This is Good Intentions.

Jeg har vært hos legen i dag. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg alltid synes det er vanskelig å dra dit, når jeg hver gang forlater litt sterkere, litt mer motivert, litt mer strukturert enn hva jeg var da jeg vaklet inn døra med skjelvende knær.

Vi gjorde en avtale, en forutsigbar avtale som jeg kunne akseptere. Neste gang, da blir det vekt. Det er lettest å ikke vite hva jeg veier, men når jeg vet at neste gang, da blir det, så kan jeg forberede meg på det. Vite hva som kommer.

De siste ukene, disse såkalte “kriseukene”, har ikke vært lette med tanke på matinntak. Jeg fikk et spørsmål på spørsmålsrunden, om hva det EGENTLIG er jeg sliter med matmessig, når jeg den ene dagen kan forklare om overspising og oppkast, og neste dag skriver jeg “vanskelig å få i seg nok”. Jeg skal forklare det på videoblogg (er planen…), men i korte trekk: anoreksi med bulimiske tendenser. Jeg greier ikke å spise nok, og hvis jeg føler at jeg har spist for mye må jeg dermed kaste opp. Og mens jeg likevel “er i gang”, og vet at jeg skal kaste opp, så overspiser jeg “i samme slengen”. Jeg synes følelsen av mat i magen er skummel, jeg greier ikke å forholde meg til at det er MAT i magen, derfor prøver jeg å drikke næringsdrikker, fordi det er næring, men likevel ikke like skummelt som MAT. Vanlig mat, sånn som alle mennesker spiser.

Så, jeg er villig til å prøve å endre noe. For å få bedre kontroll, for å kontrollere økonomien. Det dreier seg selvfølgelig om penger også, jeg, som alle andre betaler regninger og skatt. Vil endre noe, for å ha energi til å gå på skolen, for å ha konsentrasjon til å følge med i timene. Så jeg vet at jeg må spise, eller få i meg næring – som jeg ikke kaster opp.

Jeg forlot frk.vikarleges kontor med dette:


Ei “kostliste”, eller “spiseliste” som jeg selv liker å kalle det. De tre andre lappene er krysseskjema, som jeg kan krysse ut ettersom hvordan jeg greier å forholde meg til spiselista, og dermed ta de med til neste time for å vise fram hva jeg har mestret, eventuelt ikke mestret.

Kostliste, med MAT, ikke bare næringsdrikker. Det er kanskje en liten begynnelse, men det er i det minste det – en begynnelse. Så, når kjøleskapet så ut som dette:

…Skjønte jeg at det var på tide å ta seg en tur på butikken, for å handle inn noe som faktisk er MAT, og ikke bare næring. Hvordan i all verden mestre å handle med dårlige impulser som kryper under huden og fristelser i øyekrokene? Flaks for meg at det er onsdag, min ukentlige avtale med primærkontakten min i Psykiatritjenesten. Jeg spurte om vi kunne handle, om hun kunne være med meg, sånn at det kanskje skulle bli lettere å komme derfra med gode intensjoner i posen, framfor bulimiske tendenser.

Så jeg skrev ei liste, for å være på den sikre siden. Dro på butikken. Handlet. ‘

Det er kanskje magert, men det er i alle fall MATmagert, og ikke bare nutri ditt og nutri datt. Jeg handlet også knekkebrød, te, tyggis, Sink + C-vitaminer og B-vitaminer.

Motivert. Jeg har lyst til å sette kryss på de lappene, lyst til å krysse av for det jeg mestrer. Jeg har lyst til å mestre. Lyst til å spise noe, lyst til å beholde maten, lyst til å ha energi, jeg har lyst til å gå på skolen, lyst til å prestere, lyst til å leve. Det første døgnet uten oppkast passeres om tre minutter, og kvelden og morgendagen møtes med gode intensjoner.

Advertisements

15 Responses to “This is Good Intentions.”


 1. 1 MAIKEN. 9. February 2011 at 19:33

  du er flink! fortsett sånn. Stå på :-)

 2. 2 Tove 9. February 2011 at 19:34

  Hei Karianne!

  Har fulgt bloggen din ei stund,du skriver bra! Har samme typen spiseforstyrrelse som deg, du beskriver hele sulamitten sånn som det er,og du forklarer det på en god måte, er ikke alltid jeg får til det, gitt :)
  Bra du kunne få noen med deg til butikken, det er liksom alt for mye der noen dager…Og ja, innkjøpet var magert, men er jo bedre med noen babysteps i ditt eget tempo enn ett langt steg og fem tilbake når det lange steget blir for tøft.
  Du er dyktig, lykke til!

 3. 3 Bente.aspenes 9. February 2011 at 19:45

  Du e tapper Karianne, stor klæm te dæ <3
  Bente

 4. 4 laipai 9. February 2011 at 19:52

  Ingen skal klandre deg for at du ikke prøver,for det gjør du,om og om igjen. Du er en fighter Karianne <3

 5. 5 Anne Marte 9. February 2011 at 21:30

  Heia du <3 ^^
  Klemmer

 6. 7 Frida S. 9. February 2011 at 22:22

  Jeg LIKER intensjonene dine. Babysteps eller ei, alt som kan kalles fremskritt ER fremskritt :D

 7. 8 MyHopelessLife 9. February 2011 at 22:23

  Så bra Karianne! Håper du får en god periode nå, det virker i alle fall slik. Så lenge motivasjonen er på topp, og du ikke lar spiseforstyrrelsen ta over, klarer du dette!

 8. 9 Ida Sørlie 9. February 2011 at 22:26

  Dette klarer du snuppa :D jeg er stolt av deg :D

  Du er sterk!! Og har ett suuupert utaganspungt :D

 9. 10 Cathrine 9. February 2011 at 22:35

  Fantastisk!! Helt fantastisk :-)

 10. 11 Linn L. 9. February 2011 at 23:11

  Så utrolig bra!!

 11. 12 Lillian 10. February 2011 at 17:55

  Ville bare si at det du skriver er virkelig sterkt, og ønske deg lykke til! :)

 12. 13 Marthe 10. February 2011 at 22:21

  Så flott at du kan samarbeide så godt med legen din, det er absolutt gull verdt! Jeg synes det er veldig godt gjort av deg å ikke gi opp. Du viser virkelig at du vil leve og det gjør meg veldig glad! Jeg “krysser” (hehe) alt som krysses kan for deg Karianne, og jeg håper du drar tilbake til legen med mange kryss på skjemaet, ikke for hennes skyld eller for noen andre, men for DEG <3 God natt!!

 13. 14 ~Frida~ 11. February 2011 at 00:25

  Hei karianne..
  Lurte på om det finnes en nettside om ulike nærigsdrikker.
  jeg tenkte kanskje å få i meg litt næring etterhvert.
  vanskelig å spise noe, så tenkte kanskje næringsdrikker kunne vært noe for å holde vekta oppe, fram til jeg skal på Levanger.

 14. 15 naprawa sterownika pompy vp30 27. February 2011 at 19:26

  I found your weblog site on google and verify a number of of your early posts. Continue to keep up the very good operate. I simply extra up your RSS feed to my MSN Information Reader. Looking for ahead to studying extra from you later on!…


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: