Lys i enden av juletunnelen?

I går var en elendig dag fra begynnelse til slutt. En sånn dag hvor man ikke får gjort noe fornuftig, en sånn dag hvor man stirrer i skjermen i fire timer, uten å makte å åpne den boka man trenger.

I dag er intensjonen bedre. Dagen var nesten ødelagt da jeg våknet klokka halv ett! Planen var å stå opp halv ti, nettopp fordi jeg hadde bestemt meg for at jeg ville få gjort mer hjemme enn på skolen i dag. Skoledagen min skulle i utgangspunktet bestå av 5 timer skole, og 2 timer fri midt på dagen. Og de 5 timene vi hadde – vel, vi hadde ingen lærer eller vikar, så da fant jeg ut at siden vi likevel skulle bedrive ansvar for egen læring, så kunne jeg gjøre det hjemme. Så jeg dro aldri.

Men jeg har i alle fall gjort NOE i dag, så det er da noe.

Og, det ser ut til at det ordner seg på et vis med julefeiring også. Pappa lurte på om jeg ikke ville komme til Bergen og feire med han, og jeg har sagt ja til det. Ja, fordi jeg da kan forholde meg til kun1 person, ja fordi vi ikke ha familie i Bergen, altså at jeg slipper unna dittenogdattenmegherogder. Det er jo koselig og hyggelig, bevare meg vel, men ikke alltid. Ikke nødvendigvis i år. Og selv om mennesker som inviterer deg hit eller dit, og vet om problemet ditt og sier “det gjør ingenting hvordan du spiser, om du ikke spiser, eller om du kaster opp etterpå”. Det er godt å vite at det “er i orden å være syk”, men skammen er fremdeles tung, om ikke enda mer kvelende.

Så, ja takk til fotosafarijul, ja takk til photoshopnerding, ja takk til lange bilturer, ja takk til en stor by hvor jeg ikke kjenner så mange og kan drukne i folkemengden, ja takk til en by som er så stor at jeg kan være meg selv. Ja takk til hus, minimalt med julepynt, ja takk til avslapning og avkobling. Alle sier man skal slappe av i jula, og dette høres avslappende ut for meg. Ja takk til sushi, zen og kino.

Så nå skal jeg ta en solpause, jeg trenger en solpause. Etterpå skal jeg skrive ferdig artikkelen som skal inn i morgen, titte på weboppgaven etter å ha slitt meg gjennom mesteparten av Dreamweaverboka, sett bort fra kapitlet om “Egendefinert skjema og database” da jeg ikke finner det nyttig i det hele tatt. Synes bare det er utrolig tungvint å skulle lære meg noe jeg kan, på en annerledes og mer komplisert måte. Hvorfor lære å krype når man allerede kan gå og løpe?
Helt til sist i boka står det “Det beste er å kunne HTML”, og da blir jeg litt sånn “gawwwd. Vil heller lære mer av det, komme videre og bli enda flinkere, enn å bremse egenutviklinga fordi jeg skal lære meg å gjøre alt jeg allerede kan på en annerledes måte?” Sukk mitt hjerte, pensum er pensum.

Håper jeg får sove i natt, håper jeg sovner når jeg legger meg. I går lå jeg oppe og leste om True Blood og Filisofi til klokka fire fordi jeg ikke fikk sove! Jeg må sove, for jeg SKAL på skolen.

Greit at ting kanskje har vært shit i det siste, men jeg skal i alle fall kunne ta helg med GOD samvittighet. Vite med meg selv at jeg har prøvd så godt jeg kan, og det er da noe.

Advertisements

12 Responses to “Lys i enden av juletunnelen?”


 1. 1 Silje Marie :) 2. December 2010 at 20:33

  leser bloggen din vær dag, men ville bare si at vi har felles bekjente :D
  var med en veninne, også gikk jeg inn på bloggen din, så hun bare : wow, det der er en god veninne av søsteren min !
  hihi, det var litt kult :)

 2. 3 laipai 2. December 2010 at 21:41

  Åååå,så bra at det ordnet seg ang. jula,nå ble jeg glad!!! Herlig Karianne!!!

  <3

 3. 5 haaplos 2. December 2010 at 21:54

  Bra at det ordner seg med jule :)
  En vanskelig tid det her med jula :/

  Og du, syns du er knall flink på skolen. Tenk at du snart har juleferie :D

  Klemmer <3

 4. 7 Solveig @ poona 2. December 2010 at 22:25

  Så fint om ting ordner seg litt! Kanskje blir det ikke en fantastisk jul uansett hvor du er, men det er flott om det i det minste kan bli litt mer ok :) <3

 5. 9 Silje Marie :) 3. December 2010 at 00:46

  det kan du vettu, det er noen fra fjorden, malene :D søsteren er min beste veninne, hanne christine ;D bor du i fjorden ?

 6. 11 Silje Marie :) 3. December 2010 at 01:48

  Japp, skal hilse :D
  åå, okei , kos da :)
  håper du får soove i natt ^^

 7. 12 Veronica/Gale Matverden 3. December 2010 at 18:11

  Åååh men det hørtes jo ut som en “fin” jul. Vekk fra alt. Jeg vet enda ikke hva jeg skal, og venter vel egentlig at alle begynenr å mase og spørre snart her og :/..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: