Video: Svarer på spørsmål angående Diagnose.

Endte da opp med å svare på to av spørsmålene i forhold til spiseforstyrrelser på video.

Skummelt, å skulle legge ut noe så personlig, men velger å stå for det som er virkelig for meg.

www.iks.no
For mer informasjon om spiseforstyrrelser!

Advertisements

37 Responses to “Video: Svarer på spørsmål angående Diagnose.”


 1. 1 Ida-Sofie 13. February 2011 at 12:12

  Du er så flink å svare, det var kjempebra svart! Og du er jo utrolig skjønn og søt :)

 2. 2 laipai 13. February 2011 at 12:13

  Når det kommer til dette med å spise,og så grunn for å kaste opp,så er det på samme grunnlag/årsak for meg som det du gjør..metthetsfølelsen er vond,og det er den som blir det utløsende faktoren…tror nok at det er sånn for veldig mange..

  Bra svart :)

  <3

 3. 4 Cecilie 13. February 2011 at 12:28

  Veldig bra svart! :-) Takk, for at du svarte på det siste spørsmålet!!

 4. 5 anne 13. February 2011 at 12:33

  Veldig bra svart, Karianne! Du er en utrolig søt og ærlig jente =)

 5. 6 Frida S. 13. February 2011 at 12:58

  Du er absolutt like flink til å snakke som du er til å skrive.
  Og så synes jeg du er helt nydelig.

 6. 8 Benedikte 13. February 2011 at 13:22

  Kjempebra svart. Du er kjempeflink å snakke og fantastisk! :)

 7. 9 Emma 13. February 2011 at 13:31

  Kjempebra Karianne!
  Helt enig med Frida; du er like god på å prate som på å skrive. Du er 100% nydelig!:)
  Tror denne videoen kan hjelpe mange!

 8. 10 Tuva 13. February 2011 at 13:37

  Utrolig tøft av deg å lage videoblogg! Jeg syns du hadde kjempegode svar, særlig på spørsmål nr 2. Tror det er mange som vil dra nytte av svarene dine.
  Og så skjønn du er!:-)

  Klem<3

 9. 12 Nightfairy 13. February 2011 at 13:50

  Kjempebra og god video! Sitter med tårer og klump i halsen, for sånn du beskriver det er så utrolig likt sånn jeg føler og har det. Mine tanker om mat i magen er veldig like dine, men jeg ser liksom for meg og føler hvor “alt” “legger” seg. Å følelsen av en tom og hul mage er mye bedre enn en full og ekkel mage. Så følelsene er ganske de samme.
  Jeg har ennå ikke turt å si noe til noen, jeg vil, men vil ikke, skikkelig ambivalens. Har slitt i 14år nå, tror samboeren vet det men ingen sier noe, å jeg tør ikke, hva vil folk si, hva vil familien si? Så den siste delen i videoen din rørte meg veldig. Å leve med sf og selvskading er slitsomt, ensomt og tøft. Men å skulle innrømme det til noen andre enn meg selv er ennå vanskeligere. Jeg både misunner (unnskyld ordbruken, for jeg misunner deg ikke de tøffe opplevelsene og vonde tingene du sliter med og må gå igjennom daglig) og beundrer deg din styrke til å være så åpen som du er, det gir håp for mange andre, at det er mulig å begynne på en vei mot friskhet. Takk Karianne, for at du er så sterk, ærlig og åpen, ønsker deg bare alt godt videre. At ting vil snu og at du vil få mange friske dager dette året!

  • 13 arikanne 13. February 2011 at 14:05

   Hvis du hadde hatt en fysisk sykdom, tror du familien din hadde støtta deg da? Sykdom er sykdom, synlig eller ikke. Fysisk eller psykisk.
   Jeg vet ikke riktig hva jeg skal si, for jeg skulle ønske jeg kunne si noe magisk som fikk deg til å åpne deg for noen eller snakke med noen. Det jeg kan si er at jeg tror at HVIS du hadde snakket med noen, la oss si at du begynte med fastlegen; så kunne fastlegen ha hjulpet deg til å snakke med sambo og familie om din situasjon på en måte slik at de kan være der for deg og støtte deg gjennom det som er vanskelig. IOM at du har sambo, regner jeg med du er over voksen (dvs. over 16), hvilket vil si at fastlegen har taushetsplikt. Det vil da si at det er mulig for deg å oppsøke hjelp hos fastlegen UTEN at noen vet noe som helst.
   Håper du greier å åpne deg for noen; og hjertelig takk for gode ord! ♥

 10. 14 Cathrine 13. February 2011 at 13:57

  Gode svar, og utrolig modig gjort! :-)
  Og en god ting kan ikke sies for ofte; så vakker <3

 11. 15 Lene 13. February 2011 at 14:26

  Så utrulig modig gjort Karianne! Du e altså bra tøff du :) Også så bra svar. Du e virkelig en fantastisk jente, og æ vet du vil oppnå mye bra i livet. De ordan du sa nu trur æ kan påvirke mange unge menneska til å tenke seg om to gang før de tar et steg for langt inn i den spiseforstyrra verden.

  Stå på. Du e så flink! <3

 12. 16 Caroline 13. February 2011 at 14:49

  Karianne! :)
  Så utrolig flotte svar. Du er kjempe flink til å formulere deg, både skriftlig og muntlig. Du er veldig flink til å sette ord på det du føler, tenker og vil si. Jeg er kjempe stolt av deg. Tusen takk for en fantastisk bra video.
  klem

 13. 17 Linn 13. February 2011 at 14:50

  Synes du kan ha videoblogg oftere :) Du er så flink til å ordlegge deg og jeg tror at veldig mange kan ta til seg ordene dine. Jeg tror du hjelper mange gjennom bloggen og du inspirerer mange til å begynne på den lange veien mot å bli frisk <3

 14. 18 Evelinn 13. February 2011 at 15:43

  Jeg ble så imponert over kunnskapen og selvinnsikten din. Og så er så ung, men likevel skulle man tro at du var eldre og hadde en form for utdannelse f.eks. innen helse (om man ser bort fra å ha lest bloggen og vite det man vet om deg).

  Synes det var veldig bra sagt mht. de som er i ferd med å bli syke at “…sykdommen tar over livet ditt, og livet går videre uten deg” (var noe sånt du sa, husker ikke ordrett).

  Har du tenkt over at når du er blitt frisk(ere), f.eks. melde deg inn i venn1 (via psykisk helse) og være sånn som reiser rundt om på skoler for å snakke med ungdom? Det ble jo nesten som et sånt foredrag synes jeg.

  Kjente jeg ble stolt av deg. Fikk lyst til å dra deg ut av skjermen (eller kaste meg selv inn i min egen) og gi deg en DIGER BAMSEKLEM…..hehe!!!

  Å så nyyyyyyydelig du er da! Vakre, vakre jenta.

  Som andre her sier, jeg tror nok denne videoen vil være til hjelp for mange.

  DU ER TØFF!!!! Kommer ikke på mer å skrive, føler at ordene mine er brukt opp igrunn ;p

  (NB! Kjente meg veldig igjen i den der panikk-følelsen og angsten man kjenner på, når man sliter med spiseproblemer/sf, når det gjelder det å beholde mat i magen. Kjenne på metthetsfølelse. Skumle greier kan det være ja :( Synes du forklarte det ganske godt. Heldigvis er jeg frisk igjen nå, og det tror og håper jeg du også vil bli med tiden. Virker som du er på et litt annet steg – i positiv retning – nå enn du har vært tidligere???).

 15. 19 waldo 13. February 2011 at 15:50

  Veldig bra videoblogg, du gjør deg godt “på skjermen”. Utrolig flink til å forklare og flott dialekt :) Sliter med spiseforstyrrelser selv, men en annen type enn hva du beskriver.

  Gjerne flere videoblogger :)

  – waldo

 16. 20 lovelyliller: trening ,mat og morro. 13. February 2011 at 17:20

  fantastisk flotte svar du gir. du e ufattelig ærlig og ekte!!! æ har ikje ord om kor tøff du e! nordlænninga rocks :* *kosemoseoverdose*

 17. 21 liseliten 13. February 2011 at 17:37

  Veldig godt svart, Karianne!! <3

 18. 22 Benne 13. February 2011 at 18:46

  Okei, så videoen i to minutter, å rakk allerede å høre “på en måte” 11 ganger :-p

  • 23 arikanne 13. February 2011 at 19:20

   Unnskyld at jeg spør, men jeg trodde du sa du aldri skulle komme tilbake? Andre gang på to døgn? Lite å gjøre i Mo i Rana eller?
   Gidder du seriøst å telle? Keep it up ;)

 19. 24 Mr.Me 13. February 2011 at 19:09

  Hei Karianne, ville bare si at du er ei utrolig søt jente. Du er veldig flink til å svare, og snakke for deg! =)

  Vil bare si at jeg blir glad hvergang jeg ser ett bilde av deg, og når jeg leser hvordan du klarer deg! du er veldig flink! Du er ett flott forbilde :)
  Som sakt, syntes dy er Utrolig søt å vakker =)

  Hilsen hemmeligBeundrer (vi har desverre aldri møttes men., men hadde vært koselig ;) hihi)

  Klem fra Mr.Me

  ps.
  Håper vi kan snakkes engang ? =)

 20. 25 Linn L. 13. February 2011 at 21:16

  Du er råtøff som svarer så ærlig og så personlig, Karianne – og i tillegg på en videblogg hvor alle kan “lese” mer enn skriften din!! Beundrer deg mer og mer for hver dag som går :)

 21. 26 lillemary 13. February 2011 at 21:24

  Du er så utrolig flink til å fortelle og åpen om det som har skjedd med deg. Beundrer pågangsmotet ditt veeldig! Stå på, Karianne!: )

 22. 27 "nora" 13. February 2011 at 21:38

  Kjempebra svart. Jeg blir helt satt ut av ærligheten din! At du klarer å sette deg ned å lage en video der du beskriver spiseforstyrrelsene dine er beundringsverdig.

 23. 28 Tora 13. February 2011 at 23:02

  Flotte lille søstra mi… Du snakker godt for deg… Og er SÅ fryktelig søt og utrolig nydelig!! Jeg ser det er en dust som driver å kommenterer, men vet du hva, jeg synes ikke du trenger bry deg, du trenger ikke forsvare deg. Hev deg over det! Det var noen her som sa at spiseforstyrrelse blir man bedre av med idioti blir man ikke frisk fra, og det er så rett som det kan bli…
  Husk at jeg er her <3

 24. 29 Emma 14. February 2011 at 00:08

  Benne: Vet virkelig ikke hva man kan finne på å si til en som deg,for du har åpenbart ikke nok vett til å forstå noe som helst av betydning uansett!Er du ikke litt i overkant interessert i Karianne egentlig..Mener (SKOGGLER) du henger deg opp i noe så banalt som nutridrikk-plassering i et kjøleskap og teller antall ord hun sier i bloggen…Er det mulig. HAHAHA-GET A LIFE :D.
  Ta deg ei joika-kake eller stikk og jakt på en rein..HAHA. Du gjør deg selv til latter med sånne uvitende kommentarer.

  Karianne: Du er nydelig! Er så enig i Erik sin kommentar tidligere ang dumhet. For Benne kan knapt kalles noe annet:D. :D:D:D

 25. 30 Mari 14. February 2011 at 00:51

  Du er flink og Sterk Karianne, virkelig imponert over hvor godt du formidler tanker og følelser rundt spiseforstyrrelsene. Jeg har fulgt bloggen din ei stund nå, og ser at du fighter for å prøve å bli frisk. Og det tror jeg du vil bli!

  Jeg startet å utvikle spiseforstyrrelser som 12åring, men kom ikke i behandling før jeg var 16. Sluttet hos psykologen da jeg ble henvist til DPS som 18 åring, og har fra da av skjult mine spiseforstyrrelser fra venner og familie. Jeg er ikke kjempetynn, var det ikke da jeg begynte i behandling heller. var vel såvidt undervektig etter BMI, men har etter det vært normalvektig, til og med overvektig. Og det var derfor det å skulle snakke med noen om problemene mine ble altfor vanskelig. Jeg skammet meg helt ærlig over å være så stor. Tykke mennesker har jo ikke problemer med mat var tankegangen min. (Diagnosen min var Atypisk anoreksi med bulimiske tendenser den gang.)

  Har nå, etter mye om og men, bestemt meg for å prøve å få hjelp igjen. Har fortalt samboeren og vært til fastlegen og fått ny henvisning til DPS. Det er skremmende at jeg nå, som 20åring, ikke er frisk i fra noe som skulle være løsningen på det å bli tynn og pen som 12åring. Det er jo ikke en ideel levemåte.

  Keep up the good work! Du kommer med mange kloke ord :)

 26. 31 etproblem- 14. February 2011 at 04:53

  Hei :)
  Vil egentlig bare si at du er en helt fantastisk person med så mye styrke og jeg ser virkelig opp til deg. Måten du blottlegger deg og din sykdom på, på nettet er virkelig respektfullt. Du skal virkelig ha for det.
  Sliter selv med selvskading og en slags spiseforstyrrelse, men har ikke kommet så langt at jeg helt klarer å innrømme det for meg selv enda. ”Er ikke (p)syk nok”.. Uansett. Poenget var at jeg kjente meg veldig godt igjen i det du sa om panikk/angsten av følelsen av mat i magen. Den er virkelig ikke god.
  Stå på videre Karianne, !
  (du svarte forresten kjempebra :-D !!)

 27. 32 Karianne - valiumsvalsen 14. February 2011 at 06:00

  Veldig bra svart Karianne!
  Det gikk jo veldig bra å videoblogge:-)

  En ting som stakk litt ekstra, og som jeg syns at det ver kjempe bra at du tok med, var det om at hvis man blir syk og verden “stopper litt opp” for en, spiseforstyrrelsen bokstavlig talt spiser opp det meste av livet, så betyr ikke det at livet til alle andre stopper opp, de kan ikke sitte i sofaen og vente på at man skal bli frisk til å være med ut. De må leve sitt liv hvor de drar ut og opplever, reiser, studerer, flytter, og alle sånne “normale” ting. Det er alltid litt bittersøtt å høre på venner fortelle om alt de har gjort. Bittert fordi jeg skulle gjerne vært med og opplevd, reist osv. sammen med dem, og søtt/fint/bra fordi jeg unner dem alt godt i verden.

 28. 33 Charlotte 14. February 2011 at 13:48

  Så utrolig tøff du er :-)Flink. Veldig bra å stå fram og ikke minst å det å fortelle om det. Stå på:-)
  Sliter selv med spiseforstyrrelser, så godt å se at man ikke er aleine. Men vondt å se at andre sliter med det samme.

 29. 34 Miriam 14. February 2011 at 19:31

  Som om jeg skulle sagt det selv :O Skal ikke si at vi har det akkurat likt, for det blir jo aldri helt likt for forskjellige personer, men alt du sier kjenner jeg meg veldig igjen i! Har bare fått diagnosen bulimi jeg, sånn på papiret, men anoreksi med bulimiske tendenser er vel det som egentlig er realiteten. Men jeg har lett for å tenke at så lenge jeg ikke kaster opp er jeg flink og det er en bra dag, til tross for at jeg kanskje ikke spiser noe særlig…Tenker du sånn også eller? Det er vel kanskje litt den anorektiske delen som lurer en…Jeg har bare fornektet litt at jeg kanskje har anoreksi i tilegg til bulimien.

  Nå maser jeg fælt, men du er ihvertfall veldig tøff og alt det andre som de over meg har sagt ^^,

 30. 36 Tonje 15. February 2011 at 17:39

  ILUBJM <3

  Æ savne dæ </3

 31. 37 Veronika 16. February 2011 at 11:46

  Herregud kor tøff du e!:) E ikkje alle som e like åpen og ærlig som du^^
  Stå på videre tøffa!
  <3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: