I’m all in!

Det er sånne dager som gjør det verdt det. Får meg til å innse at jeg duger til noe mer enn å sitte hjemme, trykke i meg sukker å returnere det.

Jeg begynte på skolen for å se hvordan det gikk. For å prøve det ut. Med innstillinga om at hvis det ikke gikk, så gikk det ikke, og gikk det ikke, nei da kunne jeg i det minste trøste meg at jeg hadde prøvd. Jeg forventet ingen verdens ting av meg selv. Jeg så ikke for meg at jeg skulle være flink, eller gjøre det bra. Jeg hadde planer om å nøye meg med å møte opp, og holde ut noen uker kanskje. Bare for å ha gjort det.

Men det er ikke sånn det ble. Nå må jeg bare understreke at jeg gir meg en god faen i alt som heter jantelov. Jeg har endelig skjønt at om man gjøre noe positivt og bra, så må det for pokker være lov å gi seg selv en klapp på skuldra for det, en liten dose ros! Etter god innsats er det vel bare velfortjent uansett!

Så jeg har etter mye om og men bestemt meg for å skrive om karakterene mine, om jeg vil det. Dere som leser og har fulgt meg en stund vet nok at jeg ikke bare sitter på ræva og synes synd i meg selv. Dere vet vel at jeg jobber hardt for å lykkes, fordi jeg ønsker å lykkes. Jeg får ikke karakterer basert på sympati eller fordi jeg er syk. Jeg får ikke karakterer fordi lærerene skulle synes synd på meg.

Jeg får karakterene mine fordi jeg jobber hardt. Knallhardt.

Første prosjektet nå i høst var et fotoprosjekt. Vi hadde ikke lov til å redigere bildene på noen måte utenom de innstillingene man kan endre på kameraet. Jeg hadde vel på dette tidspunktet ikke gått på skolen og mottatt en ordentlig karakter på 3.5 år. Vel, jeg fikk jo karakterer da jeg var på ungdomspsyk også, men jeg gikk ikke på skoleskole, selv om jeg gikk på skole.
Jeg fikk i alle fall 4/5, og tenke “jaja, det var jo ikke så verst”, var faktisk en smule stolt. Helt til det ble kommentert at jeg var “NEST” best. Ikke det at det var vondt ment, men akkurat det stakk perfeksjonisten i meg litt vel hardt i brystet.

Men neste prøve gikk over all forventning! Fy faen. Prøven var på en fredag, og natt til fredag satt jeg oppe og spiste og spydde, halvveis mens jeg stekte pannekaker og spiste boller, halvveis med nesa i boka mens jeg lurte på om det var noe vits likevel, da jeg mente at skipet med suksess hadde lagt fra kai i det jeg begynte å spise rundt klokka ti, eller ni, eller når det nå var, og ikke avrundet rundene mine før klokka 0400 om natta. Jeg var ikke i seng før 0500.
Fredagen våkna jeg selvfølgelig opp og var grisedårlig og stuptrøtt. Like forbannade vel, dro jeg på skolen og tok den prøven. “Jeg skulker ikke, jeg har en dårlig dag, men jeg gjør mitt beste – jeg prøver”. Så jeg prøvde. Skrev og skrev og skrev. Helt til alle de andre hadde gått hjem, og jeg fikk panikk fordi jeg satt alene i klasserommet med en lærer.
Når vi fikk tilbake karakteren trodde jeg det var en spøk. “Ja, dette var jo en bra prøve Karianne”. “Jaha?”. Lurte veldig på hva det ville si. På arket sto det 4/5, men jeg så ikke at det var karakteren på forrige prosjekt, og når arket ble snudd og 6 lyste mot meg – herregud for en lettelse. For en sinnsykt god følelse. JEG FÅR TIL NOE, JEG DUGER.

Prosjektet deretter dreide seg om å designe et CD-cover i photoshop. Jeg synes dette var ganske vanskelig, og var forberedt på at dette gikk rett vest, for å si det pent. Jeg hadde ingen forhåpninger og leverte oppgaven med en dårlig magefølelse som gnagde i samvittigheten fordi jeg følte jeg kunne ha gjort det bedre.
Når jeg fikk karakteren 6/5 kunne jeg ikke helt forstå hvordan det var mulig.

Og nå nettopp har vi skrevet en teknisk filmanalyse (det er ikke det samme som en filmanmeldelse – for å si det mildt), og minimunskravet var på 4 a4 sider. Denne oppgaven var utrolig krevende og jeg måtte rett og slett be om å få litt utsettelse da dette var mens samlivsbruddet sto på som verst og stormet rundt ørene på meg.

Men i dag, i dag fikk vi karakteren. 6-!

JEG ER SÅ LETTA! Så jævlig letta! Det gjør så jævlig godt, å vite at jeg duger til noe annet enn å bare være sjuk! Jeg er mye, mye mer enn bare emosjonelt ustabil, bare en selvskader, bare spiseforstyrra. Jeg kan andre ting også. Jeg er flink til noe annet, jeg mestrer noe annet! Jeg klarer det faktisk, selv om jeg av og til stresser meg ihjel, selv om magesåret blussa opp igjen, selv om jeg ligger våken om kvelden av og til og ikke får sove fordi jeg har dårlig samvittighet for alt jeg KUNNE ha gjort.

Og ja. hvis du har inntrykk av at jeg skryter av karakterene mine, you’re damn right! Faenta janteloven, jeg skryter så mye jeg vil – med all grunn i hele verden! Jeg har virkelig jobba for dette. Selv om jeg har veldig mange fraværsdager, så leverer jeg prosjektene mine i tide (bortsett fra filmanalysen), jeg tar prøvene mine, jeg leser, jeg gjør det viktigste. Men karakterene mine beviser likevel at jeg ikke ligger på latsiden selv om jeg ikke har kapasitet til å komme meg på skolen en dag. Det dreier seg ikke om latskap, det handler om sykdom. Fysisk eller psykisk er ikke så viktig, men så lenge jeg gjør det bra – til tross for fravær, så ser jeg ikke problemet! Jeg sier selvfølgelig ikke at det er ok å ikke gå på skolen, for det er ikke det jeg mener. Poenget er at jeg klarer meg bra til tross for at jeg ikke orker skolen hver eneste dag.

Så ja. JEG SKRYTER.

Advertisements

22 Responses to “I’m all in!”


 1. 1 Pia 11. November 2010 at 18:43

  Fuck janteloven, jeg skryter av karakterene mine jeg og :D Er sinnsykt fornøyd med at jeg til tross for alt annet får til skolen og klinker til med strålende karakter, (bortsett fra i fysikk:P)! Fortsett å skryte av deg selv, dette fortjener du! DU ER FLINK :D

 2. 2 haaplos 11. November 2010 at 18:49

  Klar du har lov å skryte, og du har all grunn i verden til å være stolt av deg selv Karianne!

  Jeg er også stolt av deg :D

  Og du duger til en hel haug du, bare så du vet det :D

  Klem <3

 3. 3 Håvard 11. November 2010 at 19:18

  DÆVEN SÅ SINNSYKT BRA BLOGG!!!:D

  leste hele dette innlegget og fy søren så flink du er!:D du kan virkelig stå på og klare det om du vil, og jeg vet du kan klare å ha spyfrie dager, har nemlig lest flere innlegg her og er allerede overbevist, du er kjempe flink og bør stå på:)

  creds for både bra blogg, karakterer og bilder!:D

 4. 4 Tonje- Giddy 11. November 2010 at 19:31

  Så flink du er!:)
  Ser virkelig opp til deg som klarer å gå på skolen i tillegg til alt annet, og så klare det så bra da! Du får meg til å ha litt tro på at det faktisk er mulig du!

 5. 5 Nina 11. November 2010 at 19:39

  Bra Karianne!
  Du har all grunn til å være stolt av deg selv. Jeg er så glad på dine vegne.
  Du fortjener karakterene dine, jeg ser du jobber hardt for de.
  Godt gjort <3

 6. 6 Linni 11. November 2010 at 19:43

  Du er så flink, Karianne ! Helt utrolig flink ! Så stolt av deg :D

 7. 7 joyan3590 11. November 2010 at 20:11

  Hei.
  Synes du har lov å skryte av karakterene dine. Det der er utrolig godt gjort når jeg begynner å skjønne hvordan du sliter. Syns du skal be de med janteloven om å stappe den der de er høyest når de plukker molte.
  Stå på dette er kjempegodt jobba.

  Jørn

 8. 8 Renate 11. November 2010 at 20:18

  så flott! :D gratulerer :D

 9. 9 Solveig @ poona 11. November 2010 at 20:32

  Ja, vet du – du har ALL GRUNN til å være stolt! Herregud, det er lov å være stolt også. Virkelig. Du har allerede oppnådd ekstremt mye dette året. Og bare tenk deg følelsen av å ha et vitnemål i hendene. “Bestått”. Tenk hvor godt det kommer til å være å smile da.
  Vi nærmer oss halvveis for faen!!
  <3

 10. 10 laipai 11. November 2010 at 20:59

  så klart du skal skryte! visst faen har du all grunn til det!
  GRATULERER SÅ MASSE MED UTROLIG GODE KARAKTERER VENNEN,I’M SO SO PROUD OF YOU :D

  La oss kverke janteloven når vi først er i gang med å prate om den…wooptidoo

  <3

 11. 11 IborgLisa 11. November 2010 at 21:53

  Så utrolig flink du har vært, og er enig med de andre som har kommenter – du har lov til å være stolt av deg selv (og drit oppi hva andre sier). Du duger til mye mer enn det du tror (tror jeg som har lest bloggen din jevnlig de siste måndene).

 12. 13 Beate 11. November 2010 at 22:15

  Vet du hva? Visst faen har du lov til å skryte av hva du oppnår! At du klarer å fokusere på skolearbeid gjennom alt som skjer er så vanvittig bra! Jeg er stolt!! Vi har godt av å skryte av oss selv fra tid til annen, å klare å se og godta at man ikke er håpløs i alt man gjør! Fuck janteloven!!

 13. 14 Hannah 11. November 2010 at 22:28

  WOW! Det er jo kjempebra! Jeg synes det er kjempefint å se at du klarer skolen så bra :) Kjempebra innsats! Jeg vet du kommer til å klare det!!!! KLem

 14. 15 Anne Marte 11. November 2010 at 22:58

  HerreGuuuuud, kjære deg <3 Jeg ble så glad, stolt og rørt da jeg leste dette! Åååhh :D Utrolig bra! *feller en liten tåre av stolthet* Heia du og STÅ PÅ VIDERE! Dette fortjener du så veldig, Karianne! *kleeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem* til deg <3 <3 Love you ^^

 15. 16 karianne (valiumsvalsen) 12. November 2010 at 00:23

  og du har all grunn til å skryte!! Det er så utrolig bra at du får igjen for all jobbingen med skole :) vær stolt, det er vel fortjent! :D

 16. 17 June 12. November 2010 at 00:42

  Ikkje at det overraskar meg, men likevel: DRIIIIIIIIIIITBRA!
  Stolt av deg, eg!

 17. 18 Silje 12. November 2010 at 00:44

  FANTASTISK!! Vakre jente, du har ALT! :) Lev på dette så høyt og lenge du bare kan!! Det er pokker ta meg LOV å være fornøyd med egen innsats når man presterer så bra som du gjør nå! Gratulerer, gratulerer, gratulerer!! Klem <3

 18. 19 Martine 12. November 2010 at 01:41

  Så godt å lese dette, Karianne! Du er kjempeflink, vær stolt av deg selv!
  Og ikke minst – husk dette. Ta fram følelsen og de gode karakterene når alt er trist. Da er det forbanna godt å tenke på at man duger til noe! At noen andre har gitt bekreftelse på at “dette var bra” :D Jeg er stolt av deg.
  <3

 19. 20 Ll 12. November 2010 at 07:14

  Fuck janteloven ja, du er helt fantastisk! :) Det er så utrolig deilig å sitte med den gode følelsen :) Gratulerer så mye :D

 20. 21 Tonje 12. November 2010 at 12:07

  Så fantastisk gøy!! Gratulerer med toppkarakteren!!! :-)))

 21. 22 CC 12. November 2010 at 21:36

  Så hærli:D
  Du e flink. D e litt arti at folk trur man e lat når man e førr syk t å være på skoln, når sannheta e at man faktisk jobbe dobbelt så hardt.
  Flinkflinkflink:)


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: