Svar på Ukategoriserte spørsmål.

OBS: Mange av disse spørsmålene har jeg ikke kompetanse til å svare på! Jeg har ikke utdanning og heller ikke mulighet til å uttale meg om hvordan opplegg som kanskje finnes andre steder rundt om i landet. Jeg svarer “sånn cirka” på det jeg vet, uten at jeg vil sverge livet mitt på at alt stemmer – da dette kan variere VELDIG! Det er derfor det står veldig mye “og lignende” nedover her.

1.) Kan vi treffes i sommer? (Fra Laila)

Jeg håper det! ♥

2.) Når kan æ forvente mæ besøk i Belgia? (Fra Eirik Søskenbarn)
Når jeg vinner i lotto!

3.) Når tid kommer du til Tromsø? <3 (Fra Andrea F)
Til sommeren kanskje?

4.) Hva synes du om Voe ? / 5.) Hva synes du om heidi alexandra olsen ?
Jeg pleier ikke å synse og mene om andre og hva de måtte blogge om. Voe er søt og voksen for alderen, synes det er sterkt gjort av henne å slutte mens leken er god. Heidi Alexandra leser jeg ikke, så der har jeg egentlig ikke noe jeg skulle ha sagt.

6.) Hva synes du om anonyme pro-ana/mia bloggere ?
Én ting er de som blogger anonymt om å ha en spiseforstyrrelse. Det er forsåvidt helt i orden, jeg kan godt forstå at folk ikke “tør” eller vil stå fram med fullt navn og bilde, nettopp på grunn av skammen som sykdommen fører med seg. Dessuten er det ikke alltid like greit å skulle ta avgjørelsen om å la “alle” som vil vite, vite.
Disse som er PRO derimot, synes jeg ikke noe om. Jeg har selv vært der, men jeg synes det er utrolig trist å se hvordan de drar seg selv ned i gjørma. På en måte blir jeg frustrert fordi det finnes utrolig mange som blogger om spiseforstyrrelser, hvilket helvete det er, og hvordan de daglig kjemper for å bli friske, og så skjønner jeg ikke helt, om disse som er PRO virkelig har fått med seg konsekvensene av det de holder på med. Før eller siden blir det helvete, om man ikke bestemmer seg, eller i det minste prøver, å kjempe for noe annet enn såkalt “tynnhet” og “perfeksjon”. Jeg synes med andre ord at det er trist.

7.) Hvordan går det med Bestemor?
Det går bedre vil jeg tro. Hun bor hjemme og har fått seg et opplegg med hjemmesykepleien som kommer innom hos henne 4 ganger om dagen og hjelper henne med det hun måtte trenge hjelp til. Ellers er hun glad i å snakke i telefonen og ringer for å prate vær og vind, nesten hver dag :)

8.) Hvis du tilfeldigvis kommer en tur til stavanger, blir du med meg og Lise en tur på byn?
Ja!  ‘

9.)Hva er en kartleggingssamtale/forverns samtale? Dette gjelder i forbindelse med at det er søkt om innleggelse. Jeg har blitt kalt inn til dette. Er dette startet på innleggelse, orientering om regler, rutiner etc, eller er det et møte hvor noen skal vurdere om jeg er syk nok til å få slik type hjelp?
Forvernssamtale er en samtale du har før du legges inn. Det finnes nok ingen konkrete fasitsvar da innholdet i samtalen vil variere ettersom hvor du skal legges inn, og årsaken til innleggelsen. Regler og rutiner innenfor avdelinga er vel stort sett standard, i tillegg finner man ut hva du / pasienten ønsker ut av innholdet, hva som blir målet, hva som er viktig og jobbe med under oppholdet på avdelinga og lignende.
Kartleggingssamtale er samtaler som kartlegger pasientens behov. For eksempel om det er snakk om nye diagnoser, at man fyller ut skjemaer og lignende. Går gjennom pasientens sykehistorikk, eller liv. Såkalt anamnese. Livet, fra begynnelse til i dag. For å bedre finne ut hva pasienten trenger og har behov for av støtte for å kunne bli bedre.

10.) Når man går til terapeut og de truer med å få deg innlagt for spiseforstyrrelser/depresjon/selvskading, vet du om dette er på åpen/lukket avdeling, og hvordan det eventuelt er der? Er kanskje feil og spørre deg og ikke behandler, men vil ikke spørre selv..
Tvangsinnleggelser foregår kun på lukkede avdelinger. Hvordan det er på avdelinga kan jeg nok ikke svare deg på, men lukkede avdelinger har gjerne ganske strenge regler i forhold til låste dører, rutiner og lignende. Om det er spiseforstyrrelser og tvang det er snakk om, så kan dette også dreie seg om somatiske innleggelser, altså på vanlig sykehus. For sondeernæring, dehydrering, kaliummangel eller lignende.  Jeg vil oppfordre deg som spør om dette til å likevel spørre din behandler (selv om du ikke har lyst), da han eller henne garantert kan gi deg et mye mer konkret svar enn dette.

11.) Hører du stemmer? Hvordan kan man vite at man gjør det? Blir dette verre om du har “gjort mye” i løpet av en dag?
Jeg hører ikke stemmer nei, bortsett fra den spiseforstyrrede stemmen, men det henger jo sammen med spiseforstyrrelsen, og ikke noe annet enn det. Hvordan man kan vite at man hører stemmer vet jeg ikke helt om jeg kan gi et konkret svar på, da dette mest sannsynlig er noe som varierer fra person til person.

12.) Lager du header og design selv?
Yes. Har tidligere fått litt headerhjelp. Men for det meste pusler jeg selv.

13.) Bildet i den nye headeren, når er det fra?
Oktober 2010

14.) Har du noen gang ønsket deg innlagt akutt/langtids, men har ikke fått lov? Hvordan løste du i såfall dette?
Nei.

ZAHRA

1.) Passer zahra på bestemor?
Nei :) Hun er her hos meg. I perioder bor hun hos bestemor, enten fordi bestemor vil ha selskap, eller fordi jeg er innlagt.

2.) Leste du har planer om kull, funnet mann?
Jepp! Dreamer heter han, holder til i Göteborgområdet.

3.) Driver du med agility med henne eller bare utstilling?
Det går nok mest i utstilling. Men akkurat nå har det blitt småkjedelig å stille i Norge, da hun allerede er premiert som Champion. Det hadde derfor vært gøy å stikke over grensa, til for eksempel Sverige og sanke noen premier der.

 

Advertisements

3 Responses to “Svar på Ukategoriserte spørsmål.”


  1. 2 laipai 14. February 2011 at 18:44

    weeeeeee,hadde vært nice å kunne treffes :D

    <3

  2. 3 regeneracja pompy bosch vp44 27. February 2011 at 20:55

    I used to be very pleased to seek out this web-site.I wanted to thanks to your time for this wonderful learn!! I positively having fun with every little bit of it and I have you bookmarked to take a look at new stuff you weblog post.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: