“FHM-Chubby” og modelldøden.

17. Februar ble det postet en artikkel på VG Nett som omhandler Eirin, en atten år gammel Top Model deltager.

Tja. Hva skal man si? Hvordan ser hun egentlig ut? Vel, i følge Christer Falck, så er hun chubby. “Litt sånn FHM-Chubby“.

Artikkelen videre beskriver Eirins reaksjon på utsagnet til jurymedlem Falck. I følge artikkelen bruker Eirin størrelse 36 i klær, og jeg ser virkelig ikke problemet? Hvem i all verden har rett til å si noe sånt? Er det noe galt i å være størrelse 36? Greit at Top Model er en konkurranse, men man trenger slettes ikke å gå så langt som å krenke deltagerne personlig av den grunn.

Jeg vet ikke om Falck er klar over hvilke signaler han sender ut. Top Model er et populært program hos ungdom og voksne, og jeg kan med ett hundre prosent sikkerhet si at om det hadde vært JEG som var tretten-fjorten og så Top Model den dagen, så hadde jeg husket det. Jeg hadde TRODD på Falck.

Falck er allerede kjent fra sin rolle som programleder i realityserien Robinson som går på tv3. Jeg vet ikke, men jeg tror kanskje han er litt vel vant med å se tynne deltagere som har strevd i ukesvis med å vinne konkurranser og å finne mat? Det er visst ikke lett å leve på en øde øy, ikke er det mange folk å sammenligne med heller, så Falck har kanskje sett seg blind?

Dette derimot, er Martyna Budna. Hun tråkker seg i disse dager nedover catwalken på London Fashion Show. For det er visst sånn modellene ser ut nå om dagen! Dagbladet derimot, synes dette er trist.

Jeg bare spør, hvem av disse jentene ser sunnest ut? Eller friskest ut? Hvem er det mest realistisk å skulle idolisere? Hun som er syltynn, radmager og sikkert tjener drøssevis av penger på kleshengerkroppen sin, eller frøken “FHM-Chubby”, som faktisk, helt ærlig, ser helt fantastisk ut?

Jeg vet ikke riktig hvordan jeg skal ordlegge meg, for å få fram poenget mitt. Jeg har kanskje ett forstyrret kroppsbilde selv, men jeg ser virkeligheten med perfekt syn. Jeg synes det er vanskelig å skulle uttale meg om menneskers kropper på generelt grunnlag, for poenget er egentlig ikke hvem disse jentene er, men hvordan moteindustrien setter standarden.

De færreste, kanskje sågar INGEN har Martynas kropp fordi naturen “skapte” den på den måten. Jeg vet hvordan sult smaker, sensasjonen er bittersøt. Jeg vet hvordan det føles å være fanget i en kropp som har sett lignende ut. Jeg vet hvor energinivået ligger, jeg vet hvor restriksjonene går. Jeg vet hvordan livskvaliteten er, eller kan være.

Jeg vet også hvordan det føles å være levende. Jeg vet hvordan det kjennes ut å ha energi i kroppen, til å leve. Til å gjøre ting, til å orke å ta seg en fest eller omgås sosialt. Jeg vet hvordan det er å kunne løpe fordi man vil det, ikke fordi man håper badevektas dom skal være litt mildere dagen derpå. Jeg vet hvordan det føles å puste og faktisk kjenne at man er til.

Ser hun lykkelig ut? Nå har hun kanskje på seg catwalkfjeset (pokerface), men ser hun vital ut? Ser hun ut som om hun har energi til å gjøre annet enn å sette en fot foran den andre og håve inn en hel haug penger, fordi en eller annen modelltulling har ansatt henne, fordi hun ser ut som hun gjør. Stråler hun? Gløder hun?

Selvsagt finnes det modeller som ser mer naturlige ut, men jeg skjønner ikke logikken! Om de færreste har en kropp lik Martyna, hvorfor er det nettopp mennesker i tynne, altfor små kropper, som sendes nedover catwalken for å vise fram klesplagg som liksom skal selges til FOLK FLEST?

Jeg fatter ikke at det er skapt en hel industri som baserer seg på å ødelegge menneskers liv og helse på den måten! Jeg fatter ikke at “mote” er en så stor business når det egentlig dreier seg om rovdrift av andre menneskers kropper.

Og ikke minst; hva med publikum? Hvilken standard setter det, for folk flest? Hva med ungdommer, unge jenter i puberteten som har kropper under utvikling og slettes ikke aner hvilke liv de kommer til å leve når de nærmer seg voksenlivet, unge jenter som er lett påvirkelige og lett kan la seg rives med til å tro nettopp det modellbransjen sier så pent at de ikke synes noe om, men signaliserer så sterkt at er helt okei likevel?

Hva med Eirin da? Hvorfor skal ikke hun få lov til å promotere klær eller produkter? Fordi hun ser ut som ungdommer flest? Fordi hun er normal? Fordi du ikke snur det etter henne på gata i sjokk over hvor tynn hun er? Fordi hun glir inn i mengden?

Dette er Ana Carolina Reston. Hun var meget kjent på catwalkene i Brasil, Japan og Hong Kong. Godt likt av både Dior og Armani. Etter en kommentar ikke ulik den Falck ga Eirin, “too fat”, utviklet Ana anoreksi og bulimi. Etter å ha forholdt seg til en diett som besto av epler og tomater raste både vekt og funksjonalitet til bunns. I Oktober 2006 ble hun innlagt på sykehus og 14. November ga kroppen hennes opp på grunn av komplikasjoner av en nyresvikt. Hun ble 21 år gammel.

Isabelle Caro er det kanskje mange som kjenner igjen. Hun tapte også kampen mot sin spiseforstyrrelse og gikk bort 17. November 2010. I 2007 stilte hun opp på enorme plakater i Frankrike i en kampanje MOT anoreksi. I 2008 innførte Frankrike en egen lov mot å promotere syltynne modeller; artikkelen fra The Times kan leses HER.

Utspillet til Christer Falck kan være fatalt! Ikke bare for Eirin som fikk ordene slengt i fjeset, men også for mennesker som ligner Eirin, og kanskje også tar til seg Falcks budskap. Ikke bare krenker han Eirin, men han krenker alle og enhver som bruker størrelse 36 i klær (og oppover)!

“Heia Eirin” er alt jeg har å si!

Hva synes dere om modellindustrien og Falcks utsagn?

Bilder & Kilder:
Dagbladet om London Fashion Week
VG om Eirin.
2Medusa om Ana Carolina Reston
2Medusa om Isabelle Caro
Siste bilde av Eirin er hentet HER.

Advertisements

31 Responses to ““FHM-Chubby” og modelldøden.”


 1. 2 Gudrun Jona 23. February 2011 at 23:37

  Helt utrolig viktig innlegg, Karianne!
  Så selv den episoden og fikk helt ondt i hjertet mitt. HVORDAN og HVORFOR tror folk at de kan behandle jenter på den måten? Videre snakker de om at modellene kun er produkter, men HALOOOOOO – de er jo mennesker de og som egentlig gjør alt for å se ut på sitt beste.

  Ja til sunne og friske kropper, fremover det umenneskelige presset som ligger over jenter på hvor tynne de egentlig skal være.

  Veldig bra at du skrev det her altså :)

 2. 3 tiriltunge 23. February 2011 at 23:47

  veldig bra innlegg!

  Men jeg syns ikke begrepet “FHM-Chubby” høres så fælt ut, og jeg tror ikke Christer Falck mente noe vondt med det egentlig, jeg syns ikke det virket slik på programmet hvertfall.
  Jentene i FHM ser veldig bra ut i forhold til andre modeller, de har former og “fett” på en veldig pen måte, og jeg ville nok tatt det som et kompliment om jeg stod der.

 3. 4 Kristine @ Kitiinee 23. February 2011 at 23:47

  Så bra skrevet Karianne! Jeg er helt enig med deg, Eirin ser jo helt fantastisk ut! Det er sånn ALLE modeller burde sett ut! Og om hu er Chubby, så vet ikke jeg, for det er hun LANGT i fra! … Kjenner jeg blir litt små irrtert på det utsagnet der.

  Men tusen takk for ett viktig og bra innlegg! :)

 4. 5 lovelyliller: trening ,mat og morro. 24. February 2011 at 00:00

  modellbransjen er tullette. jeg er str 38 og “alt for stor”

 5. 6 Victoria 24. February 2011 at 00:07

  Utrolig rart å se så mye skriverer om gode Eirin. Jeg kjenner henne selv og har gledet meg lenge til å se henne i Top Model. Jeg visste på forhånd at de ba henne gå ned i vekt, men det var vondt å se den episoden. Det var skjokkerende. Innlegget ditt er SÅ sant, så velskrevet!

  Folk forsvarer Falck med at “modellene skal jo faktisk være TYNNE”. HVORFOR skal de det? HVORFOR kan de ikke være SUNNE? Men ingen har noe annet svar enn “de skal jo være tynne, de er kleshengere”. Hvorfor kan man ikke promotere klær på sunne kropper? jeg forstår det ikke.

 6. 7 Frida S. 24. February 2011 at 00:19

  VELDIG godt innlegg, rett og slett glimrende skrevet. Jeg for min del har sluttet å kjøpe motemagasiner, rett og slett fordi det er proppet med bilder av radmagre modeller som jeg VET at jeg ikke klarer å bla forbi. Jeg glemmer hvor utbredt spiseforstyrrelser er og tar meg ofte i å misunne disse menneskene fordi de er så tynne, og ”hvorfor må jeg stemples som syk og bli satt på kostlister og næringsdrikker når disse jentene får veie nesten like lite, men likevel danser fritt på catwalken?”

  Likevel: nå som jeg selv har vært der, i undervektens og sultens verden, vet jeg for det første hvordan det føles på innsiden, og for det andre kjenner jeg igjen tegnene på utsiden også. Det er som du sier; Martyna har ingen ”naturlig tynn” kropp og ser tvers igjennom utslitt ut – totalt tom i blikket, er hun.

  Herregud, man må jo le også! Hvilken størrelse man bruker og hvor mye man veier er visst så jævla viktig for alt og alle, men tar de hensyn til høyde, kroppsfasong eller noe som helst annet oppi alt dette? Neeeida. Jeg kommer nesten ikke inn i størrelse 36 lenger, men jeg ligger fremdeles litt under normalvektskalaen enda x)

 7. 8 Signe Bjørnedatter 24. February 2011 at 00:21

  Veldig godt innlegg, Karianne.

  Grunnen til at modellene “skal” være så tynne er, absurd nok, faktisk på grunn av de mange mannlige, homofile klesdesignerne, som strengt tatt seg for seg spinkle guttekropper når de lager klær… Ganske jævlig, med andre ord. Vi jenter har hofter og pupper, og sånn er det. Jeg er veldig fornøyd med mine former i str. 38. Dog er det bare et lykketreff at jeg er venn med kroppen min, for hvem som helst kan bli truffet av den misnøyen som i høy grad blir presset på oss. Heldigvis har det blitt mer “lov” å ha former nå den siste tiden, tross kommentarene til Christer Falch (hallo, det selges truser med rumpeinnlegg!). Når det er sagt kommer alltid noen til å falle utenfor, og det er jo ikke sånn at alle tynne jenter har lyst til å være så tynne heller.

  Det beste vi jenter kan gjøre, når det kommer til alt som handler om utseende, er å tørre å gi komplimenter til både andre og oss selv. Vi må lære å selv se hvor bra vi ser ut, siden ingen andre vil fortelle oss det.

  Stå på, K.

 8. 9 ~Frida~ 24. February 2011 at 00:42

  send dette innlegget til vg. du er utrolig, dette var utrolig bra.
  jeg er så enig..

 9. 10 kanta 24. February 2011 at 01:05

  Jeg er en jente på 15 år som bruker både 34 og 36 i klær. I virkeligheten er jeg tynn, men siden jeg har pæreform ser jeg litt mer kraftig ut. Mye fordi mange klær blir laget for såkalte strek mennesker, jeg sliter kjempe mye med å finne bukser som passer. Jeg synes slike påstander er vonde å lese, det er overhode ikke noe galt med å bruke størrelse 36. Jeg vil heller ha kroppen til Eirin, enn å ha en kropp som ser ut som jeg skulle vært 10 år. Fant forresten denne linken; http://www.kjendis.no/2007/07/09/505757.html.

 10. 11 Caroline 24. February 2011 at 04:22

  Det er en god del som har tatt opp dette med Eirin i det siste, men jeg må virkelig si at du kan det å formulere deg! Det virker som om du bruker tid og ikke bare spytter ut noen ord. Men, du gjør det til et veldig bra innlegg – go Karianne!! :)

  Når det er sagt, så vil jeg si meg helt enig i hva du skriver. Det er utrolig idiotisk av Christer Falck. Jeg vet ikke om han i det hele tatt har noen fornuftige tanker igjen, etter å ha vært på en øde øy, med mennesker som kjemper for tilværelsen. Han er virkelig ikke vel bevart. Blir så irritert på mennesker som han. Eirin er perfekt! Hun er unik og er vakker på sin måte. Og, absolutt ikke for tykk.

 11. 12 backson 24. February 2011 at 05:54

  Nå er ikke jeg spesielt opptatt av mote men allikevel : modellene ser ut slik som designerne ønsker at de skal se ut. Når man velger å gjøre karriere av å være modell må man som i mange andre yrker føye seg etter arbeidsgivers ønsker. De av oss som ikke får betalt av designere kan ignorere ønskene deres og sette våre egne idealer. Angående denne Eirin : det sier seg selv at hvis hun veier over idealvekten til de som ansetter modeller så blir det vanskelig for henne å gjøre karriere som modell, som sikkert er målet hennes. Hun burde derfor slanke seg eller (dette er det smarte valget :) vurdere å gjøre noe annet med livet sitt. At jenter har så dårlig selvbilde at de utvikler sykdommer på grunn av kommentarer om vekt er strengt tatt deres problem, det finnes psykologer og terapauter som er eksperter på selvtillit og selvbilde.

 12. 14 "nora" 24. February 2011 at 11:43

  kunne ikke vært mer enig!

 13. 15 Marie 24. February 2011 at 12:30

  Helt enig!! Ikke er det noe fint heller å vær så syltynn! Jeg er naturlig ganske spinkel og skulle gjeeerne hatt mer former enn det jeg har nå så jeg ikke ser ut som et beinrangel.

  :)

 14. 16 Evelinn 24. February 2011 at 12:39

  Så utrolig viktig og ikke minst proft skrevet innlegg. Skulle tro du jobba som journalist eller noe. Likte veldig godt både innholdet, at det inneholdt bilder og kildehenvisninger. I tillegg setter du spørsmål og kommer med egne tanker. VELDIG BRA Karianne. Enda gladere er jeg at du klarer å se “den sunne” av disse, fremfor “den syk”.

  Logikken i mote-industrien?
  Si det. Hah, de nok så GJERRIGE og gidder ikke ta seg råd til å bruke mer stoff til å sy klær, enn absolutt nødvendig. Bare synd de ikke tenker LITT lenger, og tenker at de bare får solgt i en begrensen gruppe – og ikke får solgt generelt.

  Tror aldri man kan bli klok på moteindustrien. Folk (mange av designerne) er vel bare SYKE I HODENE sine. Kanskje er de spiseforstyrra selv??

 15. 17 Tove 24. February 2011 at 12:40

  Har tenkt mye på dette selv. Argumentet de fleste bruker er jo at disse jentene som er med i top model velger det selv og bør kunne ta imot andres synspunkter på kroppen deres. Ja, det hadde vært riktig flott, men de fleste jenter er sårbare på dette området, og top model- jentene er jo ingen “overmennesker”. Kommentaren til Falck er i seg selv neppe nok til å gi ei jente en spiseforstyrrelse, men det kan være den lille tua som velter lasset, dråpen som får begeret til å renne over. I tillegg sitter det jenter og ser på dette som er i faresonen til å utvikle en spiseforstyrrelse eller som har en spiseforstyrrelse, jenter som ikke ser seg selv slik andre ser dem, selvkritiske og forstyrra. Jeg er ei sånn jente, jeg har slitt med sf i over 10 år, og jeg blir så forbanna over hvilke signaler som sendes ut. Falck skjønner det tydeligvis ikke selv, men han har garantert bidratt til å ødelegge noen med den kommentaren. Bra du tar det opp, Karianne :o)

 16. 18 Solveig @ poona 24. February 2011 at 14:57

  Jeg ble så forbanna da jeg så det der på tv….!!!!
  Unnskyld meg, men jeg har virkelig aldri likt denne Christer Falck. I etterkant av en sesong med Robinson, hvor ei av jentene utviklet spiseforstyrrelse på grunn av mangelen på mat, presterte han å si noe sånt som at “Hun er ikke en gang farlig tynn, og det er dessuten sunt for kroppen å gå uten mat noen dager innimellom”.
  FHU#)(Rri=?Rjifeodf…..

  DET var siste gang jeg kunne se et bilde av ham, eller høret navnet hans, uten å bli K V A L M !

  Og hva faen er greia med at folk skal dø for moteindustrien?!

 17. 19 Emma 24. February 2011 at 15:00

  Kjempebra innlegg Karianne!
  Kan ikke annet enn å si meg helt enig med deg!Har heller aldri sett poenget med bruk av modeller som ser sykelige ut. Stakkars,mange kan jo selvfølgelig ikke noe for om det virkelig er så magre fra naturens side,men tror dette kun gjelder et lite antall. Poenget/problemet er jo at modellindustrien helst vil ha så magre modeller. I really don`t get it.
  Har fra naturens side selv eg ganske “fislete” overkropp. Noe jeg har komplekeser for,ser ikke pent ut. Så har begynnt å trene endel styrke for å “bygge den opp”:).De fleste av instruktørene hvor jeg trener har kropper som ligner Eirins. DE ser så sunne og veltrente ut!Det er så fint!!!!Og et bra forbilde! Fokus er sunn og skadefrie kropper!Muskler ,fett og vitalitet er tingen!
  HEIA EIRIN!!!!Håper hun har selvtilliten til å heve seg over dette!Stakkars Falck. Han snakker som han har vett til…..

 18. 20 Veronica/Mentale Godtepose 24. February 2011 at 15:12

  MAn får se jo hvordan klærne ser ut, uten at modellene trenger å være døden nær!! Jeg forstår ikke den bransjen. I det hele tatt.

  Det jeg synes var trist som kom fra Top Model også, mener jeg. er han som er gift med mia gundersen, lelienhof eller noe rart noe? Han også var stor i kjeften og mente at en modell var tykk. Tro hva “feite” Mia sa da han kom hjem den dagen??? Hun har jo faktisk en veldig naturlig kropp!!!! Håper hun banket ham.

  Ingen er født like, men ingen er heller født som disse modellene. De tvinger seg til å være slik, å være født tynn er ikke det samme som at man skal tvinge seg tynnere. Det er grusomt. La folk være slik de er født, så lenge de er sunne??

 19. 21 Stineon@hotmail.com 24. February 2011 at 15:12

  du har helt rett i det du skriver! er ikke rart unge jenter blir usikkre på seg selv og kroppen sin når “kjente” mennesker sier sånn om pene jenter.

 20. 22 Anne 24. February 2011 at 15:15

  Jeg så episoden og ble rasende sint! Hun er en nydelig jente, og som du skriver så bra i dette innlegget: Slike kommentarer kan være ekstremt ødeleggende!!

  Bra gjort av deg å skrive et slikt innlegg- utrolig viktig.

 21. 23 christine 24. February 2011 at 16:29

  Den saken der! ååh, jeg blir så utrolig sint bare jeg hører navnet “falck”

 22. 24 Madelén 24. February 2011 at 17:01

  Jeg har selv vært deler av det helvette, og er enda innlagt på sykehuset. Jeg utviklet ikke anoreksi nødvendigvis på grunn av slike utsagn, for det er mye som spiller inn. Jeg var kun dager fra døden. Det er trist å vite at mange har lidd og lider samme skjebne som jeg har gjort og gjør. Kun dager fra døden.

  Folk må være fornøyd med seg selv, uansett. Media har mye skyld. Allikevel er det en risiko å delta på slike programmer..

 23. 25 laipai 24. February 2011 at 17:43

  Jeg skjønner godt at Eirin løp gråtende ut da hun fikk den kommentaren. Den var altfor drøy. Selv om Mona Grudt gikk etter henne,så synes jeg heller ikke hennes uttalelser var bra: dette må du tåle i denne bransjen…WTF? Nei,liker ikke denne siden av modellbransjen..

 24. 26 solstraala 24. February 2011 at 22:59

  Det er jo ingen som Christer seriøst. Skjønner ikke hvorfor folk gidder å melde seg på slike programmer, det er jo åpenbart at det vil være situasjoner som det blir oppstyr av i hver eneste sesong. Det er slikt som skaper oppstyr og snakkiser.

 25. 27 Linda 25. February 2011 at 08:36

  Go go, Karianne!

  Dette innlegget likte jeg veldig godt.
  Det er i bunn og grunn et trist innlegg, fordi det bunner i så mye. Men hvordan du vinkler det og legger frem saken er veldig vel formulert og det viser en sannhet langt forbi den “perfekte” kropp og “vakkerhet” utad.

  At Falck bidrar til å opprettholde det syltynne idealet med noe så enkelt som en kommentar i en modellkonkurranse, syns jeg vitner om lite kunnskap om det å være modell, ikke minst om det å være en god dommer. Jeg syns han viser en uvitenhet så stor som et urokkelig fjell, for han som alle andre burde vite at man veier sine ord når det kommer til andres utseende og kropp, konkurranse eller ei.

  Isabella og Ana er triste eksempler på hvordan det så altfor fort kan gå galt. Og både du og jeg vet også hvor radig fort det kan gå feil vei når bildet av egen kropp er det eneste som begynner å bety noe.
  Det finnes vakre kropper i str 40-42, og det finner vakre kropper i str 36. Det finnes vakre kropper og jenter, MENNESKER, overalt. Man er liten og stor, høy og lav, bred og smal, men so fucking what? Er det ikke det at man er frisk og trives som er det viktigste?
  Jentene som er med i modellkokurransen har tatt et valg å satse på sin egen kropp og sitt eget utrykk som en eventuell jobb, det syns jeg er både modig og flott gjort. De ser med andre ord sin egen skjønnhet, mer eller mindre, og å våge å tro på det og gi jantelove en lang faen, det er tøft det :)

  Selv er jeg nå en str 38-40, og jeg har aldri før vært mer avslappet til min egen kropp enn nå. Etter år med spiseforstyrrelser og fangenskap i det “perfekte” kom jeg meg ut, og gud hvor godt det var å puste igjen. Jeg er en del kilo tyngre enn jeg var på mitt tynneste, men det bryr meg ikke. Det jeg bryr meg om er at jeg ikke er så svimmel lenger, jeg har ikke vondt i kroppen min, jeg koser meg meg maten og nyter det å spise et måltid og å bli mett. Jeg lever uten spiseforstyrrelsens fordømmende kritikk og makt, og med en kropp som er frisk. Jeg er rett og slett fin nok som jeg er, med både mangler og feil :)

 26. 28 Naked 25. February 2011 at 19:05

  Ta en titt på denne reklamen forresten, en reklame jeg kom over for en stund siden på msn.no. Da ble jeg veldig provoser…
  http://tirilstunge.blogspot.com/2011/02/drmmekroppen.html

 27. 29 bosch vp29 27. February 2011 at 20:55

  I was very pleased to seek out this web-site.I wanted to thanks on your time for this glorious learn!! I undoubtedly enjoying each little bit of it and I’ve you bookmarked to take a look at new stuff you blog post.

 28. 30 Line 11. April 2011 at 17:04

  Ang. teksten din synes jeg du er svært vag og uklar. Jeg måtte langt nede på siden for å i det hele tatt skjønne hva hovedsaken din var.

  Så til temaet, hvem er vel du(og andre) til å dømme hva som er normalt og ikke? Hvem som er slik og sånn? Det blir for latterlig å spekulere i om damen på bilde er “glad” eller lykkelig, det er helt irrelevant.

  Og hvorfor er modeller tynne? Og hvorfor forguder vi dem? Jo fordi de har noe de fleste av oss ikke besitter, nemlig selvkontroll. De aller fleste skulle gjerne ha fjernet litt av kiloene sine, og her har du altså individer som klarer det. Klart det blir sjalusi.


 1. 1 “FHM-Chubby” og modelldøden. | Placedelamode Trackback on 24. February 2011 at 20:37

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: