Bare ord, oppsummert.

Det er flere dager siden jeg skrev en oppdatering nå. Det er fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal skrive, eller hva jeg tenker, eller. Jeg vet bare ikke? Jeg orker liksom ikke, ser liksom ikke poenget i å skrive ned en hel masse ord, overfladiske ord uten innlevelse eller mening, bare for å “fortelle hvordan det går”. Men jeg tenkte jeg skulle ta en liten oppsummering likevel.

Skole

Jeg kom meg avgårde på onsdag og fredag. Torsdag kommer jeg tilbake til, litt lenger ned i teksten.
Det var greit å komme tilbake. Medelevene mine er kjempegreie, hvis jeg ikke hadde gått i en klasse med bra klassemiljø, hadde jeg sikkert gitt opp å returnere til skolen i det store og det hele. Det er helt okei; de vet, de kan lese bloggen om de vil, så jeg føler ikke at jeg går rundt med tusen hemmeligheter å bære alene.
Lærerne sier “så godt å ha deg tilbake”, og det er jo fint at jeg ikke går rundt å føler meg uønsket, for det gjør jeg ikke. Jeg vet at jeg har en plass der, en viss tilhørighet som jeg kan velge å holde fast i om jeg vil.
Det jeg har gått glipp av iløpet av Januar får gå i glemmeboka. Jeg VET, og tror lærerne også har forstått, at jeg kommer til å d-r-u-k-n-e om jeg skal prøve å ta igjen alt, heller fokus framover.

Leiligheta

Jeg trives. Jeg er egentlig veldig fornøyd, nå som jeg begynner å bli vant med å være her. Nå som jeg begynner å forstå at det er her jeg hører til. Jeg har pakket ut det aller meste, bortsett fra DVDer, TVserier og bøker, for jeg har enda ikke satt opp ei hylle eller en reol. Veggene er litt triste, så jeg må vel få hengt opp noe snart.

Torsdag

Jeg kom meg ikke på skolen på torsdag, og nederlaget virker uoverkommelig. Jeg ble sittende å lure på hva i guds navn som var vitsen med noe som helst. Disse emosjonelt ustabile svingningene svinger fra den ene ytterkanten av skalaen til den andre, noe som er ganske slitsomt å skulle forholde seg til.
Jeg kom fram til at jeg i det minste burde gjøre noe fornuftig, selv om jeg ikke var på skolen. Jeg endte opp med å finne fram penn og papir og begynte å skrible. Jeg skrev ned MÅLET, jeg skrev ned HVA JEG TRENGER for å ha det okei. Trygghet, rutiner, forutsigbarhet og stabilitet. Jeg forsto at dette er noe JEG må få i orden, det er ikke noe noen andre kan gi meg. Deretter gikk jeg løs på HVA JEG MÅ GJØRE for å oppnå det jeg trenger. For å kunne nå MÅLET.
For meg hjelper det, å få tankene ned på papiret, å kunne SE det foran meg, og ikke bare ha tusen tanker som svirrer under topplokket. Det hjelper å kunne se at jeg har SKREVET NED hva målet er, når jeg lurer på hva som er vitsen med noe som helst. At jeg ikke glemmer – hva jeg skal, hvor jeg skal, eller hva jeg drømmer om å oppnå, mestre og prestere.

Rutiner

Rutiner er nok et viktig punkt på lista over hva jeg trenger for å fungere. Rutiner i hverdagen, rutiner i leiligheta, rutiner rundt næringsinntaket, rutiner rundt leggetid og når jeg skal stå opp – for å få nok søvn til å fungere neste dag. Rutiner rundt Zahra, for hun skal jo også ha det bra.
Så jeg skrev meg en timeplan. Detaljert rundt alt av faste rutiner, og med ideer til hva jeg kan gjøre med såkalt “fritid”. Sånn at jeg har noe å gjøre, sånn at jeg ikke skal falle for fristelsen til å fylle tomme timer med tomme kalorier og ringvirkningene det fører med seg.

Selv om jeg har skrevet ned alt, så konkret som mulig, så betyr ikke det at jeg har nye rutiner neste dag, for rutiner er jo noe som må innarbeides. Nok en jobb å gjøre med andre ord.

Næringsinntak

Dette er vel det vanskeligste punktet. Å skulle få i seg nok og riktig, i alle fall “så mye jeg greier”. De dagene jeg var på skolen gikk det greit fram til jeg kom hjem. Det er helt, absolutt sinnsykt å se hvor jævlig mye energi det krever, bare det å skulle være TILSTEDE på skolen. Hjernen bruker virkelig energi, og når jeg kommer hjem etter skolen blir alt forferdelig, forferdelig vanskelig. De dagene jeg ikke er på skolen er “enklere” fordi jeg har lavere energibehov, og det er lettere å skulle få i seg avtalt kaloriinnhold uten å gå i minus eller føle at enden er nær.

Poenget: Jeg får ikke i meg nok energi til å fungere optimalt, noe som gjør dette til det vanskeligste punktet – fordi jeg ikke aner hvordan jeg skal greie å ta tak i det, ordne det eller reparere det. Øke inntaket altså. Eller; jeg vet inderlig godt, jeg kan skrive det ned og se det på papiret også, men all fornuft svikter i praksis når det kommer til akkurat dette.

Konklusjon

Jeg er ufattelig sliten. Akkurat nå er jeg helt, helt flat i humøret, men har likevel en slags plan på hva jeg skal gjøre resten av dagen, og en plan på hva jeg skal gjøre for å komme meg på skolen i morgen. Det er liksom ikke noe gøy å innse at man har en gedigen jobb å gjøre på alle områder for å få alt til å gå rundt, det er ikke noe gøy å innse at dette ikke er noe jeg kan hoppe over. Det er ikke noe gøy å innse at dette er en voldsom startfase og en kjempejobb for å få i gang.

Advertisements

4 Responses to “Bare ord, oppsummert.”


 1. 1 Evelinn 6. February 2011 at 16:20

  Spørsmål:

  1) Hvordan ligger leiligheten i forhold til skolen? Lenger borte, eller nærmere enn før?

  2) Stor leilighet?

  3) Er det lov å spørre om hva husleien ligger på (og er dette med eller uten strøm)?

  4) Er det mulig at du kan ta bilder av leilighete (og evt. stedet rundt) slik at vi nysgj…eh…..INTERESSERTE får se? ;)

  Og sist men ikke minst må jeg bare si at det virker kjempebra det opplegget ditt med å skrive ned og sette deg selv mål. Og selv om du har satt deg ned mange mål, så prøv om du kan være fornøyd for hvert mål du klarer å nå. Man kan ikke bestandig nå alle mål og få til alt man ønsker seg. Dessuten, TTT…som du vet fra før av.

  Bra jobba med at du forsøke skole. Keep up the good work!

  GRATULERER med ny leilighet! :)

  • 2 arikanne 6. February 2011 at 16:43

   Skal inkludere disse spørsmålene i en spørsmålsrunde, men jeg kan jo alltids svare deg her også.

   1.) ca. samme avstand som før. 2 kilometer. Tar meg 23 minutter å gå i passelig tempo, en vei.

   2.) 40kvm. Soverom, yttergang, stue, kjøkken og bad.

   3.) Må tenke på om jeg svarer på det :)

   4.) Det kan jeg sikkert få til :) MEN; det blir ikke før etter at jeg føler alt er på plass ;) Bilder ute får jeg ta når det er dagslys :)

 2. 3 Destiny 7. February 2011 at 03:19

  synes du fikk brukt torsdagen godt, jeg! en dag med “selvstudium” for dine egne mål gjorde nok godt istede for skolearbeid denne dagen. jeg vurder å sette av en dag (helst flere nå som jeg ikke er i jobb) i uka for å jobbe aktivt med meg selv på samme måte.. lese en selvutviklingsbok og notere.. skrive litt for meg selv tanker og evt mål, tiltak som dukker opp. Ha en slags “arbeidsbok” hvis du skjønner. kan høres litt dumt ut, men jeg tror det er verdifullt:)
  og ja disse emosjonelle nedturene er virkelig slitsomme.. og det er så tungt. har det sånn selv. prøver å finne “ytre” ting som gjør meg glad istede for å fikse opp på innsiden..
  -D-

 3. 4 Ida Sørlie 7. February 2011 at 10:48

  Jeg synes du er sykt tøff! Jeg har sett igjennom bildene dine og funnet ut hva som skjer osv.
  du er en tøff liten skapning og jeg heier på deg. Jeg vet selv hvordan helvete kan være (tro meg). Jeg har bare ikke vært tøff nok til å fortelle verden om det enda. Hadde vært kult om vi ble kjent osv, virker som en utrolig dyp person. Og ikke minst. Vi har felles passion! Foto <3.

  Jeg er stolt av deg ;) fortsett å kjempe!!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: