Svar på spørsmålsrunden, Kategori "Karianne", Del 1!

1.) Hvordan var det å være Karianne som barn/ung jente?
Det var fint. Har liksom ikke noe spesielt å utdype. Helt greit. Venner og sosialt, fine minner. Gjort mye, levde “bra”, om jeg kan si det sånn?

2.)Har det skjedd noe positivt i livet ditt den siste tiden?
Ja. Ny leilighet, ny start, ny hverdag. Det er positivt! Zahra, selvfølgelig.

3.) Hva gjør du om dagene?
Passer på meg selv etter beste evne, tar vare på hunden. Prøver som godt det går å komme meg på

4. )Hva er ditt største ønske?
Å kunne si “jeg er frisk”. Å komme videre, å kunne leve normalt – leve et annerledes liv enn det jeg lever nå.

5.)Hvordan ser en drømmedag for deg ut ?
Feriedager er drømmedager! Sydenferier spesielt. Når du står opp tidlig og fortsatt kjenner at du drakk i går, men du er ikke bakfull. For deretter å hoppe inn i lette klær, raske med seg vann, snus, iPod og bok og sette kursen for nærmeste og beste strand, for deretter å ligge der og kaste bort hele dagen til absolutt ingenting annet. Når sola går ned finnes det alltids musikk og billige drinker.

6.) Hva liker du å gjøre, interesser.
Jeg liker å skrive. Liker webdesign, liker å fotografere, ta bilder, redigere bilder. Liker å “skape” noe kreativt. Scrapper litt, men synes det er så rotete. Mye mer gøy å kunne gjøre digitalt. Liker å lese og lære.

7.) Hva er favorittserien din på TV?
Dr.Who! Egentlig har jeg mange jeg liker utrolig godt. Dexter. Torchwood. Frustrerte Fruer, Greys Anatomy!

8.)Kan du spille noen instrument?
Klarinett og Piano. Jeg kunne det i alle fall. (2 pluss 4 år med undervisning)

9.)Hva husker du best på TV fra du var liten?
Sesam Stasjon.

10.)Hva tror du Karianne gjør om to år?
Forhåpentligvis har jeg flyttet bort herfra og gjør noe jeg har lyst til! Mindre sykdomsbundet og friskere.

11.)Hva vil du bli? Og hva vil du absolutt IKKE bli?
Noe med mediegrafiker eller webdesigner eller noe? Foto? Jeg vil absolutt ikke bli sykepleier. Ikke fordi jeg ikke bryr meg om mennesker, men jeg vil bare ikke bli betalt for å bry meg.

12.) Hva liker du best å gjøre om dagene?
Ting som ikke er stress. Jeg liker å gjøre ting jeg på forhånd har planlagt, da føler jeg meg så bra etterpå. Pleier ofte å skrive meg lister over hva jeg skal gjøre i morgen, og når morgendagen kommer, så gjør jeg det som lista tilsier.

13.) Har du spesielle ritualer i hverdagen som må gjøres hver dag?
Egentlig ikke? Sminke? Soving? Ikke noe “spesielt” for å si det på den måten.

14.) Har du noen gode lydbøker å anbefale?
Jeg elsker alle lydbøker innenfor sjangeren KRIM. Jo Nesbø for eksempel, og Camilla Läckberg. Pluss Stieg Larsson triologien. Noveller blir fort boooring å høre på.

15.) Hva er ditt største mål i livet?
Å bli frisk. Om jeg ikke bilr frisk, så blir alt annet litt meningsløst eller halvhjertet.

16.) Om du kunne velge fra øverste hylle hvordan ville du helst at livet ditt skulle sett ut?
Stabil inntekt, forutsigbarhet i hverdagen. Rutiner som gir deg noe eller sørger for at du kommer deg noen vei. Så udramatisk som mulig. Vet ikke hvordan jeg skal forklare det, for det kan liksom ikke defineres. Ferdig utdannet på en eller annen måte.

17.) Hvordan vil du definere “frisk”? Hva vil det si å være frisk for deg?
Frisk for meg vil være å kunne spise normale måltider, helst i tråd med det jeg har LYST til å spise, framfor det spiseforstyrrelsen vil at jeg skal spise. Å ha en kropp som fungerer, som kan “leve livet”, altså være spontan uten at ting må planlegges på forhånd. Å ha et stabilt humør og en stabil psyke hører vel også til dette med å være frisk. I alle fall for meg, men alle har vel en slags egen twist på sin definisjon av frisk. Jeg vet ikke om det er mulig å bli kvitt “den spiseforstyrrede stemmen”, men jeg ville mer enn gjerne ha vært den foruten.

18.) kan du nevne favoritt filmene?
Filmer er vanskelig, jeg er ikke så veldig glad i film. Lever meg mye mer inn i serier og blir hekta på det. Men kan jo nevne noen filmer likevel! The Orphanage, Pans Labyrinth, Minority Report, Inception, Shutter Island, The Butterfly Effect og Veronika decides to die. Pluss Girl, interrupted, I never promised you a rosegarden og 2:37.

19.) Har du tips til noen bra TV-serier?
Jeg liker: Dr.Who, Torchwood, Prison Break, True Blood, Vampire Diaries, Dollhouse (slutta), Desperate Housewives, Greys Anatomy, CSI Las Vegas, Dead Zone, Skins og Being Human. Sikkert flere, men kommer ikke på de I farta. Og jo, den siste jeg har begynt på; Breaking Bad.

20.) Hvor lang tid tok det før du ble 100% ærlig med psykolog/legen din?
Ja. Jeg har gått i behandling hos de samme menneskene over lang lang tid, så de kjenner meg så godt uansett. Om det er noe jeg ikke sier, så leser de meg som en åpen bok og får meg til å innrømme det jeg kanskje ikke vil snakke om likevel. I alle fall 95%. Men i begynnelsen, så ville jeg ikke innrømme at jeg hadde et problem, derfor benektet jeg alt av påstander og vridde meg unna å være personlig eller så.

21.) Du skriver utrolig bra, kunne du tenkt deg å lage en bok en gang i fremtiden?
Kanskje? Egentlig ja. Men om jeg skulle ha skrevet en bok, så ville det mest sannsynlig ha blitt en biografi, og det blir litt ukorrekt. Biografi handler om livet fra A til Å, fødsel til død, så i så tilfelle må det bli en biografi om “de vanskelige årene” og hvordan jeg opplever / opplevde det. Men jeg føler at jeg burde kunne si “jeg greide det, jeg ble faktisk frisk” før jeg skriver boka. Happy ending and all that jazz.

22.) Hvor gammel var du da du søkte hjelp (evt hvor gammel var du da du selv skjønte du trengte hjelp..?
Jeg var 16, snart 17 da jeg aksepterte / forsto at jeg måtte ta i mot hjelp.

23.) Hva får Karianne til å fortsette å fighte no matter what?
Om jeg skulle dø, så vil jeg heller dø mens jeg kjemper mot sykdom, framfor å lene meg tilbake og la sykdommen spise meg levende. Har vel egentlig svart på det i et annet innlegg: Jeg vil heller dø i kampen, enn å dø fordi jeg ikke kjempet.

24.) Og til slutt; mulig noen andre har spurt og men orker ikke lese gjennom alt; favorittbok? Og andre bok tips – som kan være lettleste(underholdene) og fine å bruke til særemne i norsk. Vet egentlig ikke om du leser mye; men kan bare tenke meg at du gjør det.
Min ultimate favorittbok heter WASTED / Dødelig Ideal på norsk, og er skrevet av Marya Hornbacher. Den boka bare kryper seg inn under huden på en, og hun er virkelig MIN inspirasjon til å skrive “rått og brutalt”. Den er ikke spesielt lettlest fordi hun bruker et stort vokabular, men den er veldig oppslukende. Det er en biografi og handler om spiseforstyrrelser, både anoreksi og bulimi.
Lettleste bøker jeg liker; Veronika Decides To Die av Paulo Coelho, pluss 11 minutter av samme fyren. Ellers liker jeg Doppler av Erlend Loe, den er lettlest. Også liker jeg “Den mørke Materien”, Philipp Pullman Triologien, altså “Det gyldne kompasset”, “Den skarpeste kniven” og “En kikkert av rav”. Og Gaiman, Neil Gaiman. Elsker bøkene hans, særlig tegneserien The Sandman. Jeg har alle ti bladene på over 2000 sider. Kan vel også nevne Coraline, Stardust og flere jeg ikke kommer på i farta.

25.) Hva er favoritt drikken din? (Ikke pepsi max, med mindre den plutselig fikk prosenter!)
Jeg tror ikke jeg har en spesiell favoritt, haha. Men jeg er veldig glad i jellyshots og baileyscoffee. (Sukkerfri) cider er vel også alltids en slager. Men har liksom ingen superfavoritt. Strawberry Daiquiri kanskje? Vodka Blue? “fjortisfylla”. Dry Martini er heller ikke verst.

26.) Hvilke SMÅ TING gleder deg?
Å mestre måltider selv om det er vanskelig. Å kjenne at kroppen orker. Zahra gjør med glad, karakterer gjør meg glad. Mennesker gjør meg glade, tekstmeldiner, kommentarer på bloggen, mailer gjør meg glad. Sol. Tyggis. Dager uten oppkast. Småting! Meningsløst å ramse opp alt, kommer aldri til å huske på å nevne alle tingene likevel.

27.) Blir du noen gang helt oppslukt av “friske” ting? Hva da?
Jeg skjønner ikke spørsmålet? Definer “friske”?

28.) I en problemfri virkelighet, hvor ville du vært om ti år?
Jeg kan ikke spå. Time will show, er det ikke det man sier?

29.) Hvordan er din beste start på en dag?
Å våkne uthvilt og uten stress!

30.) La oss se bort ifra hele prosessen man må gjennom for å bli kvitt en spiseforstyrrelse.. Er det noe du frykter når du forestiller deg en hverdag som HELT frisk fra sykdommen?
At det ikke skal være verdt det. Men jeg velger å tro at det er veldig irrasjonelt. At det ER verdt å kjempe for livet. Selvfølgelig kan jeg ikke vite det, men noe må man jo tro på, for å være villig til å fortsette å prøve!

 

Advertisements

5 Responses to “Svar på spørsmålsrunden, Kategori "Karianne", Del 1!”


 1. 1 Iallefall 22. February 2011 at 20:54

  weeee dr.who <3 du er kul, karianne! :D

 2. 3 Karianne - valiumsvalsen 22. February 2011 at 21:40

  Pans Labyrinth er sick, love it! og The Orphanage twista hjernen min x)

  Du er tøff og jeg beundrer din ståpåvilje. Du er så flink til å forklare og formulere, og svarene dine på spørsmålsrunden har vært utrolig bra :)

 3. 5 waldo 24. February 2011 at 11:47

  The Orphanage, Pans Labyrinth, Minority Report, Inception, Shutter Island, The Butterfly Effect liker jeg også veldig godt, de andre filmene du skrev, har jeg ikke sett enda, men de har jeg nå på min “to watch”-liste :) Sjekk ut Twin Peaks-serien, hvis du har mulighet. Jeg kunne ha gitt en arm for den, jeg elsker den serien.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: