Veni, vidi, vici.

Det sies at om man har en dårlig dag, så har man stått opp med galt ben. Say what? Når du slumrer vekkerklokka to ganger, og bråvåkner en time for sent, da har man ikke akkurat stått opp – og tro du meg, det føles allerede som om dagen er ødelagt der og da.

Jeg skulle opp klokka åtte og på skolen klokka ti. Opp, dusje, kle på meg, finne ting, pakke sekk, gå. Jeg våknet klokka kvart over ni, det vil si at jeg hadde femten minutter til å komme meg ut av døra for å rekke å gå til skolen. Jeg hater å forsove meg. Alle gjør vel det!
Men i min svarthvite, emosjonelt ustabile verden er kantene så mye skarpere. Å forsove seg er ikke bare “å forsove seg” eller “komme litt sent”. Det er selve beviset på at jeg er ukontrollert og ustrukturert. Jeg føler meg som en slask, som ikke greier å holde styr eller orden. Og nederlaget ved å komme for sent på skolen – vel. Da vil jeg heller ha fravær, i alle fall den mørke delen av meg.

Jeg hadde akkurat lukket øynene og forbannet verden i det jeg tvang meg selv til å hente fram noe kognitivt. Greit Karianne, første time er tapt, men hva om du kommer til andre time, og sier at du var hos legen – bare for å ha ei unnskyldning? Det er bedre å ha 2/3 timer på en dag, enn ingen. Og akkurat det som foregår på skolen nå – det er viktig. Jeg vet at jeg kommer til å ha bruk for akkurat det. Så jeg sto opp. Og tok sikte på 1115. To timer, dette skulle gå bra?

Gikk på en skikkelig frokostsmell. Faen heller. Så mye for gode jævla intensjoner. Og innen jeg var ferdig med det, vel, da hadde jeg tjue minutter til å komme meg på skolen. Tjue minutter, jeg som trenger tretti. 1056. Valget; legge seg ned å streike eller løpe. Men først måtte jeg styrte en nutridrink. Grøss og gruuu. For det første ville den ikke ned, for det andre er det ikke godt å styrte, for det tredje hadde jeg dårlig tiiiid…
Så jeg gikk. Veldig fort. Og måtte løpe litt. Jeg HATER å løpe når jeg ikke er ute for å jogge! Hater å løpe offentlig, med tinger og tanger, sekk og gudene vet! Perfekt eksempel på “for sen, ustrukturert, lat”. Skjemmes. Skjemmes skjemmes. Det eneste som sto i hodet på meg var “nå får jeg faen meg årets første jævla anmerkning”.

MEN JEG RAKK DET.
Og, FLAKS som jeg for en gangs skyld har, så hadde ikke læreren vært der den timen jeg gikk glipp av uansett, og i mitt stille sinn har jeg trukket konklusjonen om at jeg ikke kan få fravær for en time det ikke var lærer for. Jeg kan jo umulig få fravær for å ikke ha sittet på skolen og gjort ingenting! Jeg har jo ikke gått glipp av pensum akkurat!

Og disse viktige timene mine, nybegynnerkurs i HTML pluss en dæsj CSS. Oh the joy, lett som en jævla lek. Gud det gjorde noe med meg! Å klare å komme seg opp om morgenen selv om alt var helvete, å klare å gå på skolen, selv om verden spant i sirkler, å presse seg på noe man tror man ikke greier – også går det likevel! Det er faenmeg godt gjort. Sikkert normalt, men ikke for meg. Ikke enda.

Også var det kaféturen. Og spisinga. Jeg hadde godt selskap! DET GIKK BRA.

Latte med lettmelk.

Utfordringa…

Bestått.

Dette er da også det eneste som har gått bra i dag. Det satt langt inne, krevde mye konsentrasjon og imaginær styrke å holde nede. Pluss næringsdrikk, men det er da NOE?

Bortsett fra det har jeg gått en tur med Zahra. Det var ikke noe særlig for å være ærlig. Hun har blitt stuptjukk! Jeg trodde jeg skulle krepere. To uker hos bestemor, to uker med masse kjærlighet, armkrok, null mosjon og FEIL FÔR! JEG har med et uhell sendt med henne fuckings VALPEMAT, og hun har gått opp ETT JÆVLA KILO (ja jeg har veid henne)! Herregud i himmelens navn, er det MULIG? Det er sjukt mye for lille Zahra. LilleTRILLETJUKKEZahra. Men jeg henter henne i morgen…. Da blir det normalfôr i normalmengde og trim som fy! Går ikke med på at FineZahra skal være TjukkeZahra.  Én kilo mindre – da er hun i championformen.
Nei jeg tuller ikke!! Hvis jeg tør, så kan jeg poste bilde.

Blir så sykt opprørt over det! Slettes ikke bestemor sin feil, men jeg føler meg som verdens DÅRLIGSTE hundeeier. N E D T U R.

Advertisements

9 Responses to “Veni, vidi, vici.”


 1. 1 haaplos 17. November 2010 at 22:06

  Klapper for bestått utfordring :D

 2. 2 anne-helene 17. November 2010 at 22:17

  du er dyktig vennen. *slenger inn en klem til deg*

 3. 3 Hannah 17. November 2010 at 22:21

  Det er skikkleig bra at du klarer å tenke kognitivt. Det hadde ikke jeg klart! Kjempebra! Og jeg tror ikke noe på at du er en dårlig hundeeier… :)

 4. 4 jab 17. November 2010 at 22:30

  haehaeh bilde av tjukkisen asap:D

 5. 5 laipai 17. November 2010 at 23:38

  Så bra at du kom deg avgårde!! Enig,hater sånn start på dagen,men det er da det gjelder å komme seg opp og avgårde,som du klarte å fint i dag. *proud*
  Flott at du klarte maten,det så jo ut som et lurt og sunt måltid det der da :)

  Daaaakaar zahra…du får trimme henne godt nå da..

  <3

 6. 6 Beate 17. November 2010 at 23:56

  Synes at det er knallbra at du kom deg på skolen! Og at du klarte kafébesøket! Når man lar ensomme bestemødre passe dyr så har det en tendens til å bli vektøkning. Med de turene du har med henne så vil det nok ikke ta lang tid før hun er i matchvekt! Og tenk hvor god uke bestemoren din har hatt fordi hun fikk selskap av menneskets beste venn :-)

 7. 7 Tonje 18. November 2010 at 14:15

  Flink du e snuppa<3

  Endelig innternett her i huset! :)

 8. 8 joyan3590 18. November 2010 at 21:05

  Heisann….
  Forsove seg er det værste som finnes…Knallbra att du kom deg tl skolen..

  Gratulere med bestått utfordring.

  Har hund selv som kanskje burde vært trimma litt meir…en Schæferdame på 6 år.

  Stå på ! Har stor tro på att du når målene du setter deg.

  Jørn

 9. 9 Julie halvorsen 21. November 2010 at 15:46

  synes du var kjempe flink!! Du viser at du har styrke, noe som er kjempe fint for framgang. Du HAR gjort framgang, bare det at du går på skolen er jo kjempe fint :)
  stå på <3


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: