flere eksemplarer i oppskriftspermen på kjøkkenet?

Små gleder.

Advertisements

11 Responses to “Motivated.”


 1. 1 Cecilie 31. March 2011 at 10:35

  Åh, nå ble jeg glad! Ta vare på de små gledene :) Du fortjener glede så mye, og når du er glad så vet jeg at leserne dine også gleder seg, over dine gleder. Du sprer glede når du skriver at du har opplevd noe bra<3 Det betyr ikke at du ikke skal skrive om de negative tingene, for både jeg og flere andre vet at det ikke er "bare, bare"… <3 Håper du får mange flere små gleder i tiden fremover, og ønsker deg lykke til med kalori økingen<3 Heier på deg! <3 :D Klem

 2. 3 Solveig @ poona 31. March 2011 at 13:35

  Så bra at du våger å øke! Det er nok beinhardt – men det eneste rikgtige. Du kan!
  Og husk: is i magen. Om så energien ikke kommer med en gang, så hold ut. Dersom vekta beveger seg litt oppover, så hold ut. Energien kommer, vekta stabiliserer seg. HUMØRET stabiliserer seg. Altså på den spiseforstyrrede for-lite-næring-måten, når det gjelder den andre diagnosen så skal jo ikke jeg uttale meg.
  Poenget er at det blir bedre! Det gjelder å ha is i magen, så kommer gevinsten.
  Sender over jubelrop og heiahyl! Og en klem<3

 3. 4 Adelen 31. March 2011 at 15:02

  Det var virkelig godt å høre! Det må ha vært et stort skritt for deg!:D Ønsker deg lykke til videre! Jeg er stolt av deg, og du har virkelig grunn til å være stolt av deg selv!<3 Heier på deg =) Mange klemmer <33

 4. 5 Emma 31. March 2011 at 16:12

  kjempebra Karianne!!!Utrolig sterkt!Også helt på eget initiativ da!!
  Klapp for deg!!!
  Ble så glad!!!:)

 5. 6 Katarina 31. March 2011 at 18:33

  Å, super bra :D det var så godt å lese :) Sånn apropo Modum, en tinger å vente lenge, men etter det jeg har forstått må man være så stabil som mulig. Så jeg har utsatt og utsatt, og om jeg skal inn nå, blir det NESTE vår.

 6. 7 Anne Marte 31. March 2011 at 21:28

  Awesome :D (Y)

 7. 8 laipai 31. March 2011 at 22:04

  Lykke til Karianne min,alle forsøk er verdt å gå på med :) Og jeg vet at når du biter sammen tennene,så klarer du å utrette MYE.

  kos dere med kake i morgen da :)

  <3

 8. 9 julianesofie faktisk 1. April 2011 at 00:02

  du er superflink!! stå på! <3 btw, når skal du inn på modum bad da?

 9. 10 Marthe 1. April 2011 at 22:16

  Ønsker deg masse lykke til i dagene som kommer! vet det er knalltøft, men alle skrittene du tar i denne retningen er skritt i riktig retning <3

 10. 11 Kathrine 2. April 2011 at 23:01

  Ååå ble så glad når jeg leste dette her! Stå på videre! :D
  Masse Masse Masse Lykke Til! Du kan klare dette! :)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: