Pilleflink!

Dette innlegget er skrevet Torsdag 24. Februar 2011.

Endelig kom jeg på hva jeg egentlig skulle skrive om i går! Snakk om å være kort i hodet av og til!

Jeg hadde som vanlig (hver onsdag altså) besøk hos kontakten min i psykiatritjenesten. Akkurat i det vi skulle kjøre en tur ut for å gjøre noe praktisk fikk jeg en SPONTAN idé for meg. En sånn “herregudjegkommertilåangre, men jeg vet at dette er lurest”. Så jeg gjorde noe uventet. Noe lurt, smart og realistisk.

Inn i hemmeligskuffa, og ut dro jeg pilleboksen. Jeg har samlte piller siden Mai fordi det er en stygg tvangstanke jeg har. Delvis fordi jeg de siste årene har samlet piller for å ta overdoser, men denne gang har jeg samlet piller på trass. Etter siste intox natt til 16. mai 2010, ble mye av pilleansvaret jeg hadde jobbet med å bygge opp – tatt fra meg. Naturligvis. Pillegale, selvdestruktive jenter burde ikke gis piller det er usikkert om de kan kontrollere!

Men. Jeg er sta. SATAN så sta jeg er innimellom. Så når alt av rettigheter forsvant og jeg var nødt til å innfinne meg med å møte folka fra psykiatritjenesten hver dag for å få medisiner, begynte jeg å samle. Samlet piller for å bevise at jeg kunne håndtere å ha piller i nærheten uten at noen visste om det. Samlet ikke med mål og mening, men samlet for å bevise at jeg kan mestre det jeg vil. Samlet for å bevise ovenfor meg selv at jeg kan ha piller i skuffa uten å fråtse dem i meg på en selvdestruktiv impuls.

Samlet piller for å bevise ovenfor meg selv at jeg HAR kontroll. Selv om hele verden ikke tror det. Nå har det gått 9 måneder og teamet mitt lurer fortsatt på om de TØR å gi meg noe av kontrollen tilbake. Jeg fikk heldigvis lov til å administrere ukesdosetter etter Juli 2010.

Så igår bestemte jeg meg for å bevise at jeg kan ta kontroll. Jeg KAN takle piller, jeg kan håndtere medisin, jeg kan ha medisiner liggende – uten at det er fare for liv å helse. Herved dro jeg fram pilleboksen og leverte dem i trygge hender. Ikke fordi jeg var redd jeg skulle komme til å finne på noe med pillene, ikke fordi jeg har hatt intensjoner eller planer om å gjøre noe destruktivt, men nettopp for å bevise “her er pillene jeg har samlet siden mai, for å bevise at jeg kan håndtere mer enn dere tror”.

Derfor frivillig levering av piller. Jeg håper konsekvensen av min velvillighet og evne til å samarbeide vil gagne med positivt. Jeg håper så inderlig jeg kan få dosetter for TO uker av gangen snart!

På en måte var det trygt og godt å ha pillene i hus, hvor jeg vet at de er og den der “jeg kan hvis jeg vil”. Men det som veier tyngst er “jeg vil være voksen og ansvarlig, jeg vil bli trodd på, jeg vil vise meg verdig deres tillhet, jeg ønsker å mestre dette selv”.

I dag fikk jeg ros per sms. “Dette var veldig, veldig mange farlige piller Karianne”.

Jeg VET at jeg har gjort det riktige, og uansett hvilke intensjoner jeg hadde med pillesamlinga, som jeg nettopp har forklart, så er det likevel ikke bra å samle piller, uansett grunn.

Men nå er det over. Forhåpentligvis fikk jeg fram poenget mitt ovenfor team og behandlere, forhåpentligvis vil jeg få mer ansvar etterhvert! Jeg håper, for jeg vil, ønsker så sårt å få det til! Jeg VET at jeg mestrer det, jeg venter bare på at teamet skal finne ut om jeg fortjener en sjanse eller ikke! Kryss fingrene! I CAN DO IT!

Advertisements

15 Responses to “Pilleflink!”


 1. 1 Naked 26. February 2011 at 18:21

  Fy jøsses du er flink! :D

 2. 4 ThisISmeThen 26. February 2011 at 20:28

  Åh, du er så LUR :-) Håper det belønner seg form av mer ansvar, så du kan vise at du kan! Mestringsfølelsen er verdt å kjempe for :-)

 3. 5 Ida 26. February 2011 at 22:02

  Må skryte litt av deg! :)
  Så bra det går så fint med deg for tiden,
  og gratulerer med 9 måneder!

 4. 6 BEM 26. February 2011 at 23:09

  Herlig! =)
  Jeg likte måten du brukte til å ”si i fra”!
  Og, jeg må bare innrømme at jeg beundrer deg.
  Du er virkelig sterk, selv om du kanskje ikke ser det selv.
  Jeg er blitt en fast leser av deg, og ja, på en måte ser jeg opp til deg!
  Du er en av de som har fått meg til å ta opp kampen, og begynt å kjempe for meg selv! TUSEN TAKK!
  Jeg håper og tror at du kommer til å få ”mer kontroll” når det gjelder pillene, også sikkert mange andre ting!
  Ønsker deg lykke til!

  ”Tommel OPP for DEG!”

 5. 7 Beate 27. February 2011 at 00:30

  Så bra!! Synes du er kjempegod! Behandleren min prøvde en periode å få meg til å levere pillene jeg har liggende, selv om jeg ikke har planer om å ta de så må jeg ha de.. Vet ikke hvorfor, falsk trygghet? Du er i alle fall kjempeflink:-)

  • 8 arikanne 27. February 2011 at 00:43

   Kjenner den følelsen! Og når man får beskjed om at man MÅ, så vil man i alle fall ikke… Så jeg tenkte jeg måtte “gripe sjansen” og gjøre det når det føltes riktig, selv om det var en impuls, så angrer jeg ikke – sånn som jeg trodde!

 6. 9 Linn L. 27. February 2011 at 16:15

  Kjempebra!!:)

 7. 10 GHK 27. February 2011 at 16:15

  Så flink du var :o) Flott at du beviste at du er “voksen” nok til ta det rette valget og levere dem fra deg. Men du tenker ikke at det kan slå litt feil ut også….? Er det piller du egentlig skulle tatt, men har latt være, og heller samlet på dem? Man kan jo også tenke at uff, så skummelt…hun fortsetter og samle opp piller, og visste jo ikke helt hvorfor hun tok overdose med piller sist gang…..da kan det gjenta seg igjen…vi må ta enda mer kontroll slik at hun ikke kan samle opp igjen. Bare tanker jeg gjorde meg opp mens jeg leste, mener ikke at det er slik det er, bare tenker at man kan tolke det på ulike måter.Syns peronlig du var kjempe flink, og tenker at du viser at du kan mestre det. Lykke til. Håper virkelig det slår positivt ut :O)

  • 11 arikanne 27. February 2011 at 17:19

   Pillene som ble spart var såkalt “alternativmedisin”, ergo jeg kunne velge å ta dem om jeg følte jeg hadde behov for det. Når jeg dermed ikke lenger hadde behov, så samlet jeg de jeg ikke tok (det hendte jo at jeg hadde behov) og leverte tomme dosetter. Husker ikke om det var i November eller Desember jeg likevel sluttet å få dem da jeg sa til legen at jeg ikke behøvde dem lenger.
   Fikk du svar?

 8. 13 GHK 28. February 2011 at 03:44

  Fikk svar jeg :) Var ikke meningen og være negativ, håper ikke du tok det slik. Bare skrev det jeg tenkte, kanskje feil av meg… :( Håper i dag blir en god dag for deg Karianne!

 9. 15 Kinemor 11. March 2011 at 16:18

  Jeg skulle ønske jeg kunne bevise dette for de som jobber med meg at jeg klarer å ta ansvar, men nei da. Du har kommet så utrolig langt. Og jeg håper dem ser at du greier det. For det har du bevist.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: