My skin.

Atter en gang får jeg ikke sove (selv om det bare er en såkalt ettermiddagshvil), og nok en gang kommer jeg på nok en sammenligning, atter en metafor, atter en halvlogisk måte å kunne forklare noe som slettes ikke henger på greip eller kan klassifiseres som logikk i utgangspunktet.

My skin. Huden min. Metaforen er huden min, og spiseforstyrrelsen er huden. Forstår du det da? Hvordan man ei kan leve uten? Ville du gitt slipp på huden din? Ville du turt å tro at du kunne leve uten? Ville du takle å se deg selv som hesligheten selv i speilet? Hadde du greid det? Ville du kledd av deg huden og vandret naken som bare deg selv? Jeg tror ikke du hadde vært villig. Jeg tror ikke du hadde turt, jeg tror ikke det er mulig.

Min hud, mitt kostyme, min drakt, mitt skalkeskjul, min redning. Her bor jeg, inni huden min. Spiseforstyrrelsen blir min skanse, min borg, mine millimeter av beskyttelse mellom all verdens sykdom og brutal død. Huden er kroppens største organ og immunforsvarets viktigste hjelper. Hvem hadde jeg vært uten huden min? Hvem hadde jeg vært uten spiseforstyrrelse min?

Er det da forståelig på en annen måte? Kan du da forstå hvordan jeg skadet, hvorfor jeg skadet? Skadet meg selv, mitt spiseforstyrrede jeg, saboterte for min kropp, min hud, min spiseforstyrrelse. Ser du meg nå? Som om JEG; Karianne, kunne komme til syne gjennom blodstrømmen, som om det var sannhet og realitet som dryppet ut gjennom gapende sår, som sprutet ut av brutalt istykkerskjærte årer?
Skar for å finne meg selv, på let bak alt annet.

Forstår du da?

Advertisements

10 Responses to “My skin.”


 1. 1 Pia 4. November 2010 at 19:52

  Det var en kjempe fin metafor:) Den forklarer egentlig ganske masse om hvor vanskelig det faktisk kan være å komme ut av spiseforstyrrelsen:) Jeg skjønner faktisk veldig mye nå, takket være deg<3 Lykke til med jakten på søvnen:)

 2. 3 Emilie 4. November 2010 at 20:37

  Huden trenger du, uten huden hadde du ikke levd. Spiseforstyrrelsen trenger du ikke, og uten den HADDE du faktisk levd. Men ja, det er skummelt, det nytt og det er uvant å leve uten. Å følge såklate normale vaner. Men det er verdt det <3

  • 4 arikanne 4. November 2010 at 20:42

   Jo, sant nok i den virkelige verden. Men i tankenes tilstand og metaforenes univers er regler til for å tøyes og snues på :)
   Men det er sant, kanskje. Leve uten spiseforstyrrelsen, leve for et bedre liv. Jeg håper.

 3. 6 liseliten 4. November 2010 at 21:58

  Dette var sterkt og gripende å lese!!!

 4. 7 Guro 4. November 2010 at 22:39

  For et utrolig bra og godt beskrivende bilde. For ja, det er jo akkurat sånn..
  Du er alltid så flink til å sette ord på det ubeskrivelige..!

  Håper du får en god natt. :)

 5. 8 Silje 5. November 2010 at 12:42

  så nydelig skrevet! Og for de som er utenfor er det myye lettere å kunne forstå og sette seg inn i hva vi opplever :)

 6. 9 Frida S. 5. November 2010 at 17:09

  Du skriver fantastisk! Kjente meg litt igjen i tanker og ting jeg aldri før har klart å sette ord på.

 7. 10 Flammefugl(Kaosviljer) 4. February 2012 at 12:02

  Jeg forstår, og jeg kjenner på det samme selv <3 Takk for god beskrivelse, du setter ord på det jeg har vanskelig for å forstå hos meg selv også


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s
Bloggen skrives av Aria, 25 år.

Mer om meg og bloggen, finner du [HER].

Bloggen inneholder sterke bilder og det finnes innhold som kanskje kan virke triggende enkelte.

Jeg har to hunder jeg til stadighet nevner, lille Zahra som er av rasen italiensk mynde, født i 2006 og Nick, en whippetgutt som ble født i 2012.

Skriving er terapi. Tekstene er personlige, les med respekt.

Alle bildene er tatt av meg selv, med mindre det står kilder under.

Ber om at © respekteres, både i forhold til tekst og bilder!

Kontakt:
ariaolea@gmail.com

Kategorier

Arkiv

Advertisements

%d bloggers like this: