Pro fuckings Ana!

Jeg fikk en kommentar på et av de forrige innleggene mine, og den ser sånn ut:

“virker litt som det er blitt en like mye livsstil for deg som sykdom. Du må nok gå i dybden å se hva du faktisk vil og klarer. Harde ord med god mening”

Kjente jeg ble veldig provosert over disse ordene – sagt i beste mening eller ei. Det første jeg tenkte var at denne personen ikke kan ha følt dette på kroppen selv, dette som en spiseforstyrrelse innebærer. Det andre bunner ut i uvitenhet.

Livsstil, for meg? En livsstil å være syk? En LIVSSTIL?!

La meg nå bare forklare! Kreftpasienten valgte aldri å få svulsten. Mannen med tourettes valgte aldri å buse ut med upassende setninger og ord når de kom likevel, mente aldri disse ticsene han ikke kan kontrollere. Den spiseforstyrrede valgte ikke redselen for maten, men sykdommen gjorde det. Sykdommen valgte.

Sykdommen valgte MEG, før jeg ble klar over at jeg var syk! Du vet ALDRI at du kommer til å få influensa om ei uke! Du vet ALDRI om du kommer til å ha anoreksi, eller kreft, eller hjernehinnebetennelse om ett år. Du vet aldri om du har amputert begge beina innen to år, det er ikke noe du bare velger! Du velger det ikke! Du velger for faen ikke bare å bli SYK! SYKDOM ER IKKE NOE DU VELGER!

Substantivet LIVSSTIL = vaner, holdninger, moralsk standard, økonomisk velstand > påvirker levemåten til en individuell gruppe / enkeltpersoner / mennesker.
Livsstil = En måte å leve på som reflekterer holdninger  og verdier en person kan stå for / ha / mene.

Og jeg ser ikke hvordan en spiseforstyrrelse kan ha noe med dette å gjøre!
Bortsett fra dette med PRO-ANA! Altså å være FOR anoreksi og bulimi, å være FOR spiseforstyrrelser! Å hedre spiseforstyrrelsen som om det skulle ha vært en religion, som om det er noe man er HELDIG SOM HAR!

Og jeg spør igjen; TROR DERE JEG ER DET? SER DET UT SOM OM JEG ER PRO ANA? SER DET UT SOM OM JEG GLAMORISERER SPISEFORSTYRRELSEN MIN? ROPER JEG HURRA NÅR JEG GÅR NED I VEKT? OPPFORDRER JEG ANDRE TIL Å GJØRE DET SAMME? SKRIVER JEG OM SPISEPROBLEMENE MINE SOM OM DETTE ER NOE BRA?

Og jeg spør dere: FÅR DERE LYST PÅ EN SPISEFORSTYRRELSE NÅR DERE LESER BLOGGEN MIN? ER DET “SPISEFORSTYRRELSE” DERE SKRIVER PÅ ØNSKELISTA TIL JUL OG BURSDAG? Er det noen som tror at en spiseforstyrrelse er en god måte å gå ned i vekt på?

JA, Jeg LEVER MED en spiseforstyrrelse! Men det er for faen ingen livsstil! Det er ikke slik jeg har VALGT å leve, det er ikke slik jeg har LYST til å leve, det er ikke slik noen burde leve! Om du har kreft og LEVER med kreft i kroppen – så er ikke det heller en jævla livsstil, som noen velger! “Ooo, lucky me, jeg lever med kreft i kroppen jeg” jeg har aldri en gang HØRT om noen som har den holdninga!

Så om noen av dere som leser min blogg, skulle ha den feiloppfatninga av at jeg LIKER å ha en spiseforstyrrelse – så tar dere SKAMFEIL. Om noen av dere skulle ha SKUMLEST noen innlegg, og trukket en sånn konklusjon – så synes jeg det er dårlig gjort! Og om noen av dere / du, som mener at dette ser ut til å være en livsstil jeg velger – JEG LER AV DEG. Ler av deg som VÅGER å trekke en sånn konklusjon, om meg og mitt liv, mine ord og min ÆRLIGHET! Det er faktisk en fornærmelse!

Her sitter jeg daglig, og skriver om hvilken jævla kamp det er å komme seg opp og videre! Her sitter jeg og skriver, om kampen med maten, kampen MOT oppkast, kampen for Å FÅ I SEG NOKnæring til å fungere, kampen det er å komme seg ut å delta i den virkelige verden blandt andre vanlige mennesker, her sitter jeg, og deler med dere MIN VEI UT AV HELVETE – MIN VEI TIL ET FRISKERE OG BEDRE JÆVLA LIV,

så kom faen ikke her å påstå at spiseforstyrrelser er en livsstil jeg har valgt!

Advertisements

0 Responses to “Pro fuckings Ana!”  1. Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: