Pro fuckings Ana!

Jeg fikk en kommentar på et av de forrige innleggene mine, og den ser sånn ut:

“virker litt som det er blitt en like mye livsstil for deg som sykdom. Du må nok gå i dybden å se hva du faktisk vil og klarer. Harde ord med god mening”

Kjente jeg ble veldig provosert over disse ordene – sagt i beste mening eller ei. Det første jeg tenkte var at denne personen ikke kan ha følt dette på kroppen selv, dette som en spiseforstyrrelse innebærer. Det andre bunner ut i uvitenhet.

Livsstil, for meg? En livsstil å være syk? En LIVSSTIL?!

La meg nå bare forklare! Kreftpasienten valgte aldri å få svulsten. Mannen med tourettes valgte aldri å buse ut med upassende setninger og ord når de kom likevel, mente aldri disse ticsene han ikke kan kontrollere. Den spiseforstyrrede valgte ikke redselen for maten, men sykdommen gjorde det. Sykdommen valgte.

Sykdommen valgte MEG, før jeg ble klar over at jeg var syk! Du vet ALDRI at du kommer til å få influensa om ei uke! Du vet ALDRI om du kommer til å ha anoreksi, eller kreft, eller hjernehinnebetennelse om ett år. Du vet aldri om du har amputert begge beina innen to år, det er ikke noe du bare velger! Du velger det ikke! Du velger for faen ikke bare å bli SYK! SYKDOM ER IKKE NOE DU VELGER!

Substantivet LIVSSTIL = vaner, holdninger, moralsk standard, økonomisk velstand > påvirker levemåten til en individuell gruppe / enkeltpersoner / mennesker.
Livsstil = En måte å leve på som reflekterer holdninger  og verdier en person kan stå for / ha / mene.

Og jeg ser ikke hvordan en spiseforstyrrelse kan ha noe med dette å gjøre!
Bortsett fra dette med PRO-ANA! Altså å være FOR anoreksi og bulimi, å være FOR spiseforstyrrelser! Å hedre spiseforstyrrelsen som om det skulle ha vært en religion, som om det er noe man er HELDIG SOM HAR!

Og jeg spør igjen; TROR DERE JEG ER DET? SER DET UT SOM OM JEG ER PRO ANA? SER DET UT SOM OM JEG GLAMORISERER SPISEFORSTYRRELSEN MIN? ROPER JEG HURRA NÅR JEG GÅR NED I VEKT? OPPFORDRER JEG ANDRE TIL Å GJØRE DET SAMME? SKRIVER JEG OM SPISEPROBLEMENE MINE SOM OM DETTE ER NOE BRA?

Og jeg spør dere: FÅR DERE LYST PÅ EN SPISEFORSTYRRELSE NÅR DERE LESER BLOGGEN MIN? ER DET “SPISEFORSTYRRELSE” DERE SKRIVER PÅ ØNSKELISTA TIL JUL OG BURSDAG? Er det noen som tror at en spiseforstyrrelse er en god måte å gå ned i vekt på?

JA, Jeg LEVER MED en spiseforstyrrelse! Men det er for faen ingen livsstil! Det er ikke slik jeg har VALGT å leve, det er ikke slik jeg har LYST til å leve, det er ikke slik noen burde leve! Om du har kreft og LEVER med kreft i kroppen – så er ikke det heller en jævla livsstil, som noen velger! “Ooo, lucky me, jeg lever med kreft i kroppen jeg” jeg har aldri en gang HØRT om noen som har den holdninga!

Så om noen av dere som leser min blogg, skulle ha den feiloppfatninga av at jeg LIKER å ha en spiseforstyrrelse – så tar dere SKAMFEIL. Om noen av dere skulle ha SKUMLEST noen innlegg, og trukket en sånn konklusjon – så synes jeg det er dårlig gjort! Og om noen av dere / du, som mener at dette ser ut til å være en livsstil jeg velger – JEG LER AV DEG. Ler av deg som VÅGER å trekke en sånn konklusjon, om meg og mitt liv, mine ord og min ÆRLIGHET! Det er faktisk en fornærmelse!

Her sitter jeg daglig, og skriver om hvilken jævla kamp det er å komme seg opp og videre! Her sitter jeg og skriver, om kampen med maten, kampen MOT oppkast, kampen for Å FÅ I SEG NOKnæring til å fungere, kampen det er å komme seg ut å delta i den virkelige verden blandt andre vanlige mennesker, her sitter jeg, og deler med dere MIN VEI UT AV HELVETE – MIN VEI TIL ET FRISKERE OG BEDRE JÆVLA LIV,

så kom faen ikke her å påstå at spiseforstyrrelser er en livsstil jeg har valgt!

Advertisements

32 Responses to “Pro fuckings Ana!”


 1. 1 DH 26. November 2010 at 20:25

  Vet du, jeg NØT å lese dette innlegget. Ikke pågrunn av at jeg synes at det var en positiv eller bra kommentar du hadde fått, men fordi svaret ditt var så ufattelig bra. Det er så himla tungt at ikke folk forstår at en spiseforstyrrelse er noe de fleste ikke har valgt å få, og det er også så himla vanskelig å få dem til å forstå dette. Men måten du la det fram her, tror jeg vil gjøre at det går opp et lys for mange som leser. Som sagt, bra svar!
  Stå på Karianne, du kommer til å vinne .

 2. 2 kathrine 26. November 2010 at 20:25

  Hvordan går det ann å være så dum å kalle det en livstil !

 3. 3 soft as beets 26. November 2010 at 20:28

  Amen.
  Folks ignoranse overrasker meg stadig.
  Flott innlegg, Karianne.

 4. 4 dorky 26. November 2010 at 20:29

  ufattelig stolt av dæ og svaret ditt, og du har nok svart for en god del spisforstyrra menneska som mest sannynslig har fådd det samme servert x-antall ganga….! Man blir ikke bare provosert av sånt, man blir ufattelig trist. Av uvitenheta!

 5. 5 knerten 26. November 2010 at 20:29

  Går du inn på andre profiler som blandt annet http://bakvirkeligheten.com/ Så ser du at Ana har kommentert ett eller annet frekkhet hele tiden på innleggene… forkastelig…

 6. 6 laipai 26. November 2010 at 20:31

  Helt sikkert ikke lest hele bloggen din,og tydeligvis ikke lest hva de leste,OM de leste,OM de skjønte hva som stod,OM de skjønner hva en sf handler om.

  Dessverre er det nok folk der ute som blir påvirket av bloggene våre,uansett om vi deler the bad things…har diskutert dette en del i det siste…Men anyway,man bør ikke legge igjen en sånn kommentar,uten først å skjønne budskapet i bloggen…

  Og så klart:

  JEG SIGNERER!
  AMEN!
  WORD!
  EID!

  <3

 7. 7 Adelen 26. November 2010 at 20:32

  Jeg synes bare at den kommentaren var veldig dum. Du kan ikke kalle det en livstil! jeg syes ikke du virker som en pro-ana i det hele tatt!
  Jeg leser bloggen din fordi du er utrolig flink til å blogge. Sånn jeg ser deg virker du som en sterk jente som ikke gir opp, selv om du av og til har lyst til det. JEG SER OPP TIL DEG! Stå på :)

 8. 8 knerten 26. November 2010 at 20:37

  Sorry Karianne, misforsto ! Trodde en som het det hadde vært inne på din blogg også og begynt og lage kvalm, så jeg så bare overskriften og ble så sint! Men ikke bry deg om slike kommentarer, de vet sikkert ikke hva du strever med, og hva du går igjennom hver eneste dag!!

 9. 9 Frida S. 26. November 2010 at 20:45

  Har ALDRI oppfattet bloggen din som noen pro-ana greie. At man trigges av hverandre er en ting, men for svarte, det er jo ikke til å unngå i det hele tatt.
  Må nesten le selv. HAHA.

 10. 10 liseliten 26. November 2010 at 21:05

  Vedkommende som sa det, kan IKKE ha lest bloggen din noe særlig! Det er så STIKK MOTSATT av hva som kunne ha falt meg inn! Du har aldri noensinne vært pro, eller fremstått som. Du viser oss den harde, brutale sannheten, og jeg og vi alle SER hvordan du kjemper og arbeider med deg selv og MOT sykdommen. Kjære Karianne! Jeg vet ikke om jeg skal le eller riste på hodet, jeg gjør vel begge deler. Den kommentaren må være et veldig sjeldent unntak, for som sagt, det kunne ALDRI falt meg inn..og ikke resten av leserne heller. Fortsett som du gjør, fortsett å kjempe og fortsette å blogge som du gjør!

 11. 11 Solveig @ poona 26. November 2010 at 21:34

  Tror nok, som du sier, at den kommentaren der må ha kommet på bakgrunn av uvitenhet. Som i ekstremversjonen. Ingen peiling, over hodet ingen anelse. Og en mistforståelse for hva ordet “livsstil” faktisk betyr!

  VELDIG BRA innlegg. Du får sagt det, og jeg håper folk forstår hva du mener der, folk som er uvitende. Av og til bør det sammenlignes med somatiske sykdommer. For det er faktisk ingen forskjell! Vi har ikke valgt dette noe mer enn de med de andre sykdommene du nevner!

  Og du, Karianne. Jeg oppfatter ikke deg og bloggen din PÅ NOEN SOM HELST MÅTE som pro ana. For anoreksien, positiv til spiseforstyrrelse. Oh no, definitivt ikke.
  Heller veldig imot. Heller veldig hatsk mot den, men hardt rammet. Rammet(!) av spiseforstyrrelse. Ufrivillig.

 12. 12 Stjernen 26. November 2010 at 21:38

  Huff, jeg syns det var dårlig gjort med den kommentaren!helt usaklig..
  Ikke bry deg om det karianne! Du er sterk<3

 13. 13 Olivia 26. November 2010 at 22:18

  veldig veldig bra innlegg, kjempe viktig, tror mange har godt av å lese dette!! stå på Karianne!!

 14. 14 veronica 26. November 2010 at 22:22

  du kjeper hardt mot sf og det er absolutt ingen livsstil!

 15. 15 Syngetonje 26. November 2010 at 22:57

  Dette må være en person som hverken kjenner deg, eller har lest bloggen din ordentlig.
  For vi andre har virkelig ikke det inntrykket av deg.
  Vi ser den jobber du gjør, og vi skjønner hvor hardt du prøver! Vi ser at du ikke glamouriserer spiseforstyrrelsen.

  <3

 16. 16 Silje 26. November 2010 at 23:08

  Jeg blir så glad, at du faktisk tar tak og skriver dette! jeg er så fuckings enig, de som mener at dette er en livsstil har faen ikke hatt noen spiseforstyrrelse. Det er et helvette uten like, og ingen verdens person vil leve i et helvette.. Det er det aller værste jeg hører, jeg kan nesten ta strupetak på de som sier dette er noe man velger. “det jo er jo bare å spise” så la vær å spise på 5 dager, det er faen like vanskelig som å spise for oss! Jeg blir så provosert, kjenner igjen meg i alt du skriver Karianne!

 17. 17 Anne Marte 26. November 2010 at 23:52

  (Y) You said it, girl :D Du er så bra, Karianne! :D Teite mennesker er overalt.. “Glem dem” (I den grad det er mulig). Jeg er solt av deg, og glad i deg og jeg HEIER PÅ DEG <3 Stå på, søta <3

 18. 18 Julie halvorsen 26. November 2010 at 23:57

  for et utrolig bra innlegg! Du får fram alt av poenger og du skriver himla bra!
  Selv har jeg jo en spiseforstyrrelse, og etter noen år kaldte jeg det faktisk for en livsstil – det er en livsstil når man VIL leve sånn, og det ville jeg da.

  Det er teit av denne personen å si at det er DIN livsstil, ettersom du får fram i alle innlegg at det ikke er sånn du vil ha det, og faktisk at bloggen din handler om å bli frisk. Hva slags idiot kan kalle DET en livsstil?!?

  Håper du forsto kommentaren min, jeg vet det ble litt rotete :):):)

  Stå på, det skal gå bra med deg <3

 19. 19 Hannah 27. November 2010 at 00:48

  Jeg synes så absolutt at ikke du er pro-ana. Og sykdom er ikke en livsstil, uansett.. Klem <3

 20. 20 limatoni 27. November 2010 at 00:49

  Nei Karianne, det er ingen livsstil. Tror nok vedkommende har missforstått veldig.
  Synes det svaret du har kommet med er kjempebra, og hvis det fremdeles er noen som tror det å være syk av sf (eller noe annet) er en livsstil, så har du nok avkreftet dette på en veldig god måte. Stolt av deg Karianne :)

 21. 21 caroline 27. November 2010 at 00:55

  Er det noe jeg ALDRI har sett på deg som, så er det pro,
  er det noe jeg aldri har fått lysst på (selvom jeg har det) av og lese bloggen din så er det en sf, jeg blir mere skremt over hvor langt det kan gå!!
  Den som kommenterte dette kan umulig ha fulgt bloggen din!!
  Bra svart og skrevet Karianne *CREDS*

 22. 22 karianne (v.v) 27. November 2010 at 03:13

  AMEN.
  Måten du skriver om spiseforstyrrelsen din på er absolutt IKKE PRO. Du skriver så rått, brutalt og ærlig om hvilket helvete det er! Personen er åpenbart fryktelig uvitende om hva en spiseforstyrrelse faktisk innebærer og hvor mye det fucker opp livet.

 23. 23 Tonje 27. November 2010 at 11:06

  Tøffa. Du veit nu å få sagt det Karianne mi<3

 24. 24 Løvetannjenta 27. November 2010 at 12:56

  Synes det sier ganske mye om dere som kommenterer tilbake på dette innlegget også, og tror dere er “bedrevitere” eller noe, ved å kalle kommentator både det ene og det andre. Ikke minst å sitte å påstå at vedkommende ikke aner hva han/hun snakker om, hvordan det føles osv. Hva vet vel dere om denne ANA selv har kjent det på egen kropp??? Nei ærlig talt, skjerp dere! Akkurat nå er dere ikke det spor bedre selv!

  Karianne vet hva jeg mener om dette, da jeg har skrevet til henne. Men vær så snill, tenk før dere skriver/snakker DERE OGSÅ, om ikke så kom ikke å si at denne ANA er så mye verre enn som så.

 25. 25 Løvetannjenta 27. November 2010 at 13:01

  Og til KNERTEN: Jeg var innom den bloggen du linka til. Leste noen av innleggene og også noen av kommentarene til blant annet ANA.
  For det første: hva gjør at ANA oppfattes så veldig frekk? Jeg synes hun bare sette ting litt på spissen ved å sette spørsmål rundt ting. Kanskje et forsøk på å få denne bloggeren til å se ting litt fra en annen vinkel (om hun i det hele tatt er mottagelig da).

  Og for det andre: Er også andre som kommer med lignende kommentarer, likevel skal denne ANA tas. Hvorfor???

  Kanskje kan kommentarene til ANA oppfattes som sårende og onde. Men om man skal se det fra en forholdsvis objektiv side, (altså uten å prøve ta side med verken ANA eller blogger), så synes jeg ikke de er så frekke eller onde. Ganske reelle spørsmål. Men som for folk i en sårbar fase sikkert kan oppleves som et angrep.

 26. 26 Dystopia Kaotika 27. November 2010 at 13:05

  Nå har jeg lest bloggen din i et års tid ellernoe deromkring. Det å påstå at du glorifiserer sykdommen på noe vis får jeg overhodet ikke til å stemme. Å lese bloggen din er tidvis som et slag i trynet – fordi den er så brutalt ærlig – og VISER den stygge sannheten en slik sykdom faktisk ER.

  Når det gjelder kommentaren i seg selv, så KAN jeg forstå – på en måte – hva personen prøver å si, men formuleringen er mildt sagt uheldig. Det er klart at det er vanskelig å bryte ut av en sykdom som er så altoppslukende at den på et tidspunkt nesten BLIR en “livsstil” fordi man har hatt den så lenge at man ikke kjenner til noe annet… Men det er ikke dermed sagt at sykdommen en “livsstil” man har valgt selv.

  Om det var noe slikt personen mente, så kunne de kanskje ha formulert seg LITT annerledes.

  Sykdom kan ha en lei tendens til å bli en identifiseringsknagg, og mange som får en alvorlig sykdom kan ramle uti den fella: Å identifisere seg som den (insert sykdom her), og da blir det enda vanskeligere å bryte ut av den.

  Du, derimot, er tydelig når du skiller mellom DEG og syke-deg. Det ER forskjell på Karianne som kjemper og sloss med nebb og klør, og spiseforstyrra-Karianne. Jeg kjenner deg ikke, men jeg greier å skilne mellom DEG og syke-deg gjennom å lese innleggene på bloggen, og det sier jo sitt om hvor klar du faktisk er på det området.

  Stå på!
  Kampen er hard og lang, men den er verdt det.

 27. 27 Tine 27. November 2010 at 13:47

  Stå på Karianne <3

 28. 28 Gina 27. November 2010 at 15:01

  utrolig bra svart karianne <3
  jeg er helt ennig med deg!!

  stå på. du er flink <3

  masse klemmer <3

 29. 29 Catalin 27. November 2010 at 20:07

  Så jævelig bra skrevet Karianne!!!!!!! Jeg er utrolig imponert over hvor sterk du er og hvor bra du skriver. Stå på videre, kjære! Jeg VET at du en gang klarer å vinne din viktigste kamp!!!!!!1

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Masse klemmer fra Cathrine <3

 30. 30 Alma 30. November 2010 at 23:51

  Takk darling! Takk for at du setter ord på så viktige feiloppfattninger. Takk for at du er så sterk og forteller om denne enorme kampen og takk for at du er så forbanna sterk og et så stort blifrisk forbilde for meg! Jeg er evig takknemlig!

  DU ER DEN STERKESTE JEG KJENNER!

 31. 31 Marie 8. December 2010 at 15:38

  Jeg har aldri, aldi tenkt når jeg har lest bloggen din at du er pro ana. At du VIL dette. At du VALGTE dette. Akkurat som jeg ikke VIL dette eller valgte det jeg heller. Som noen skrev her i kommentarfeltet blir man RAMMET.

  Men har vært å sett på flere pro ana sider enn jeg liker å innrømme oppigjennom flere år, og det slår meg gang på gang at mange der ikke har peiling på hva dette går ut på når de kan våge å kalle det en livsstil, et valg, noe positivt.
  Hvis det hadde vært et valg, ville ikke den “verste” selvskaderen ønsket en spiseforstyrrelse for seg selv engang! Bare for å si det på den måten.
  Man kan ikke velge dette og tro det er så isypisy!

 32. 32 Ida Kristiansen 9. November 2012 at 22:07

  stakkars deg og alle andre som opplever å få sånne kommentarer. Noen TROR de ønsker seg anoreksi f eks for de vil klare å gå ned i vekt. Men det som medfølger er mye mer enn lav vekt. Ingen ønsker å ha en plagsom stemme hengende rundt seg hele tiden som sier deg at du er stygg og ikke fortjener å spise osv..


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: